6 Μαΐου 2024

Συζήτηση Γκ. Χαρδούβελη με Β. Σόιμπλε: Για να έχουμε μια ισχυρή Ευρωζώνη, πρέπει να έχουμε μια ισχυρή Ελλάδα

Συζήτηση Γκ. Χαρδούβελη με Β. Σόιμπλε: Για να έχουμε μια ισχυρή Ευρωζώνη, πρέπει να έχουμε μια ισχυρή Ελλάδα

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης στη συνάντηση του με τον Γερμανό ομόλογο κ. Βόλφγκαγκ Σόιμπλε συζήτησε για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και συμφώνησαν και οι δύο ότι για να έχουμε μια ισχυρή Ευρωζώνη, πρέπει να έχουμε μια ισχυρή Ελλάδα.

 ισχυρή Ευρωζώνη, πρέπει να έχουμε μια ισχυρή Ελλάδα

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του υπουργείου:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tηλ.:210-3332553/4
Fax: 210-3332559
e-mail: press@minfin.gr

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014
Δελτίο Τύπου

Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, προς τη Δημόσια Ελληνική Τηλεόραση, μετά τη συνάντησή του με το Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκαγκ Σόιμπλε
Ερ.: Κύριε Υπουργέ, βγήκατε μόλις από τη συνάντηση με το Γερμανό ομόλογό σας, τον Βόλφγκαγκ Σόιμπλε. Τι συζητήσατε;

Γ.Χ.: Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα, συζητήσαμε πάρα πολλά θέματα. Την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, πώς προχωράμε, πώς πάει η ελληνική οικονομία και, επίσης, το γεγονός πως στο τέλος της χρονιάς το πρόγραμμα τελειώνει και πρέπει να μπούμε σε μια νέα σχέση από την 1η Ιανουαρίου. Αυτό το καταλαβαίνει και η γερμανική πλευρά, ότι πρέπει σύντομα να βρούμε μια λύση, να οριοθετήσουμε αυτή τη σχέση.

Ερ.: Από το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών παρέπεμπαν για κάθε ελληνική επιθυμία στην τρόικα. Εσείς είδατε κάποια δεκτικότητα σε αυτό;

Γ.Χ.: Η τρόικα δεν αναφέρθηκε καθόλου. Ήταν μία συζήτηση ανάμεσα σε δύο κράτη. Η Γερμανία έχει άποψη, έχει βοηθήσει την Ελλάδα επανειλημμένως. Τώρα συζητάμε για να βρούμε μια κοινά αποδεκτή λύση για την επόμενη μέρα.

Ερ.: Στην αναζήτηση των βημάτων για την επόμενη μέρα, η Γερμανία θα βοηθήσει;

Γ.Χ. : Φυσικά. Η Γερμανία και ο κ. Σόιμπλε ιδιαίτερα, είναι ευρωπαϊστής. Θέλει ένα ισχυρό ευρώ, μια ισχυρή ευρωζώνη. Και τονίστηκε στη συνάντησή μας ότι για να έχουμε μια ισχυρή Ευρωζώνη, πρέπει να έχουμε μια ισχυρή Ελλάδα.
>>>>***<<<<

Δείτε ακόμη…

Related posts