28 Απριλίου 2024

Ελαφρά φορολογική ελάφρυνση στους έχοντες τέκνα

Ελαφρά φορολογική ελάφρυνση στους έχοντες τέκνα

Ελαφρά φορολογική ελάφρυνση στους έχοντες τέκνα: Λιγότερο φόρο θα κληθούν να πληρώσουν από φέτος τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες αλλά και οικογένειες με λιγότερα παιδιά όπως προκύπτει από διευκρινιστική εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.Ελαφρά φορολογική ελάφρυνση στους έχοντες τέκνα

Αυτό θα γίνει δυνατόν καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2013 το ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων δεν προσμετράται στο καθαρό ετήσιο, οικογενειακό εισόδημα και απαλλάσσεται από τον φόρο εισοδήματος.

Παράλληλα, απαλλάσσονται της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων, από την έναρξη χορήγησής τους. Αυτό σημαίνει ότι και οικογένειες με λιγότερα παιδιά που λαμβάνουν το επίδομα επωφελούνται της απαλλαγής.

Το επίδομα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες καταβάλλεται σε οικογένειες με τρία ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και το ποσό του ανέρχεται σε €500 ετησίως για κάθε τέκνο.

Για τις οικογένειες με τρία τέκνα, το επίδομα καταβάλλεται εφόσον το συνολικό οικογενειακό εισόδημα είναι έως €45.000, το οποίο προσαυξάνεται κατά €3.000 για τις οικογένειες με τέσσερα τέκνα και κατά €4.000 για κάθε επιπλέον τέκνο για τις οικογένειες με περισσότερα από τέσσερα παιδιά.

Related posts