18 Μαΐου 2024

Θεανώ Φωτίου: Τι θα ισχύσει για ρεύμα, επιδότηση ενοικίου, επισιτιστική κάρτα

Θεανώ Φωτίου: Τι θα ισχύσει για ρεύμα, επιδότηση ενοικίου, επισιτιστική κάρτα

Θεανώ Φωτίου: Τι θα ισχύσει για ρεύμα, επιδότηση ενοικίου, επισιτιστική κάρτα. H αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” έδωσε ορισμένες διευκρινήσεις όσον αφορά στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ‘ανθρωπιστικής κρίσης’.Θεανώ Φωτίου: Τι θα ισχύσει για ρεύμα, επιδότηση ενοικίου, επισιτιστική κάρτα

Το νομοσχέδιο λοιπόν για την ‘ανθρωπιστική κρίση’ περιλαμβάνει την δωρεάν επανασύνδεση και παροχή ρεύματος ως 300 KWh μηνιαίως, για ένα χρόνο, σε οικογένειες σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Προτεραιότητα θα δοθεί στις οικογένειες με παιδιά.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κα Φωτίου ανέφερε ότι η προκήρυξη για την έναρξη των αιτήσεων από τους δικαιούχους, θα γίνει μέσα στον Απρίλιο και θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια αλλά όχι τεκμήρια.

Θα υπάρξει επανασύνδεση του ρεύματος σε κύριες κατοικίες, ατελώς και ασχέτως εάν κάποιος χρωστάει στην ΔΕΗ. Θα υπάρξει δε ρύθμιση, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Για το επίδομα ενοικίου και εξασφάλισης στέγης, το ύψος του οποίου θα ξεκινάει από €70 και θα προστίθενται €30 για κάθε μέλος, φθάνοντας έως €220 μέγιστο, η κα Φωτίου εξήγησε ότι θα αφορά 30.000 νοικοκυριά, με έμφαση πάλι, στις οικογένειες με παιδιά.

Αφορά νέες μισθώσεις και υφιστάμενες. Την επιδότηση θα την λαμβάνουν οι ιδιοκτήτες. Η συγκεκριμένη παροχή είναι για ένα έτος, το 2015. Θα δίνεται δε, κατευθείαν στους ιδιοκτήτες των ακινήτων μέσω του ΙΒΑΝ που θα έχει δηλωθεί από πλευράς ενοικιαστή στο Συμβόλαιο στο TaxisNet και θα έχει να κάνει με υφιστάμενες αλλά και νέες μισθώσεις.

Όσον αφορά στο επισιτιστικό επίδομα, αυτό θα αφορά νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας. Το μηνιαίο ύψος του, θα είναι παρομοίως από €70 έως €220, που θα είναι δυνατόν, να καλύπτει μέρος των επισιτιστικών αναγκών των εχόντων ανάγκη.

Το μέτρο αυτό θα υλοποιηθεί μέσω κάρτας, στην οποία θα πιστώνεται σε μηνιαία βάση το ανάλογο ποσό, που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι και θα ψωνίζουν σε οποιοδήποτε super market της προτίμησής τους.

Πηγή: MEGA

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

• Σκέφτεσαι Σεμινάρια; … Εὐεπιχειρεῖν !

✎ Ξεκινά Νέος Κύκλος Προγραμμάτων Στήριξης Νέας Επιχειρηματικότητας EkinisiLAB του ΣΕΒ
✎ Ο ΣΕΒ ζητεί Αλλαγή του άρθρου 106 του Συντάγματος
✎ Σκέψεις για τη νέα ελληνική κρίση
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης

• Άλλα σημαντικά Νέα

 

Related posts