25 Απριλίου 2024

Εντός των εορτών η διαδικασία εκλογής ΠτΔ και στο βάθος Εκλογές

Εντός των εορτών η διαδικασία εκλογής ΠτΔ και στο βάθος Εκλογές

Εντός των εορτών η διαδικασία εκλογής ΠτΔ και στο βάθος Εκλογές. Όπως ανακοίνωσε η Σοφία Βούλτεψη, στις 17 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας (ΠτΔ).

Ορίστηκε λοιπόν Εντός των εορτών η διαδικασία εκλογής ΠτΔ και στο βάθος Εκλογέςότι στις 17 Δεκεμβρίου, θα γίνει η πρώτη ψηφοφορία, όπου για να εκλεγεί Πρόεδρος, πρέπει να συγκεντρώσει τα 2/3 του συνόλου των βουλευτών (200 έδρες).

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα, επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία στις 23 Δεκεμβρίου. Αν και πάλι δεν επιτευχθεί αποτέλεσμα, πραγματοποιείται τρίτη ψηφοφορία, στις 29 Δεκεμβρίου, αλλά αυτή τη φορά, απαιτείται πλειοψηφία των 3/5 του συνόλου των βουλευτών (180 έδρες).

Αν και πάλι δεν εκλεγεί κάποιος, η Βουλή διαλύεται εντός δέκα ημερών και προκηρύσσονται εκλογές.

Επομένως, καθώς ο αριθμός των 180 δείχνει απίθανος να επιτευχθεί, το πιθανότερο είναι ότι πηγαίνουμε σε εκλογές, στα τέλη Ιανουαρίου 2015 ή εντός του Φεβρουαρίου.

Είναι σαφές ότι σε αυτή την εξέλιξη, δηλαδή στο να θεωρείται το πλέον πιθανό να γίνουν εκλογές λόγω αδυναμίας εκλογής ΠτΔ, συνετέλεσε κυρίως η στάση των ευρωπαίων.

Η στάση των ευρωπαίων και η πίεση προς αυτή την κατεύθυνση, δεδομένου ότι:

• στην συντελούμενη διαπραγμάτευση με την παρούσα κυβέρνηση, προφανώς βλέποντας ότι ο Σύριζα προηγείται στις δημοσκοπήσεις και η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει την ουσιαστική στήριξη για να περάσει νέο μνημόνιο όπως επιθυμεί η Τρόικα, η μόνη λύση ήταν οι εκλογές έτσι ώστε η Τρόικα να συζητήσει με κάποιον που να έχει πρόσφατη την λαϊκή εντολή, άρα να μπορεί να έχει και ουσιαστικότερη συζήτηση – διότι με μια κυβέρνηση όπως η σημερινή που έχει απωλέσει κατά τα φαινόμενα (βλ. δημοσκοπήσεις) την λαϊκή εντολή, τι να συζητήσει, όταν σε οποιαδήποτε στιγμή, επαπειλούνται εκλογές, από τις οποίες φαίνεται ότι θα βγει ο Σύριζα, δηλαδή ένα κόμμα που έχει πει ότι δεν θα δέχονταν τα μνημόνια.

• o ίδιος ο Σαμαράς, θα ήθελε, θα επιθυμούσε, να εξαντλήσει την τετραετία αλλά οι συσχετισμοί δυνάμεων δεν του το επιτρέπουν.demas

Όπως γνωστοποιήθηκε, υποψήφιος ΠτΔ, θα είναι ο γνωστός κεντροδεξιός πολιτικός, Σταύρος Δήμας.

Μια τέτοια επιλογή από πλευράς κυβέρνησης, δείχνει ότι θέλει να συσπειρώσει τους κεντρώους βουλευτές, δηλαδή των κομμάτων της συγκυβέρνησης και ίσως, θα μπορούσε να κερδίσει, ως άτομο λόγω της εκτίμησης που χαίρει, και κάποιους άλλους βουλευτές · παραμένει βέβαια απίθανο ή τέλος πάντων, με ολίγιστες πιθανότητες, η εκδοχή του να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών (180) για την εκλογή του.

Μάλιστα μεγάλες εταιρίες στοιχημάτων που δραστηριοποιούνται διαδικτυακά, έσπευσαν να βάλουν στα στοιχήματά τους, την εκλογή ή όχι του ΠτΔ στην Ελλάδα, όπου το ‘Οχι, ως ασφαλέστερο και πιθανότερο, δίδει απόδοση 1,55 με 1,60 και το Ναι, ως λιγότερο πιθανό, δίδει απόδοση κοντά στο 2,20.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:
Ευκαιρίες Επιδότησης προσεχώς
Ενισχύστε την απασχολησιμότητά σας!
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

Προσθέτουμε τὸ εὖ στὸ ἐπιχειρεῖν σας!

Άλλα σημαντικά Νέα

 

Related posts