1 Ιουλίου 2024

Οι δράσεις της Οικονομικής Αστυνομίας στις 7 Νοεμβρίου

Οι δράσεις της Οικονομικής Αστυνομίας στις 7 Νοεμβρίου

Οι δράσεις της Οικονομικής Αστυνομίας στις 7 Νοεμβρίου: Χθες, 7 Νοεμβρίου, διεξήχθη ειδική επιχειρησιακή δράση της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για τον έλεγχο παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε καταστήματα και επιχειρήσεις του κέντρου της Αθήνας.Οικονομική Αστυνομία

Ειδικότερα, σε τέσσερις περιπτώσεις καταστημάτων, 7 εργαζόμενοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού (ανασφάλιστη εργασία), σε ένα κατάστημα δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις, ενώ σε τέσσερα από τα καταστήματα βεβαιώθηκαν παραβάσεις των ταμειακών φορολογικών μηχανισμών.

Ειδικότερα, για το σκοπό αυτό συγκροτήθηκαν συνολικά πέντε συνεργεία ελέγχων με εξειδικευμένο και καταρτισμένο προσωπικό της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, τα οποία συνέδραμαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης.

Κατά τη διάρκεια της συντονισμένης επιχειρησιακής δράσης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεων της περιοχής του κέντρου, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούν στην ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία, τους ταμειακούς μηχανισμούς και τη μη έκδοση αποδείξεων.

Πιο αναλυτικά, ως προς τα αποτελέσματα:

• Σε αναψυκτήριο, διαπιστώθηκε η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού, ενώ 2 εργαζόμενοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

• Σε εστιατόριο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 2 αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, καθώς και 1 εργαζόμενος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

• Σε επιχείρηση λιανικού εμπορίου ψιλικών, διαπιστώθηκε η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού.

• Σε ζαχαροπλαστείο – καφετέρια, διαπιστώθηκε η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού.

• Σε φαστ φουντ – σνακ μπαρ, βρέθηκε να απασχολείται 1 εργαζόμενη χωρίς να είναι καταχωρημένη στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

• Σε ψητοπωλείο – καφετέρια, βρέθηκε να απασχολούνται 3 εργαζόμενοι χωρίς να είναι καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

• Σε πρατήριο άρτου, διαπιστώθηκε η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, μεταξύ άλλων, ελέγχθηκαν συνολικά 52 εργαζόμενοι, καθώς επίσης ελήφθησαν τα απαραίτητα στοιχεία για τη διενέργεια ολοκληρωμένου φορολογικού ελέγχου.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρει το ακόλουθο άρθρο:
Που βρίσκεται η Κρυφή Είσοδος στο ταφικό συγκρότημα του τύμβου Καστά;

Δείτε τις προτάσεις μας σε Σεμινάρια!

Διαβάστε ακόμα…

Related posts