26 Απριλίου 2024

Ο νεότερος White Ηat Hacker του Facebook λαμβάνει αμοιβή $10.000

Ο νεότερος White Ηat Hacker του Facebook λαμβάνει αμοιβή $10.000

Λίγο νωρίτερα εντός του 2016, ένα 10χρονο αγόρι που είναι δεν είναι καν αρκετά μεγάλο για να γραφτεί στο Facebook, εντυπωσίασε τον Mark Zuckerberg καθώς χακάρισε το Instagram, την εφαρμογή ανταλλαγής φωτογραφιών που ανήκει στο Facebook.

Το ευφυέστατο αγόρι από το Ελσίνκι, που ονομάζεται Jani, έλαβε αμοιβή $ 10.000 από το Facebook για την αναγνώριση ενός bug ασφάλειας, όπως αναφέρει το Forbes.

Ο Jani αποκάλυψε ένα ελάττωμα που του επέτρεπε να διαγράφει οποιοδήποτε γραπτό περιεχόμενο σχετικά με την κοινωνική πλατφόρμα μέσων μαζικής ενημέρωσης, τροποποιώντας τον κώδικα. “Θα ήταν σε θέση να εξαλείψει οποιονδήποτε, ακόμη και Justin Bieber,” έγραψε για το παιδί θαύμα, η φινλανδική εφημερίδα Iltalehti.

Ως επίδοξος ειδικός σε θέματα ασφάλειας, ο Jani έστειλε την ανακάλυψή του στο Facebook μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επαλήθευσε την αναφορά του διαγράφοντας ένα σχόλιο που η Εταιρεία ανάρτησε σε ένα δοκιμαστικό λογαριασμό, ανέφερε εκπρόσωπος της Εταιρίας στο Forbes . Το σφάλμα επιλύθηκε στο τέλος του Φεβρουαρίου. Τον Μάρτιο, ο τεχνολογικός γίγας ενημέρωσε τον Jani περί της επίλυσης του προβλήματος και του έδωσε και την χρηματική ανταμοιβή του.

Ο Jani σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την αμοιβή για να αγοράσει ένα νέο ποδήλατο, αξεσουάρ για το ποδόσφαιρο που παίζει, και νέους υπολογιστές για τους αδελφούς του, είπε στη συνέντευξη που έδωσε στην Iltalehti. Έτσι ο Jani ‘εκτόπισε’ ένα 13χρονο, για να γίνει αυτός ο νεότερος ποτέ αποδέκτης του προγράμματος bug bounty του Facebook, το οποίο προσφέρει ανταμοιβές σε ανθρώπους που εντοπίζουν και αναφέρουν νομίμως, κινδύνους ασφαλείας.

Δεδομένου ότι το πρόγραμμα bug bounty του Facebook, ξεκίνησε το 2011, έκτοτε, έχει απονείμει πάνω από $ 4,3 εκατ. σε περισσότερους από 800 ερευνητές, που εντόπισαν και ανέφεραν προβλήματα ασφαλείας . Το πρόγραμμα καθορίζει την πληρωμή με βάση τον κίνδυνο ενός bug, και όχι πόσο περίπλοκο μπορεί να είναι το ζήτημα. Το 2015 μόνο, 210 ερευνητές έλαβαν $ 936.000 με μέση πληρωμή τα $ 1.780.

>>>•<<< Διαφημιστείτε στο taxCoach.gr. Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@taxcoach.gr για να δούμε τι ζητάτε και να σας δώσουμε προσφορά (ή και να σας προτείνουμε εμείς). Δυνατότητα διαφήμισης με banners σε διάφορα σημεία ή και με σύνδεσμο, στο τέλος των άρθρων μας.

Related posts