6 Μαΐου 2024

Η πιθανή διαχείριση των μη υποβληθεισών Φορολ. Δηλώσεων

Η πιθανή διαχείριση των μη υποβληθεισών Φορολ. Δηλώσεων

Η πιθανή διαχείριση των μη υποβληθεισών Φορολ. Δηλώσεων: Το υπ.οικ. εξετάζει δύο σενάρια για την διαχείριση των περίπου 2,1 εκατομμυρίων Δηλώσεων που δεν έχουν υποβληθεί ακόμα μέσω TaxisNet.Η πιθανή διαχείριση των μη υποβληθεισών Φορολ. Δηλώσεων

Υπενθυμίζουμε ότι η λήξη της επισήμου προθεσμίας υποβολής είναι στις 30 Ιουνίου και καθώς εξαιρετικά πολλοί οι φορολογούμενοι που δεν υπέβαλαν από νωρίς την δήλωσή τους, το σύστημα του TaxisNet πλέον ‘κολλάει’.

Το ένα σενάριο διαχείρισης είναι να δοθεί γενική αλλά το πιθανότερο άτυπη προθεσμία μέχρι τα μέσα περίπου Ιουλίου, οπότε και θα μπορεί κανείς να υποβάλει την δήλωσή του άνευ προστίμου.
Το δεύτερο σενάριο είναι να δοθούν χρονικές προθεσμίες υποβολής αναλόγως του αριθμού που λήγουν τα ΑΦΜ (όπως δηλαδή ίσχυε παλαιά), π.χ. τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1 να μπορούν να κάνουν μέχρι τις 2 Ιουλίου, αυτά που λήγουν σε 2 έως τις 5 Ιουλίου κ.ο.κ..

Έως σήμερα, έχουν εκκαθαριστεί στο TaxisNet περί των 3,5 εκατομμυρίων δηλώσεων. Από αυτές, ποσοστό 40,2% είναι χρεωστικές, 38,8% μηδενικές και 21% πιστωτικές. Ο φόρος που προκύπτει κατά μέσο όρο στις χρεωστικές, διαμορφώνεται σε €1.150.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρει και το ακόλουθο άρθρο:

• 2,4 εκατ. φορολογούμενοι δεν έχουν κάνει ακόμα Δήλωση

Related posts