19 Απριλίου 2024

Ενεργοποιείται το σύστημα «ΑΤΛΑΣ» και στις επόμενες ημέρες σταματάει για πάντα η θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας στο ΙΚΑ

Ενεργοποιείται το σύστημα «ΑΤΛΑΣ» και στις επόμενες ημέρες σταματάει για πάντα η θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας στο ΙΚΑ

Υπογράφηκε την 1η Ιουνίου η υπουργική απόφαση και ενεργοποιείται το σύστημα «ΑΤΛΑΣ». Στις επόμενες ημέρες, σταματάει για πάντα η θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας για όλους και επιτέλους τελειώνουν οριστικά οι ουρές και η ταλαιπωρία των πολιτών. θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας

Η δημιουργία του συστήματος «ΑΤΛΑΣ» αποτελεί μια σημαντική μερρύθμιση στο πεδίο της κοινωνιής ασφάλισης και με την ολοκλήρωση της ψηφιακής καταγραφής του ασφαλιστικού ιστορικού για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας, θα έχει τη δυνατότητα κάθε εργαζόμενος να δει τον υπολογιστή του το δικό του «ασφαλιστικό βιογραφικό»:
  • σύνολο ασφαλιστικής διαδρομής του
  • πορεία της ασφάλισης του από έναρξη έως και συνταξιοδότηση του

Αυτό σημαίνει ότι η έκδοση και η απονομή σύνταξης θα είναι υπόθεση ημερών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 6 Ιουνίου 2014Με αφορμή την υπογραφή της υπουργικής απόφασης για την ενεργοποίηση του συστήματος «ΑΤΛΑΣ», ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε τα εξής:
«Όπως είχαμε δεσμευθεί υπέγραψα την 1η Ιουνίου, την υπουργική απόφαση για την ενεργοποίηση του συστήματος «ΑΤΛΑΣ». Με τη δημοσίευσή της, τις αμέσως επόμενες ημέρες, σταματάει για πάντα η θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας για όλους. Τελειώνουν οριστικά οι ουρές και η ταλαιπωρία των πολιτών.
Δεν είναι όμως μόνο αυτή η καταλυτική αλλαγή που φέρνει η δημιουργία του συστήματος «ΑΤΛΑΣ», της σημαντικότερης μεταρρύθμισης που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στο πεδίο της κοινωνικής ασφάλισης.
Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα ολοκληρωθεί η ψηφιακή καταγραφή του ασφαλιστικού ιστορικού για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας. Και έτσι κάθε εργαζόμενος θα έχει τη δυνατότητα να δει από τον προσωπικό του υπολογιστή το σύνολο της ασφαλιστικής του διαδρομής, από τη στιγμή που ξεκίνησε μέχρι και τη συνταξιοδότησή του, δηλαδή το δικό του «ασφαλιστικό βιογραφικό». Αυτό σημαίνει ότι η έκδοση και η απονομή σύνταξης θα είναι υπόθεση ημερών. Για όλους, ακόμη και στις πιο σύνθετες περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης.
Οι δυνατότητες και οι αλλαγές που φέρνει η ολοκλήρωση του συστήματος «ΑΤΛΑΣ» στην αποτελεσματική οργάνωση της κοινωνικής ασφάλισης και, κυρίως, στην καθημερινότητα όλων μας θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στα γραφεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), η διοίκηση και τα στελέχη της οποίας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους τους για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου.
Η νέα Ελλάδα χτίζεται ξανά απο την αρχή σε στέρεες και υγιείς βάσεις. Και σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, το υπουργείο Εργασίας με μεθοδικότητα, σχέδιο και πολλή δουλειά διασφαλίζει το μέλλον και τη βιωσιμότητα της κοινωνικής ασφάλισης. Χωρίς γραφειοκρατίες και ταλαιπωρίες. Αλλά με ένα νοικοκυρεμένο κράτος που προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες και σέβεται την αξιοπρέπεια του πολίτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ:

Related posts