19 Μαρτίου 2024

Breaking News

Ελ. Κουντουρά: Πρότυπο η Ελλάδα για την τουριστική ανάπτυξη στην Αν. Μεσόγειο

Ελ. Κουντουρά: Πρότυπο η Ελλάδα για την τουριστική ανάπτυξη στην Αν. Μεσόγειο

Πρότυπο η Ελλάδα για την τουριστική ανάπτυξη στην Αν. Μεσόγειο. Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά παρουσίασε την επιτυχημένη στρατηγική της Ελλάδας στον τουρισμό, σε κορυφαίο τουριστικό φόρουμ στον Λίβανο

Την επιτυχημένη στρατηγική της Ελλάδας στον τουρισμό που έχει αναγνωριστεί από όλους τους διεθνείς φορείς ως παράδειγμα τουριστικής ανάπτυξης, παρουσίασε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, προσκεκλημένη του Υπουργού Τουρισμού του Λιβάνου κ. Avedis Guidanian και του Προέδρου του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του Λιβάνου, κ. Charles Arbid στο Συνέδριο για τη «Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη», που διοργανώθηκε στη Βηρυτό.

Η συμμετοχή της Υπουργού κινητοποίησε σημαντική προβολή για την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό, καθώς συμμετείχαν υπουργοί της κυβέρνησης, αναπτυξιακοί φορείς και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας της ευρύτερης περιοχής, ενώ το συνέδριο προβλήθηκε με απευθείας σύνδεση από τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα του Λιβάνου.

Σε κοινή συνεδρία με τον Υπουργό Τουρισμού του Λιβάνου, κ. Avedis Guidanian και τον τέως Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, κ. Taleb Rifai, η κα Κουντουρά αναφέρθηκε στη στρατηγική της Ελλάδας στον τουρισμό 2015-2018 και στις καλές πρακτικές που εφάρμοσε με αποτέλεσμα μεταξύ άλλων
  · την αύξηση κατά 35% του εισερχόμενου τουρισμού,
  · τα συνεχόμενα ρεκόρ στις αφίξεις τα έσοδα και όλα τα τουριστικά μεγέθη,
  · την κατακόρυφη αύξηση των τουριστικών επενδύσεων,
  · νέα οφέλη που διαχύθηκαν σε όλη τη χώρα και συμπαρέσυραν στην ανάπτυξη και άλλους παραγωγικούς τομείς
  · την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Ελλάδας,
  · την ενδυνάμωση του θεσμικού της ρόλου στα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων για τον τουρισμό
  · και τη διεθνή της αναγνώριση από τους παγκόσμιους φορείς ως επιτυχημένο παράδειγμα τουριστικής πολιτικής και πρότυπο στην τουριστική ανάπτυξη

Επίσης η Υπουργός παρουσίασε το αναπτυξιακό σχέδιο για τον ελληνικό τουρισμό για τα επόμενα χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και στη στενή συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού του Λιβάνου για την αύξηση των εκατέρωθεν τουριστικών ροών, αλλά και για την τουριστική ανάπτυξη με πολλαπλάσια οφέλη στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου.

Το Συνέδριο έκλεισε o Πρωθυπουργός το Λιβάνου κ. Saad Hariri, και παρουσία του κατά τη σύνοψη των συμπερασμάτων, τονίστηκε το επιτυχημένο παράδειγμα της Ελλάδας στην επίτευξη υψηλών ρυθμών τουριστικής ανάπτυξης και ενίσχυσης της ελκυστικότητάς της ως παγκόσμιου προορισμού. Η κα Κουντουρά, στην παρέμβασή της αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο που έχει στην τουριστική ανάπτυξη η αναγνώριση της αξίας του τουρισμού ως κινητήρια δύναμη για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και ευημερία, από τις κυβερνήσεις, όπως επίσης και η στενή συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της η Υπουργός παραχώρησε συνεντεύξεις για την τουριστική προώθηση και προβολή της Ελλάδας στο Λίβανο, στα πλέον δημοφιλή τηλεοπτικά δίκτυα και ΜΜΕ μεταξύ των οποίων τα ΜΤV, ALHURRA, LBC International, και Mariam TV.

Η Υπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων του Λιβάνου ΑΤΤΑL, κ. Jean Abboud, επικεφαλής των ταξιδιωτικών γραφείων Daidalos, Wild Discovery Sal, Kurban Travel και εκπροσώπους των αεροπορικών εταιρειών Μiddle East Airlines και Αegean.
Συζήτησαν για την κατακόρυφη αύξηση του τουριστικού ρεύματος από το Λίβανο προς την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, και για τις δυνατότητες περαιτέρω αύξησής του, μέσα από την προσφορά νέων θεματικών εμπειριών και την προώθηση νέων ελληνικών προορισμών.

Η Υπουργός επίσης συναντήθηκε με εκπροσώπους Ομίλων στους τομείς του τουρισμού και του real estate για τις ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και στον δυναμικά αναπτυσσόμενο τομέα της φιλοξενίας.

Στο συνέδριο και στις συναντήσεις συμμετείχαν η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου και ο πρέσβης της Ελλάδας στη Βηρυτό κ. Φραγκίσκος Βέρρος.

Δώστε outsourcing το management του Ξενοδοχείου σας στους Ειδικούς και ξεγνοιάστε!

 

27/3ου: Σεμινάριο για τις Φορολογικές Δηλώσεις. Δείτε και τις Προσφορές

○>>>xΧΧx•xXΧx<<<○

Από το χαμόγελό σου πετάξανε
δέκα πουλιά, στους ώμους μου επάνω.
Το χαμόγελό σου το κρατάς
όπως ένα παιδί τη ναυτική του ψάθα.
[Μάτση Χατζηλαζάρου]
#PoetryIsNotDead

Related posts