5 Μαΐου 2024

Νωρίτερα οι συντάξεις Ιανουαρίου

Νωρίτερα οι συντάξεις Ιανουαρίου

Νωρίτερα οι συντάξεις Ιανουαρίου: Όλες οι συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου 2015, που καταβάλλουν τα εποπτευόμενα από το υπουργείο Εργασίας ασφαλιστικά ταμεία, φέτος θα πληρωθούν λίγο νωρίτερα από τις προβλεπόμενες ημερομηνίες.Βρούτσης

Αυτό ορίζεται με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε οι συντάξεις του ΟΓΑ και ΟΑΕΕ, να καταβληθούν στις 19 Δεκεμβρίου. Οι συντάξεις όλων των άλλων φορέων κοινωνικής ασφάλισης, θα καταβληθούν στις 22 Δεκεμβρίου.

Ο λόγος αυτής της απόφασης, ήταν η διευκόλυνση των συνταξιούχων στις συναλλαγές τους, καθώς τις ημέρες αυτές, η κίνηση στις τράπεζες είναι μεγαλύτερη συγκριτικά με άλλες χρονικές περιόδους.

Ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, δήλωσε σχετικά ότι :

«Για δεύτερη φορά και φέτος, οι συντάξεις του πρώτου μηνός του επόμενου έτους, δηλαδή του Ιανουαρίου 2015, προκαταβάλλονται από τον Δεκέμβριο και μάλιστα χρηματοδοτούνται από τις πιστώσεις του τρέχοντος έτους 2014, χωρίς να χρησιμοποιηθούν οι προκαταβολές της επόμενης χρονιάς, όπως γινόταν για δεκαετίες.
Το γεγονός αυτό, καταδεικνύει μεταξύ άλλων, ότι οι οργανωτικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουμε προωθήσει εδώ και δύο χρόνια, έχουν διασφαλίσει την ταμειακή ισορροπία του ασφαλιστικού. Έχουν βοηθήσει ώστε το ασφαλιστικό σύστημα να στέκεται πλέον γερά στα πόδια του».

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:
Ευκαιρίες Επιδότησης προσεχώς
✎ Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

Τα πιο ωφέλιμα Σεμινάρια!

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts