3 Μαΐου 2024

Με μια υπεύθυνη δήλωση η ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Με μια υπεύθυνη δήλωση η ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Οι άνεργοι του 2013, αλλά και εκείνοι με μειωμένο εισόδημα εντός του 2013 θα μπορούν να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, υποβάλλοντας μια υπεύθυνη δήλωση στη ΔΕΗ. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου θα μπορούν να ενταχθούν και όσοι έχασαν τη δουλειά τους μετά το Νοέμβριο του 2012.

DEH

Ακόμη, η κάθε περίπτωση θα εξετάζεται από τις σχετικές επιτροπές των δήμων, ενώ σε περίπτωση ψευδών δηλώσεων θα υπάρχουν συνέπειες.

“Η ομπρέλα προστασίας θα καλύψει όσους πιστοποιηθούν. Δεν μπορούμε να δώσουμε δωρέαν ρεύμα παντού”, ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου στον ΑΝΤ1.

Οσον αφορά την επιβάρυνση των υπολοίπων λογαριασμών, ανέφερε ότι αυτή θα είναι “κατά μέσο όρο” με 50 λεπτά του ευρώ το χρόνο, για την επανασύνδεση ρεύματος σε 10.000 – 15.000 οικογένειες, ενώ εάν οι οικογένειες είναι περισσότερες, η επιβάρυνση θα φθάσει “το πολύ” έως 1 ευρώ.

Απέρριψε, δε, τα περί 350.000 περιπτώσεων διακοπής ρεύματος, λέγοντας ότι στο 60% από αυτές τις περιπτώσεις το ρεύμα έχει επανασυνδεθεί -μετά από ρύθμιση οφειλών- σε διάστημα 2-3 ημερών.

Τις επόμενες μέρες ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης ετοιμάζει την έκδοση απόφασης με την οποία θα παρέχεται έκπτωση 99% συγκριτικά με την ισχύουσα τιμή της κιλοβατώρας στην τιμολόγηση του ρεύματος για περίπου 10.000 με 15.000 νοικοκυριά που δεν έχουν ρεύμα και αδυνατούν οικονομικά να επανασυνδεθούν. Πρόκειται για ένα νέο ειδικό Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

 

Πηγή: news.gr

Related posts