2 Μαΐου 2024

Καλά κρατεί ο αποπληθωρισμός και τον Νοέμβριο

Καλά κρατεί ο αποπληθωρισμός και τον Νοέμβριο

Καλά κρατεί ο αποπληθωρισμός και τον Νοέμβριο. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν κάμψη των τιμών σε ετήσιο επίπεδο, σε μηνιαίο αλλά και ως μέσο όρο δωδεκαμήνου.Αποπληθωρισμός

Αναλυτικότερα, η εξέλιξη του Εναρμονισμένου Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΕνΔΤΚ), του μηνός Νοεμβρίου 2014 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο Δείκτη του Νοεμβρίου 2013, δηλαδή η ετήσια μεταβολή, παρουσίασε μείωση 1,2%, έναντι μείωσης 2,9% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012.

Ο ΕνΔΤΚ κατά τον μήνα Νοέμβριο 2014 σε σύγκριση µε τον Οκτώβριο 2014, δηλαδή η μηνιαία μεταβολή, κατέγραψε κάμψη 0,7%, έναντι μείωσης 1,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Ο μέσος ΕνΔΤΚ του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 2013 – Νοεμβρίου 2014 σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 2012 – Νοεμβρίου 2013 παρουσίασε μείωση 1,3%, έναντι μείωσης 0,7%, που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Στον αποπληθωρισμό του Νοεμβρίου 2014 σε ετήσιο επίπεδο που είναι και ενδεικτικότερο του μηνιαίου, συνέβαλαν κυρίες οι μειώσεις στις ακόλουθες υποκατηγορίες:

Κατά 5,9% στην Στέγαση, κατά 3,1% στην Εκπαίδευση, κατά 2,4% στα Άλλα Αγαθά και Υπηρεσίες και 2,2% στην Υγεία.

Αντίθετα, ανοδική ήταν η ετήσια μεταβολή των τιμών στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά και καπνό κατά 2,9% και οριακά, κατά 0,2% στην Ένδυση και Υπόδηση, ενώ μηδενική ήταν η μεταβολή (0,0%) στις Επικοινωνίες.

Εμείς ως TaxCoach θα αναφέρουμε ότι προφανώς, όταν στο σύνολο της αγοράς εμφανίζεται αποπληθωρισμός, δηλαδή μείωση τιμών και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα σύγκρισης, ήτοι σε ετήσια μεταβολή, σε μηνιαία μεταβολή και σε μεταβολή ως μέσου όρου δωδεκαμήνου, κατανοεί κανείς ότι η αγορά αυτή, δεν επεκτείνεται, δεν αναπτύσσεται, όπως κάποιοι διατείνονται

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:
Ευκαιρίες Επιδότησης προσεχώς
Ενισχύστε την απασχολησιμότητά σας!
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

Στην σημερινή αγορά δεν αρκεί να είσαι απλώς καλός. Γίνετε καλύτεροι!

Άλλα σημαντικά Νέα

Related posts