13 Μαΐου 2024

Ν. Βαλαβάνη για την ένταξη στη ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο

Ν. Βαλαβάνη για την ένταξη στη ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο

Ν. Βαλαβάνη για την ένταξη στη ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο. H Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη έκανε την Τετάρτη 1η Ιουλίου την ακόλουθη σχετική δήλωση:Νάντια Βαλαβάνη

«Η ένταξη στη ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο συνεχίζεται: Τόσο οι προκαταβολές των νεοεισερχομένων προκειμένου να επικυρωθεί η ρύθμιση τους, όσο και οι δόσεις όσων ρύθμισαν τις οφειλές τους, τους προηγούμενους μήνες πληρώνονται στα Ταμεία των ΔΟΥ κανονικά, με μετρητά, πιστωτικές κάρτες και προσωπικές ή εταιρικές επιταγές. Μέχρι σήμερα έχουν ρυθμιστεί – κεφάλαιο και προσαυξήσεις ρύθμισης – συνολικά 5.458.204.854 €. Αυτά τα 5,5 δισ. € αφορούν σε 770.330 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις ενταγμένα πλέον στη ρύθμιση.

Υπενθυμίζω ότι ημερομηνία λήξης στην δεύτερη παράταση που δόθηκε, είναι η 15η Ιουλίου 2015. Παρά τις αντίξοες συνθήκες αυτών των ημερών, φορολογούμενοι και επιχειρήσεις που σκοπεύουν να ενταχθούν θα πρέπει να οργανώσουν πρακτικά αυτή τους την ένταξη μέσα στο παραπάνω χρονικό όριο, όπως έκαναν ήδη μερικές χιλιάδες από την αρχή αυτής της εβδομάδας: Όπως όλοι μπορούν να διαπιστώσουν, στο πρώτο από τα δύο κείμενα που τέθηκαν τηλεσιγραφικά από μεριάς των δανειστών για αποδοχή από την Ελληνική Κυβέρνηση στο Eurogroup της 25/6/2015, καθορίζεται ότι δεν θα υπάρξει καμιά παράταση της ρύθμισης μετά τη λήξη της – τότε ακόμα έληγε στις 26/6/2015 – ούτε θα είναι δυνατόν να νομοθετηθεί οποιαδήποτε τέτοια ή άλλη ρύθμιση ξανά στο μέλλον.

Το Υπουργείο Οικονομικών ευχαριστεί θερμά όλους τους φορολογούμενους που εντάχθηκαν και συνεχίζουν να εντάσσονται αυτές τις ώρες για την πέρα από οποιαδήποτε προσδοκία ανταπόκρισή τους».

Εμείς, ως TaxCoach, να σχολιάσουμε ότι η κα Βαλαβάνη καλά μπορεί να λέει τα ‘τεχνικά’ και τυπικά από την πλευρά της, ωστόσο πέραν αυτών, υπάρχει η ουσία και η ουσία είναι ότι υπό τις παρούσες συνθήκες που εκτροχιάστηκαν σημαντικά από την νορμάλ κατάσταση και προς το χειρότερο, δυστυχώς από πολλούς συμπολίτες μας, είναι αδύνατον να ανταποκριθούν προς την ρύθμιση που παρόλο που η ρύθμιση θα χαρακτηρίζονταν ευνοϊκή για νορμάλ συνθήκες. Πλέον έχουμε εισέλθει σε μη νορμάλ συνθήκες και την ελάχιστη ρευστότητα που κανείς μπορεί να έχει στην διάθεσή του, την φυλάει και προσέχει ως κόρη οφθαλμού, με πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα την κάλυψη των βασικών στοιχειωδών αναγκών.

>>>•<<<

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

✎ ΓΓΔΕ: Διευκρινήσεις για τις Διευκολύνσεις Καταβολής Υποχρεώσεων
✎ ΠΟΛ. 1132: Τροποποίηση της ΠΟΛ.1088/17.4.2015
✎ ΠΟΛ. 1135: Παράταση προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος οικονομικού έτους 2015

✎ IKA, Ε10/3/30-6-2015: Παράταση προθεσμίας καταβολής τρεχουσών εισφορών και δόσεων
✎ ΠΟΛ. 1134: Απαλλαγή της χρήσης φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού για την έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών από διαγνωστικά εργαστήρια

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts