2 Μαΐου 2024

Οι τελευταίες σημαντικές εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα

Οι τελευταίες σημαντικές εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα

Οι τελευταίες σημαντικές εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα. Η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της ότι η ρήξη και η μη υποταγή, θα σημάνει ευρωδραχμή με 40% υποτίμηση και μόνιμο ΔΝΤ. Λέει ότι το σχέδιο των δανειστών προβλέπει διπλό νόμισμα με κλειδωμένη ισοτιμία 1€ =1,40 Ευρωδραχμή.Τρομοκρατημένοι από το ενδεχόμενο Grexit, γερμανοί οικονομολόγοι υπολογίζουν ήδη ζημιές

Επιπλέον αναφέρει ότι ο Τσίπρας επιλέγει μετωπική με τους διαφωνούντες και όχι με την Ε.Ε. προκειμένου να αποφύγουμε την χρεοκοπία.

Εμείς ως TaxCoach, να αναφέρουμε ότι το πρωτοσέλιδο του ΠΘ, είναι κινδυνολογικό, και φανταστικό, καθώς εάν πάμε σε ρήξη, είναι βέβαιο ότι τους όρους δεν θα τους καθορίζουν οι δανειστές. Ακόμα και εάν πηγαίναμε σε ένα νέο νόμισμα, το ποια θα ήταν η ισοτιμία τους, δεν είναι γνωστό και σίγουρα, δεν θα βοηθούσε σε κάτι αυτή να είναι ‘κλειδωμένη’. Περί της νέας δραχμής, δείτε ανάλυση στο τέλος του παρόντος άρθρου.

Στο θέμα των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές μας, ειπώθηκε ότι η ελληνική πλευρά έχει διανύσει τα ¾ του δρόμου και χρειάζεται τώρα και οι δανειστές να συμβάλλουν, καλύπτοντας αυτοί το εναπομένων ¼ και εάν δεν το κάνουν αυτό, είναι παράλογο καθώς οι κόκκινες γραμμές από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης παραμένουν και εντέλει σε μια τέτοια περίπτωση, η βόμβα θα σκάσει στα χέρια των δανειστών.

Βέβαια ο πρώην Διοικητής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, Αλαν Γκρίνσπαν, σε συνέντευξή του, ανέφερε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι θέμα χρόνου και δεν θα οδηγούσε στη διάσπαση της νομισματικής ένωσης. Πρόσθεσε ότι όσο πιο γρήγορα βγει η Ελλάδα από το ευρώ, τόσο το καλύτερο για όλους, όπως επίσης ότι σε αντίθεση με αυτό που πίστευε πριν από δύο χρόνια, η έξοδος της Ελλάδας δεν θα προκαλούσε διάσπαση της Ευρωζώνης. Επιπλέον ανέφερε ότι αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως οι απώλειες δεν θα ήταν μεγάλες για τις χώρες που κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους. Δεν βλέπω, είπε, πως θα μπορούσε η Γερμανία να “αποζημιωθεί”. Το ίδιο ισχύει και για χώρες όπως η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην ΚΕ του Σύριζα το Σάββατο, είπε «Αυτές τις τελευταίες μέρες πριν την συμφωνία, όσοι μπορούν να συμβάλλουν ας το κάνουν. Όσοι δεν το επιθυμούν ας σιωπήσουν».

Τέλος, σε δημοσκόπηση της Public Issue για την εφημερίδα ΑΥΓΗ, καταγράφεται ότι:
Σε ποσοστό 54% οι πολίτες στηρίζουν την διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης.
Σε ποσοστό 56% επιθυμούν την έγκριση της ενδεχόμενης Συμφωνίας από τη Βουλή.
Σε ποσοστό 34% επιθυμούν την έγκριση της ενδεχόμενης Συμφωνίας με Δημοψήφισμα.
Ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής, καθώς τον θεωρεί κατάλληλο για πρωθυπουργό το 63%.
Οι ψηφοφόροι του Σύριζα θεωρούν σε ποσοστό 81% ότι η κυβέρνηση κινείται στην σωστή κατεύθυνση.
Ενισχυμένη είναι η εμπιστοσύνη στον Γιάνη Βαρουφάκη.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες – πάντα πρόσφατα ενημερωμένες

• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

✎ Έξοδος από την Ευρωζώνη; Γιατί Όχι;
✎ ΠΟΛ. 1109: Περί ποινικής δίωξης λόγω μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο και λοιπά συναφή θέματα

✎ Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για πλήρωση 465 θέσεων μονίμων, κλάδου Π.Ε. Εφοριακών, στη ΓΓΔΕ
✎ Τα σημαντικά λάθη του βιογραφικού σας

Related posts