18 Μαΐου 2024

Θέμα με τα Διόδια • Τι συνέβη • Τι ανακοίνωσαν τα Υπουργεία και ο Σύριζα

Θέμα με τα Διόδια • Τι συνέβη • Τι ανακοίνωσαν τα Υπουργεία και ο Σύριζα

Από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομίας, Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ανακοίνωσαν από κοινού σε σχέση με το θέμα που δημιουργήθηκε με τα διόδια, τα ακόλουθα:

  1. Εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, τα Υπουργεία, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και μέσα στο πλαίσιο της αρμοδιότητας τους προκειμένου να διασφαλίσουν την ελεύθερη δίοδο και την άνευ καταβολής τιμήματος διέλευση των εκλογέων από όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας των εκλογών.
  1. Το σχετικό αίτημα διατυπώθηκε και εγγράφως προς τις Εταιρείες των Αυτοκινητοδρόμων και της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου μέσω της Γενικής Γραμματείας Υποδομών.
  1. Οι εν λόγω εταιρείες με απαντητικές επιστολές τους διατύπωσαν την άρνησή τους, με το αιτιολογικό της διασάλευσης των Συμβάσεων Παραχώρησης.

Σε σχέση με το θέμα, το Γραφείο Τύπου του Σύριζα, έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η μη αποδοχή του αιτήματος από την πλευρά των εταιριών για ελεύθερη διέλευση των πολιτών από τα διόδια είναι μια απαράδεκτη εξέλιξη που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά. Αυτό που ίσχυσε στο δημοψήφισμα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα πρέπει να ισχύει σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Το δικαίωμα των πολιτών στις μετακινήσεις, ειδικά την κορυφαία ημέρα έκφρασης της δημοκρατίας, είναι αδιαπραγμάτευτο.

Εμείς τώρα ως TaxCoach, αναρωτιόμαστε ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο. Τρόπος υπάρχει σίγουρα, καθώς έχουμε πολλάκις διαπιστώσει ότι σε θέματα π.χ. εισπρακτικής φύσης βγαίνουν διοικητικές αποφάσεις που φροντίζουν για την είσπραξη. Στην προκειμένη περίπτωση, που λόγω εκλογών και για την διευκόλυνση των ψηφοφόρων, θα έπρεπε όντως να είναι ανοικτά τα διόδια, δεν το είχαν προβλέψει από την διοίκηση είτε μιλάμε την υπηρεσιακή κυβέρνηση, είτε την κανονική των Σύριζα-ΑΝΕΛ που πριν παρατηθεί, θα έπρεπε να είχε διοικητικά διευθετήσει το θέμα και να μην επαφίεται στις καλές (ή όχι) προθέσεις των εταιριών εκμετάλλευσης;  Τώρα πραγματικά οι του Σύριζα τι φωνασκούν; Μήπως δεν ήταν αυτοί κυβέρνηση και δεν είχαν την δυνατότητα διευθέτησης του θέματος και κυβερνούσε κάποιος άλλος;

>>>•<<<

••• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

• Τι υπάρχει στον ορίζοντα σχετικά με Επιδοτούμενα Προγράμματα.

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts