26 Απριλίου 2024

Νιώθετε ασφαλείς με τα κοινωνικά δίκτυα;

Νιώθετε ασφαλείς με τα κοινωνικά δίκτυα;

Νιώθετε ασφαλείς με τα κοινωνικά δίκτυα;κοινωνικά δίκτυα

Πώς νιώθετε κάθε φορά που ανεβάζετε φωτογραφίες στο instagram ή στο facebook; Ποια είναι η γνώμη σας για την προσωπική σας ασφάλεια στα κοινωνικά δίκτυα; Θεωρείτε ότι οι πληροφορίες που μοιράζεστε στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το twitter παραμένουν ασφαλείς, πέρα και μακριά από τις κρατικοδίαιτες παρεμβάσεις; Ποια είναι η γνώμη σας για το σχέδιο Prism;

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, περισσότεροι από 12 εκατομμύρια Αμερικάνοι πέσανε θύματα εξαπάτησης της ταυτότητας τους στο Διαδίκτυο, «κλέβοντας» τους αρχεία από τα προσωπικά του προφίλ.

Η άμεση συνδεσιμότητα και η γρήγορη ταχύτητα της πληροφορίας συντελούν στην επιδείνωση της ασφάλειας του κυβερνοχώρου. Με άλλα λόγια, αυτό που παρατηρείται είναι ότι τα κοινωνικά δίκτυα είναι τα βέλτιστα εργαλεία ή αλλιώς η θρυαλλίδα για να θέσετε σε κίνδυνο τα προσωπικά σας δεδομένα.

Παρατηρώντας και χαρακτηρίζοντας τα κοινωνικά δίκτυα ως το σημερινό «πεδίο μάχης» των κοινωνικό-πολιτών συνθηκών, διαβάζουμε και συμβουλεύουμε γράφοντας ότι είναι στο χέρι μας να προστατεύσουμε ένα πολύτιμο αγαθό το οποίο είναι τα προσωπικά μας στοιχεία. Για να γίνουμε περισσότερο κατανοητοί δείτε το παρακάτω infographic.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις.

κοινωνικά δίκτυα

 

πηγή qubo.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ:

ΝΕΟΣ ΟΔΗΓΟΣ για τις Αρχές του Marketing – Μια «διαφορετική» απόδοση και κατανόηση του (;!)

Social Media: Μπορεί το προφίλ σου Facebook να επηρρεάσει την πρόσληψη σου ???

Οι σελίδες στο LinkedIn που… το κάνουν σωστά!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts