16 Απριλίου 2024

Μίχαλος: Παράλογη η απαίτηση αύξησης του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ

Μίχαλος: Παράλογη η απαίτηση αύξησης του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ

Μίχαλος: Παράλογη η απαίτηση αύξησης του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ: Η αύξηση των κατώτατων συντελεστών ΦΠΑ, δεν πρόκειται να συνεισφέρει στην αύξηση των εσόδων του Δημοσίου.Μίχαλος

Αυτό ανάφερε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κων/νος Μίχαλος, ερωτηθείς από δημοσιογράφο σχετικά με τις φημολογούμενες απαιτήσεις της Τρόικα.

Ο κ. Μίχαλος ανάφερε ότι η αύξηση του κατώτερου συντελεστή ΦΠΑ (6,5%), είναι άλλη μια παράλογη και βέβαια αναποτελεσματική απαίτηση της Τρόικα.

Μια τέτοια αλλαγή, πρόσθεσε ο κ. Μίχαλος, δεν πρόκειται να συνεισφέρει στην αύξηση των εσόδων του Δημοσίου, καθώς η φοροδοτική ικανότητα των επιχειρήσεων και των πολιτών έχει εξαντληθεί.

Απεναντίας, είπε, θα προκαλέσει τσουνάμι αυξήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες, θέτοντας έτσι πρόσθετα εμπόδια στην ανταγωνιστικότητα βασικών τομέων της ελληνικής οικονομίας, όπως ο τουρισμός, αλλά και σε άλλους ‘ευαίσθητους’ τομείς για την κοινωνία, όπως η φαρμακευτική περίθαλψη και ο πολιτισμός.

Ο κ. Μίχαλος κάλεσε σχετικά την κυβέρνηση, να κρατήσει σθεναρή στάση απέναντι στην Τρόικα, μη αποδεχόμενη αυτή την παράλογη αλλαγή και να αναζητήσει αλλού ισοδύναμα.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:
Ευκαιρίες Επιδότησης προσεχώς
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

Εἶστε ἀρκετά ἀνταγωνιστικοί ἐπαγγελματικά;

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts