13 Μαΐου 2024

3.500 υποθέσεις μεταφέρονται από το ΣΔΟΕ στην ΓΓΔΕ και ενίσχυση της ΓΓΔΕ με 500 άτομα που παίρνει από το ΣΔΟΕ

3.500 υποθέσεις μεταφέρονται από το ΣΔΟΕ στην ΓΓΔΕ και ενίσχυση της ΓΓΔΕ με 500 άτομα που παίρνει από το ΣΔΟΕ

Αποφασίστηκε η επιλογή και μεταφορά 3.500 υποθέσεων, από την Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Ε.Γ. του Σ.Δ.Ο.Ε.), στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) του Υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, μεταφέρονται κατά προτεραιότητα από την Ε.Γ. του Σ.Δ.Ο.Ε στη Γ.Γ.Δ.Ε. οι υποθέσεις που διερευνώνται σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας οι οποίες άπτονται κυρίως περιπτώσεων προσαύξησης περιουσίας, σε συνδυασμό με τα διερευνώμενα αδικήματα ή παραβάσεις.

Η επιλογή των προς μεταφορά υποθέσεων θα γίνει από Πενταμελή Επιτροπή, η οποία συγκροτείται μετά από απόφαση του αρμόδιου Υπουργού.

Τα μέλη της Επιτροπής θα είναι:

1. Κυριακόπουλος Χρίστος του Δημητρίου, του κλάδου ΠΕ Εφοριακών του Υπουργείο Οικονομικών, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Σχεδιασμού Ερευνών (Δ2) της Κ.Υ της Ε.Γ. ΣΔΟΕ, ως Πρόεδρος,
• Κούτας Ανδρέας του Λαζάρου, του κλάδου ΠΕ Τελωνειακών του Υπουργείου Οικονομικών, Προϊστάμενος του Τμήματος Γ΄ της Α΄ Υποδιεύθυνσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής−Αιγαίου της Ε.Γ. ως αναπληρωματικός. (Εκπρόσωποι της Ειδικής Γραμματείας του Σ.Δ.Ο.Ε.).

2. Χουντάλα Γεωργία του Δημητρίου, του κλάδου ΔΕ Εφοριακών του Υπουργείου Οικονομικών, που υπηρετεί στο Γραφείο του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, ως τακτικό μέλος,
• Μερκούρη Μάρα του Γεωργίου, του κλάδου ΠΕ Οικονομικού−Λογιστικού, που υπηρετεί στο Γραφείο του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, ως αναπληρωματικό μέλος.
(Εκπρόσωποι του Γραφείου του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος)

3. Κρυσταλλία Τσιρώνη του Ευαγγέλου, του κλάδου ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποσπασμένη στην θέση Διευθύντριας του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Επικρατείας, ως τακτικό μέλος,
• Σπυρίδων Λάντσας του Αντωνίου, του κλάδου ΠΕ Τελωνειακών του Υπουργείου Οικονομικών αποσπασμένος στην Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, ως αναπληρωματικό μέλος.
(Εκπρόσωποι του Υπουργού Επικρατείας)

4. Λεβάκου Τατιάνα του Πέτρου, του κλάδου ΠΕ Εφοριακών του Υπουργείου Οικονομικών, Προϊσταμένη της Δ/νσης Ελέγχων της Γενικής Δ/νσης Φορολογικής Διοίκησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ως τακτικό μέλος,
• Λιάκος Κωνσταντίνος του Αποστόλου, του κλάδου ΠΕ Εφοριακών του Υπουργείου Οικονομικών, Προϊστάμενος του Β΄ Τμήματος της Δ/νσης Ελέγχων της Γενικής Δ/νσης Φορολογικής Διοίκησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσιών Εσόδων, ως αναπληρωματικό μέλος.
(Εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων)

