6 Μαΐου 2024

Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης υποκαθιστούν τα παραρτήματα του ΙΚΑ

Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης υποκαθιστούν τα παραρτήματα του ΙΚΑ

ΙΚΑ: οργανωτικές αλλαγές με την εισαγωγή νέου τύπου Περιφερειακών Μονάδων (Περιφερειακά Διοικητικά Κέντρα, Υποκαταστήματα και Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης) Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης

Με σχετικό δελτίο τύπου της 26-6-2014 απαντάει το ΙΚΑ στους ισχυρισμούς και στις επιφυλάξεις των Δήμων και των Κοινωνικών φορέων για το νέο μοντέλο υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όπως αυτό διαμορφώνεται μετά από οργανωτικές αλλαγές με την εισαγωγή νέου τύπου Περιφερειακών Μονάδων (Περιφερειακά Διοικητικά Κέντρα, Υποκαταστήματα και Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης) και την αναδιοργάνωση των Κεντρικών Υπηρεσιών του Οργανισμού.
Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ επισημαίνει τα ακόλουθα:
Οι οργανωτικές αλλαγές των υπηρεσιών του Οργανισμού δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αντίθετα μάλιστα αποσκοπούν στην αναβάθμιση τους. Ο επανασχεδιασμός της οργανωτικής δομής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, και ο μετασχηματισμός των υφιστάμενων παραρτημάτων σε Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης ήταν επιβεβλημένος λόγω της απόλυτης υποχρέωσης του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ να εναρμονιστεί με το Κλαδικό Λογιστικό Σχέδιο από 01.01.2014 (Π.Δ. 80 [ΦΕΚ68/τ.Α’/08.05.1997]) και προκειμένου ο Οργανισμός να ανταποκριθεί στο νέο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει τις επόμενες δεκαετίες.Το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ συνεχίζει να παρέχει με απόλυτη πληρότητα το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους και τις επιχειρήσεις μέσω των Γραφείων Κοινωνικής Ασφάλισης τα οποία υποκαθιστούν τα παραρτήματα.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο οργανωτικό μοντέλο στηρίχθηκε σε δύο βασικές αρχές: την καλύτερη κατανομή και οργάνωση του υπηρετούντος ανθρωπίνου δυναμικού με βάση τα μεγέθη κάθε μονάδας με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία τους και στη συνένωση οργανικών μονάδων για την εξοικονόμηση πόρων σε όλα τα επίπεδα

Σε ότι αφορά το σκέλος των επιφυλάξεων που αφορούν την παροχή υπηρεσιών υγείας, το θέμα αυτό πλέον δεν το διαχειρίζεται το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αλλά ο ΕΟΠΥΥ και το ΠΕΔΥ.

Εξ όσων, μετά βεβαιότητας γνωρίζουμε η δημιουργία ενιαίων δομών παροχής υπηρεσιών υγείας που προωθεί το αρμόδιο Υπουργείο αναβαθμίζουν και δεν υποβαθμίζουν τις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι στη διάθεση των Δήμων και των Κοινωνικών Φορέων για την παροχή των αναγκαίων διευκρινήσεων.

Τέλος με έμφαση επισημαίνεται από το ΙΚΑ ότι, για τα Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης, τα οποία έχουν συσταθεί στις νησιωτικές, ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές, θα ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα από τη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τη στελέχωσή τους.

Δείτε το δελτίο τύπου ΕΔΩ

>>>> Διαβάστε ακόμη <<<<

Related posts