4 Μαΐου 2024

Ιδιώτης ζητά να αναλάβει τα νυχτερινά καταργηθέντα δρομολόγια του ΟΑΣΘ και του το… αρνούνται!

Ιδιώτης ζητά να αναλάβει τα νυχτερινά καταργηθέντα δρομολόγια του ΟΑΣΘ και του το… αρνούνται!

Ιδιώτης ζητά να αναλάβει τα νυχτερινά καταργηθέντα δρομολόγια του ΟΑΣΘ και του το… αρνούνται! Ιδιωτική εταιρία ζητά να αναλάβει τα νυχτερινά δρομολόγια που έχει καταργήσει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), και μάλιστα με το ίδιο κόμιστρο και του το αρνούνται.Ιδιώτης ζητά να αναλάβει τα νυχτερινά καταργηθέντα δρομολόγια του ΟΑΣΘ και του το… αρνούνται!

Συγκεκριμένα, το γραφείο γενικού τουρισμού “Crazy Holidays”, κατέθεσε σχετικό αίτημα αδειοδότησης στο υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.
Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της “Crazy Holidays”, Μιχάλης Πεζίκογλου, παρότι ο ΟΑΣΘ διατηρεί το μονοπώλιο των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης έως και δύο χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του Μετρό (σ.σ. η οποία αναμένεται -με βάση τις τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις- το 2018), από τη στιγμή που ο Οργανισμός δεν επιθυμεί να εκτελεί τα νυχτερινά δρομολόγια, δημιουργείται ούτως ή άλλως ένα κενό σε βάρος της πόλης και του επιβατικού κοινού.

Ο κ. Πεζίκογλου ανέφερε ότι «Ο ΟΑΣΘ έχει πράγματι το μονοπώλιο μέχρι το 2020 περίπου. Από τη στιγμή όμως που δεν θα πραγματοποιούνται από τον ΟΑΣΘ αυτά τα δρομολόγια, γιατί να μην τα αναλάβουμε εμείς; Τα νυχτερινά δρομολόγια που καταργούνται είναι πολλά και μερικά -σε περιοχές για παράδειγμα όπου υπάρχει τουριστική κίνηση- είναι απολύτως απαραίτητα».

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης, ανάφερε σχετικά ότι «Δεν έχει κανένα δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο. Για τη διακοπή των νυχτερινών δρομολογίων συμφώνησαν τα δύο υπουργεία τα οποία και επιδοτούν μέρος των εισιτηρίων».

Χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι εμείς; Παράλογο;

Related posts