28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα – Αναζήτηση Χρηματοδότησης;

Επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα – Αναζήτηση Χρηματοδότησης;

Επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα – Αναζήτηση Χρηματοδότησης; Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ταξίδεψε στην Ρωσία καθώς η χώρα του, μάχεται να φτάσει σε μια συμφωνία με τους πιστωτές της για νέο πακέτο χρηματοδότησης που απαιτείται προκειμένου να αποφύγει την παύση πληρωμών στα χρέη της στο τέλος του τρέχοντος μηνός. Χωρίς το πακέτο υποστήριξης, η Ελλάδα είναι πιθανό ότι οδηγείται σε χρεοκοπία και ίσως και στην έξοδο από το Ευρώ.Τι φανερώνουν η λεκτική και μη επικοινωνία για τη συνάντηση Τσίπρα -  Πούτιν

Η επίσκεψη του Τσίπρα αυξάνει τις εικασίες ότι ίσως οι Έλληνες αναζητούν χρηματοδότηση από την Ρωσία. Θα συναντήσει τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν, αργότερα την Παρασκευή.

Η Ρωσία προτίθεται να εξετάσει το θέμα της χορήγησης οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Arkady Dvorkovich, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Dvorkovich σε αναφορά του στο τηλεοπτικό κανάλι RT, ανάφερε ότι “Θα υποστηρίξουμε οποιαδήποτε απόφαση [που αφορά την ελληνική κρίση] που θα προταθεί από την Ελλάδα και τους ευρωπαίους εταίρους μας”.

Ο Dvorkovich ανάφερε επίσης ότι «Τα πιο σημαντικά πράγματα για μας είναι τα σχέδια επενδύσεων και οι εμπορικές συναλλαγές με την Ελλάδα. Αν ζητηθεί οικονομική βοήθεια, θα εξετάσουμε το θέμα αυτό».

Υπενθυμίζουμε ότι από την προηγούμενη επίσκεψη του Τσίπρα στη Μόσχα, έχει συζητηθεί η κατασκευή μιας επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου, που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Τουρκίας, στην Ευρώπη.

Η Ρωσία έχει υποσχεθεί στην Ελλάδα ότι μπορεί να δώσει σημαντικά χρηματικά ποσά προκαταβολικά ετησίως εάν υπογραφεί η Συμφωνία του Αγωγού. Η κατασκευή του Αγωγού αναμένεται να αρχίσει το 2016 και να ολοκληρωθεί το 2019.

Επίσης, ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Peskov, ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς να σχολιάσει επί πιθανών δανείων.

Εμείς, ως TaxCoach, έχουμε να πούμε ότι στην χρονική στιγμή που γίνεται η επίσκεψη, στην παρούσα συγκυρία και λίγο καιρό αφού είχε επισκεφτεί ξανά την Μόσχα, ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει. Τη λύση, ολική η μερική, στο χρηματοδοτικό κενό της χώρας μας – προφανώς μέσα από μια αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας. Οι ευρωπαίοι εταίροι μας και επίσημοι πιστωτές μας, ιδίως οι μεγάλοι Γερμανοί, καλό είναι να καταλάβουν, ότι υπάρχουν εναλλακτικές για την Ελλάδα και να λογικευθούν. Εκτός και δεν θέλουν να είμαστε εταίροι και μας θέλουν, φόρου υποτελείς, οπότε θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες των εμμονών τους.

>>>•<<<

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

✎ MarketWatch: Τα τρία προειδοποιητικά σημάδια ενός Grexit

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts