30 Απριλίου 2024

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 03/05/17

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 03/05/17

Τα σημαντικά νέα της Τετάρτης 3 Μαΐου 2017, τάχιστα, με μια ματιά:

Ε λ λ ά δ α

Η Συμφωνία με τους πιστωτές, φέρνει επιβαρύνσεις σχεδόν για όλους, αντίμετρα για πολύ λίγους.

“Μόνιμες” 47.584 θέσεις συμβασιούχων στο Δημόσιο.

Γραφείο Προϋπολογισμού: Aπίθανη η ανάπτυξη 2,7% – κίνδυνος νέας ύφεσης.

Στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προσφεύγει ο ΔΣΑ, ενάντια στην υποχρεωτική χρήση POS.

Ελάχιστα μέτρα από την είσοδο του παιδικού σταθμού και του δημοτικού σχολείου των Γλυκών Νερών, τουλάχιστον δύο κουκουλοφόροι, εκτέλεσαν με καλάσνικοφ, πατέρα που έφερνε το παιδί του στο σχολείο. Το θύμα λέγεται ότι ήταν μπράβος της νύχτας και ότι επρόκειτο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Τραυματίστηκε ελαφρά και μια μητέρα, από εξοστρακισμό σφαίρας.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με εικονικές εταιρίες με επικεφαλής αλλοδαπούς, που εμπορεύονταν κινητά τηλέφωνα. Οι διαφυγόντες φόροι υπολογίζονται σε €7 εκατ..

Με απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 7 Μαΐου «απαντά» η ΕΣΕΕ, για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, στο οποίο αντιτίθεται.

Ευρωλίγκα: Ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ, κατάφερε χθες να κερδίσει την τουρκική Εφές Αναντολού και να προκριθεί εντέλει στο 10ο Final Four της ιστορίας του, που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη.

Ευεπιχειρείν: αεί βέλτιστον

Ε ξ ω τ ε ρ ι κ ό

Οι Αμερικανοί δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τις πιστωτικές τους κάρτες. Στο $1 τρισ. τα χρέη, επιπλέον προβλέψεις $1 δισ. για κάλυψη επισφαλειών. Τα πιο φτωχά νοικοκυριά χρωστούν κατά μέσον όρο $10.307 το καθένα.

Υπέρ ‘πειθαρχίας’ ο  Σόιμπλε, ‘επιτίθεται’ στον Ντράγκι: Η υπερβολικά χαλαρή πολιτική της ΕΚΤ, λέει ο Βόλφγκανγκ, ενθαρρύνει την ανάληψη κινδύνου, οδηγεί τις κυβερνήσεις σε χαλάρωση των προσπαθειών, προκαλεί σύγχυση στις αγορές που δεν υπολογίζουν σωστά τις αξίες των περιουσιακών στοιχείων και καλλιεργεί επιχειρηματικές φούσκες. Αναφέρθηκε επιπλέον, στα επίπεδα ρεκόρ στα οποία έχει εκτιναχθεί το παγκόσμιο χρέος, δημόσιο και ιδιωτικό, και τόνισε ότι πρέπει να μειώσουμε σταδιακά τα επίπεδα χρέους και να πάψουμε να βασιζόμαστε σε ανάπτυξη που προέρχεται από τη χρηματοδότηση της κατανάλωσης.

Ευρωζώνη: Σε υψηλό εξαετίας η μεταποιητική δραστηριότητα.

Τερέζα Μέι (πρωθυπουργός Βρετανίας): Θα είμαι εξαιρετικά δύσκολη απέναντι στον Γιούνκερ [για το Brexit]. Βρετανία: Δεν θα πληρώσουμε €100 δισ. για το διαζύγιο με την ΕΕ.

Ο κινεζικός όμιλος HNA αύξησε τη συμμετοχή του στην Deutsche Bank (η μεγαλύτερη τράπεζα στην Γερμανία, στα ελληνικά μεταφράζεται ως “Γερμανική Τράπεζα”) στο 9,9%. Έτσι καθίσταται ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας, μπροστά από το Κάταρ και από την BlackRock.

Β. Κορέα: Σύλληψη Αμερικανού για απόπειρα υπονόμευσης του κράτους.

Μελέτη στις ΗΠΑ διαπιστώνει ότι η χαμηλή αλλά τακτική δοσολογία Ασπιρίνης, περιορίζει ως και 20% τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του μαστού.

ΗΠΑ: Μεταφράστρια του FBI παντρεύτηκε τον τζιχαντιστή που ερευνούσε.

Έμπορος τέχνης ξέχασε στο ταξί που χρησιμοποιούσε στο Παρίσι, ένα πίνακα αξίας περίπου €1,5 εκατ. και μη καταφέροντας να εντοπίσει το ταξί εκ των υστέρων, κατέθεσε μήνυση για κλοπή. Πρόκειται για τον πίνακα της σειράς Concetto spaziale του Lucio Fontana (η σειρά πινάκων του διάσημου ζωγράφου, φέρει σχισμές στους καμβάδες, με διάφορα χρώματα) όπως αυτός που απεικονίζεται:

Related posts