5. Βερναρδάκης Γεώργιος του Νικολάου, του κλάδου ΔΕ Τελωνειακών του Υπουργείου Οικονομικών αποσπασμένος στο Πολιτικό Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, ως τακτικό μέλος,
• Ντουνιάς Παναγιώτης του Δημητρίου, του κλάδου ΤΕ Εφοριακών του Υπουργείου Οικονομικών αποσπασμένος στο Πολιτικό Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, ως αναπληρωματικό μέλος.
(Εκπρόσωποι του γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών)

Γραμματέας της εν λόγω Επιτροπής ορίζεται η Ευδαίμων Κωνσταντίνα του Νικολάου, του κλάδου ΠΕ Εφοριακών του Υπουργείου Οικονομικών, με αναπληρώτρια την Μπραβάκου Ηλέκτρα του Χρήστου, του κλάδου ΠΕ Εφοριακών του Υπουργείου Οικονομικών.

Η Επιτροπή θα συνεδριάζει εντός του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών ή σε χρόνο που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση, σε τόπο που θα ορίζεται από τον Πρόεδρό της.
Το πόρισμα της Επιτροπής θα παραδοθεί μέχρι και την Παρασκευή 2/10/2015.

Επίσης, προκειμένου η ΓΓΔΕ να ανταπεξέλθει στον αυξημένο φόρτο εργασίας που συνεπάγεται η μεταφορά των 3.500 υποθέσεων σε αυτήν, ενισχύεται με την μετακίνηση από υπηρεσίες της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στη ΓΓΔΕ, συνολικά 500 υπαλλήλων που αναλύονται ως εξής: 350 έμπειροι ή πιστοποιημένοι ελεγκτές και 150 λοιποί υπάλληλοι.

Οι 350 έμπειροι ή πιστοποιημένοι ελεγκτές, θα είναι από τις παρακάτω κατηγορίες και κλάδους: ΠΕ Εφοριακών, ΠΕ Τελωνειακών, ΠΕ Πληροφορικής, ΠΕ Μηχανικών, Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό, TE Εφοριακών, TE Τελωνειακών, TE Πληροφορικής, TE Μηχανικών, ΔΕ Εφοριακών, ΔΕ Τελωνειακών.

Τα κριτήρια επιλογής για τους τριακόσιους 350 έμπειρους ή πιστοποιημένους ελεγκτές είναι τα κάτωθι:
• Ελεγκτική πιστοποίηση ή ελεγκτική ικανότητα βάσει εμπειρίας
• Κατηγορία, κλάδος και βαθμός
• Χρόνος προϋπηρεσίας σε ελεγκτικά καθήκοντα
• Η Υπηρεσία που υπηρετεί
• Η προϋπηρεσία από 1.1.2009
• Ο συνολικός χρόνος υπηρεσίας στο Δημόσιο

Οι 150 λοιποί υπάλληλοι θα είναι από τις παρακάτω κατηγορίες και κλάδους: ΠΕ Εφοριακών, ΠΕ Τελωνειακών, ΠΕ Πληροφορικής, ΠΕ Μηχανικών, Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό, TE Εφοριακών, TE Τελωνειακών, TE Πληροφορικής, TE Μηχανικών, ΔΕ Εφοριακών, ΔΕ Τελωνειακών, ΔΕ Προσωπικού Η/Υ, ΔΕ Οδηγών, ΥΕ Επιμελητών και ΥΕ προσωπικού καθαριότητας.

Τα κριτήρια επιλογής για τους υπόλοιπους 150 υπαλλήλους είναι τα κάτωθι:
• Κατηγορία, κλάδος και βαθμός
• Η προϋπηρεσία σε συναφή καθήκοντα με βάση την ειδικότητά τους στο Σ.Δ.Ο.Ε.

Για την επιλογή του ανωτέρω προσωπικού θα συσταθεί πενταμελής Επιτροπή, η οποία θα λάβει υπόψη της και την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Όλα τα παραπάνω περιγράφονται από τις σχετικές αποφάσεις της Διοίκησης, που περιέχονται στα δύο κάτωθι ΦΕΚ:
○  ΦΕΚ 2066 Β΄
○  ΦΕΚ 2068 Β΄

>>>•<<<

••• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts