6 Μαΐου 2024

Τι είπε ο ΓΓ ΔΟΣ Π. Μίχαλος στο «Greek Exports Conference 2014»

Τι είπε ο ΓΓ ΔΟΣ Π. Μίχαλος στο «Greek Exports Conference 2014»

Τι είπε ο ΓΓ ΔΟΣ Π. Μίχαλος στο «Greek Exports Conference 2014». Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΔΟΣ), Π. Μίχαλος ήταν κεντρικός ομιλητής στο Συνέδριο «Greek Exports Conference 2014», που διοργανώνει η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων και το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.TaxCoach

Στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και την αύξηση του μεριδίου των ελληνικών εξαγωγών. Υπογράμμισε τη σημασία της βελτίωσης των μακροοικονομικών μεγεθών, ως απαραίτητης προϋπόθεσης για την εμπέδωση της αξιοπιστίας της χώρας, ενώ τόνισε ότι χρειάζεται έμφαση στην υιοθέτηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που αποτελούν αναγκαίο όρο για τη διαμόρφωση ασφαλούς πλαισίου επιχειρηματικής δράσης.

Επισήμανε, εξάλλου, την ανάγκη συμπράξεων στον ιδιωτικό τομέα, με τη μορφή εξαγωγικών clusters, στα οποία όσοι μετέχουν θα κρατάνε το brandname τους και οι εδραιωμένες μεγαλύτερες εξωστρεφείς επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως “μέντορες”, προκειμένου να αντιμετωπισθεί επαρκώς το πρόβλημα μεγεθών που εμποδίζει την αύξηση του μεριδίου των προϊόντων μας στο εξωτερικό.

Παράλληλα, τόνισε τα βήματα που έχουν γίνει στο Υπουργείο Εξωτερικών τα τελευταία χρόνια, στην κατεύθυνση της αξιοποίησης της οικονομικής διπλωματίας ως στρατηγικού εργαλείου, ενώ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία ΔΟΣ, οι οποίες έχουν αποδώσει απτά αποτελέσματα (όπως τη συνεχιζόμενη συνεργασία με τις ελληνικές εταιρείες ναυτιλιακού εξοπλισμού και τη διαρκή προσπάθεια που καταβάλλεται για τη συμπερίληψή τους στους καταλόγους προμηθευτών των κορεατικών, ιαπωνικών και κινεζικών ναυπηγείων, η οποία έχει αποδώσει ως τώρα παραγγελίες ύψους 12 εκατ. δολ. από κορεατικά ναυπηγεία).

Αναφέρθηκε τέλος στον συντονισμό με το ΣΕΒ (με τον οποίο υπεγράφη σχετικό Πρωτόκολλο Συνεργασίας), τον ΠΣΕ και το ΣΕΒΕ, καθώς και με άλλους κλαδικούς και εξαγωγικούς φορείς για τον προσδιορισμό αγορών στόχων και την υιοθέτηση κοινών δράσεων.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:
Ευκαιρίες Επιδότησης προσεχώς
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

ΤΑ Σεμινάρια!

Διαβάστε ακόμα…

Related posts