19 Μαρτίου 2024

Breaking News

Σύσκεψη στο ΥπΑΑΤ για το καθεστώς εργασιακής σχέσης των παράτυπα διαμενόντων αλλοδαπών εργατών γης, που απασχολούνται στην καλλιέργεια της φράουλας

Σύσκεψη στο ΥπΑΑΤ για το καθεστώς εργασιακής σχέσης των παράτυπα διαμενόντων αλλοδαπών εργατών γης, που απασχολούνται στην καλλιέργεια της φράουλας

Το φλέγον ζήτημα των εργατών γης στην καλλιέργεια και τη συγκομιδή φράουλας, συζητήθηκε σήμερα το μεσημέρι σε σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπό τον Υπουργό, Σταύρο Αραχωβίτη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Παναγιώτης Κορφιάτης, και εκπρόσωποι των οργανώσεων παραγωγών φράουλας.

Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξει πλήρης νομιμότητα στο καθεστώς διαμονής και εργασίας των παράτυπα διαμενόντων πολιτών Τρίτων Χωρών. Διαπιστώθηκαν από όλους καθυστερήσεις στη διαδικασία έκδοσης αδειών προσωρινής εργασίας – για ένα εξάμηνο, όπως ορίζει ο νόμος.

Κατόπιν σχετικής πρότασης του Υπουργού αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην περιοχή με όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες, που εμπλέκονται στην εξέταση και έγκριση των αιτήσεων απασχόλησης εργατών γης, προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος έκδοσης των αδειών.

Επεσήμανε δε ότι η φράουλα είναι ένα δυναμικό εξαγωγικό αγροτικό προϊόν, η συγκομιδή του οποίου απαιτεί την άμεση απασχόληση εργατικού δυναμικού.

27/3ου: Σεμινάριο για τις Φορολογικές Δηλώσεις. Δείτε και τις Προσφορές

○>>>====<<<○

Φύτευσα φράουλες και χρωμάτισα πουλιά περιμένοντας να κελαηδήσουν
Βρήκα μετά έναν τρόπο να κοιμάμαι τα βράδια
Τους συγχωρούσα όλους, έναν-έναν
Κι άλλοτε πάλι θέλησα να σώσω την ανθρωπότητα
αλλά εκείνη αρνήθηκε
Όμως απόψε, βιάζομαι απόψε, να παραμερίσω όλη τη λησμονιά
και να διαλύσω το πάτωμα γύρω μου
Να ξαναβρώ τις φράουλες που φύτευα τόσο καιρό
Να τακτοποιήσω τις έρημες όχθες και να σου τις προσφέρω
Μια φράουλα ακόμα στον κήπο με τις φράουλες
Μπορεί να ακούγεται απλό, ή και ασήμαντο
Αλλά δεν είναι.
[Κώστας Εφήμερος]
#PoetryIsNotDead

Related posts