13 Μαΐου 2024

Πλειστηριασμοί στην Εμπορική Αξία: Άλλη μία σοβαρότατη ασυνέπεια της κυβέρνησης!

Πλειστηριασμοί στην Εμπορική Αξία: Άλλη μία σοβαρότατη ασυνέπεια της κυβέρνησης!

Πλειστηριασμοί στην Εμπορική Αξία: Άλλη μία σοβαρότατη ασυνέπεια της κυβέρνησης! Στην Εισηγητική Έκθεση του Σχεδίου Νόμου «Τροποποιήσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας» γίνεται αναφορά στους πλειστηριασμούς ακινήτων.καθεστώς των πλειστηριασμών

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, εντοπίζουμε στην κυβέρνηση μια αρνητική ασυνέπεια. Ασυνέπεια διότι οι πράξεις της δεν συμφωνούν με τα λόγια της που έχουν προηγηθεί. Αρνητική, διότι με τις πράξεις της, η κατάσταση που επιβάλλει είναι χειρότερη αυτής που θα υλοποιούνταν εάν τηρούσε τους λόγους της.

Είναι γνωστό ότι στους προηγούμενους μήνες, είχε προβληθεί πολλάκις από στελέχη της κυβέρνησης ότι οι πλειστηριασμοί που μέχρι σήμερα γίνονταν στις αντικειμενικές αξίες και επειδή οι αντικειμενικές είναι πλέον αρκετά μεγαλύτερες των εμπορικών, οι πλειστηριασμοί δεν τελεσφορούσαν, είχαν αναφέρει τα κυβερνητικά στελέχη ότι θα γίνονται ως τιμή εκκίνησης, στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας του εκπλειστηριαζόμενου ακινήτου.

Είχε προαναγγείλει λοιπόν η κυβέρνηση ότι οι πλειστηριασμοί θα γίνονταν πιο ρεαλιστικοί, περισσότερο κοντινοί στην πραγματικότητα, με τιμή εκκίνησης στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας. Εάν δεν τελεσφορούσαν, θα επαναλαμβάνονταν στο ½ της αντικειμενικής και ξανά δεν υπήρχαν ενδιαφερόμενοι αγοραστές, στη συνέχεια θα απαιτείτο προσφυγή του επισπεύδοντος τον πλειστηριασμό στη Δικαιοσύνη για περαιτέρω μείωση.

Αυτός ήταν ο λόγος της κυβέρνησης. Και τώρα έρχεται το ανωτέρω Σχέδιο Νόμου και όσον αφορά στους πλειστηριασμούς τι λέει;

Λέει ότι θα γίνονται στην εμπορική αξία, άρα ψέματα όλα όσα ανέφερε η κυβέρνηση στους προηγούμενους μήνες. Και ψέμα εις βάρος ποιου; Εις βάρος των ως επί το πλείστον οικονομικά ασθενών πολιτών, των οποίων εκπλειστηριάζονται τα ακίνητά τους, από οφειλές που έχουν σε τράπεζες, στο Δημόσιο κ.λπ..

Δείτε τα επίμαχα κομμάτια της Εισηγητικής Έκθεσης του Νομοσχεδίου:

241114-2

Η κυβέρνηση λοιπόν, δίνοντας ρεσιτάλ ψευτιάς και αναλγησίας, αυτοδιαψεύδεται για άλλη μια φορά, πλήττοντας τους αδύνατους οικονομικά πολίτες ως επί το πλείστον, θέτοντας εξ αρχής την εκκίνηση των πλειστηριασμών ακινήτων στις εμπορικές αξίες έτσι ώστε να είναι εύκολο να τελεσφορήσουν οι πλειστηριασμοί, ενώ στο θέμα που έχει να κάνει με φοροείσπραξη (όπως στον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων ή στα δημοτικά τέλη), εμμένει να χρησιμοποιεί τις πολύ υψηλότερες αντικειμενικές αξίες!!! …

Τι να σχολιάσουμε; Είναι κατάπτυστη

Βέβαια, ακόμα και έτσι, είναι τέτοια η κατάσταση της αγοράς, που είναι φύσει αδύνατον να γίνουν μαζικά πλειστηριασμοί. Το γιατί και πως, διαβάστε το, εδώ.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:
Ευκαιρίες Επιδότησης προσεχώς
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

• Τα καλύτερα και ανταγωνιστικότερα Σεμινάρια. Επωφεληθείτε!

Άλλα σημαντικά Νέα

Related posts