18 Μαΐου 2024

Στην 29η θέση των ακριβότερων εμπορικών δρόμων διεθνώς, η Ερμού

Στην 29η θέση των ακριβότερων εμπορικών δρόμων διεθνώς, η Ερμού

Στην 29η θέση των ακριβότερων εμπορικών δρόμων διεθνώς, η Ερμού (της Αθήνας), ανεβασμένη σε σχέση με έναν χρόνο πριν, όπως έδειξε η Μελέτη που διεξάγει ετησίως, ο οίκος Cushman & Wakefield.201114-3

Αναλυτικότερα στην Μελέτη του για το 2014/2015, η Ερμού της Αθήνας, κατατάσσεται στην 29η θέση διεθνώς στους ακριβότερους εμπορικούς δρόμους εν συγκρίσει με την 31η θέση που κατείχε ένα χρόνο πριν, στην αντίστοιχη Μελέτη του οίκου για το 2013/2014.

Ο βασικός εμπορικός δρόμος της Αθήνας και της Ελλάδος, ανήλθε στους τελευταίους 12 μήνες, κατά δύο θέσεις. Σε αυτή, την τελευταία έκθεση, η Ερμού έχει κατά μέσο όρο ενοίκιο ύψους €2.160 ανά τετραγωνικό μέτρο ετησίως.

201114-2

Της Ερμού, προηγείται στην 28η θέση, Εμπορικό Κέντρο του Ντουμπάι και στην 27η θέση η Na Prikope/Wenceslas Square στην Πράγα. Ακριβώς κάτω από την Ερμού, κατατάσσονται στην 30η θέση η Ramat Aviv στο Τελ Αβίβ (Ισραήλ) και στην 31η θέση η Khan Market στο Νέο Δελχί της Ινδίας.
Γενικότερα, πάνω από την Ερμού, δηλαδή στις 28 πρώτες θέσεις παγκοσμίως βάσει υψηλοτέρου ενοικίου ανά τ.μ. ετησίως, συναντάμε έναν αμερικάνικο (ΗΠΑ) δρόμο, ήτοι την 5η Λεωφόρο που είναι και η πρωταθλήτρια (η ακριβότερη παγκοσμίως) και εν συνεχεία και κατά φθίνουσα σειρά, δρόμους στο Χόνκ Κόνγκ, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Ιταλία, Ιαπωνία, Νότιος Κορέα, Ελβετία, Ρωσία, Αυστρία, Γερμανία, Κίνα, Ισπανία, Κολομβία, Σινγκαπούρη, Νορβηγία, Ολλανδία, Βραζιλία, Τουρκία, Μαλαισία, Ιρλανδία, Καναδά, Νέα Ζηλανδία, Δανία, Ταϊβάν, Τσεχία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πάντως, παρά την άνοδό της στην τελευταία χρονιά, η Ερμού απέχει πολύ από τις εποχές προ του 2002, όταν συμπεριλαμβάνονταν σε συνεχή βἀση, στην πρώτη δεκάδα παγκοσμίως των ακριβότερων εμπορικών δρόμων.

Από την άλλη μεριά βεβαίως, η Ερμού δεν παύει να σημείωσε μιαν άνοδο εντός αυτής της δύσκολης γενικότερα αγοράς, κάτι που το αποδίδουμε στο ότι αρχίζει να υπάρχει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον, για δρόμους υψηλής εμπορικής αξίας και κίνησης.

Όσον αφορά στον ευρύ γεωγραφικό τομέα, ΕΜΕΑ (Europe, Middle East, Africa) που έχει κατηγοριοποιήσει η Cushman & Wakefield, και την ισχυρότερη ανάπτυξη κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο, έχουμε και εκεί ελληνική παρουσία, την οδό Τσιμισκή στην Θεσσαλονίκη, με ανάπτυξη της τάξης του 14,3%.

201114-4
Στον τομέα ΕΜΕΑ, την μεγαλύτερη ανάπτυξη παρουσιάζει η Τουρκία (κατά 15,6%), εμπεριέχοντας μάλιστα τρεις τοποθεσίες που σημείωσαν από τις μεγαλύτερες αυξήσεις διεθνώς.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρει το ακόλουθο άρθρο:
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

Ἐνδιαφέροντα Σεμινάρια!

Διαβάστε ακόμα…

Related posts