3 Μαΐου 2024

Σ. Βούλτεψη: παρατήρηση για τα προγράμματα κατάρτισης ΕΣΠΑ

Σ. Βούλτεψη: παρατήρηση για τα προγράμματα κατάρτισης ΕΣΠΑ

Παρέμβαση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη σχετικά με τα προγράμματα κατάρτισης ΕΣΠΑ, σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1

προγράμματα κατάρτισης ΕΣΠΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Αθήνα, 7 Αυγούστου 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ
ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΝΤΕΝΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ
«ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤΕΝΝΑ»

ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Να κάνω μία παρατήρηση για τα προγράμματα κατάρτισης από το ΕΣΠΑ. Απορώ πώς ασχοληθήκατε τόση ώρα με ένα «ανύπαρκτο» θέμα σας γιατί σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται περί μιας κοροϊδίας και δεν πρέπει να πάρουμε τα λεφτά που μας δίνουν…
ΡΟΓΚΑΚΟΣ: Θα σας απαντήσει σε λίγο ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι εδώ ο κ. Λαφαζάνης.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Να ρωτήσετε τον κ. Λαφαζάνη. Επειδή το αποκάλεσε κοροϊδία χθες ο ΣΥΡΙΖΑ και επειδή παρακολουθώ όλη αυτήν την ιστορία του «να μην πάρουμε τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, να μην κάνουμε τούτο να μην κάνουμε εκείνο, να πεινάμε», «να έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ». Γιατί μόνο έτσι μπορεί να έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, άμα πεινάμε και δεν κάνουμε τίποτα… Και βεβαίως βλέπω με χαρά μου ότι είναι στο πάνελ ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί χθες ο αρχηγός του, σας κατήγγειλε, όλα τα Μέσα Ενημέρωσης ως διαπλεκόμενα, που κάνετε το άσπρο μαύρο, που στηρίζετε την κυβέρνηση και εκείνη σας το ανταποδίδει, που μετατρέπετε την «κόλαση» σε success story… Μόνο από την ΝΕΡΙΤ έχουν φύγει. Εδώ, σας τα λένε, αλλά έρχονται.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Η κ. Βούλτεψη δηλαδή κάνει πρόταση να φύγουμε κι από εδώ… Δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα ούτε ιδιαίτερη ανησυχία.
ΡΟΓΚΑΚΟΣ: Όχι. Δεν σας αφήνουμε εμείς.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Θα του τα πείτε μετά. Να τελειώσω εγώ. Εγώ απλώς χαίρομαι, καλωσορίζω τον ΣΥΡΙΖΑ στα «κανάλια της διαπλοκής».
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Διαπλεκόμενα είναι κ. Βούλτεψη! 100% διαπλεκόμενα! Αλλά τι να κάνουμε; Δεν μπορούμε να πάμε σε άλλον πλανήτη…
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Αλλά τι να κάνετε… Πρέπει και να τα χρησιμοποιείτε. Τι να κάνετε…
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Να πάμε στον Άρη δεν μπορούμε.
ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Πάμε στον ΕΝΦΙΑ.
ΡΟΓΚΑΚΟΣ: Ήσασταν η πρώτη που βάλατε τις φωνές για τον ΕΝΦΙΑ. Είπατε ότι υπάρχουν λάθη και θα διορθωθούν. Χρειάζεται να παρέμβει ο Πρωθυπουργός για να δούμε τα αυτονόητα;
ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είναι δυνατόν να μην μάθατε εσείς σαν υπουργός ποιος έχει κάνει αυτήν την «πατάτα». Να είναι 5 εκατομμύρια Έλληνες αυτή τη στιγμή σε ένα υπολογιστή και να τρέμουν να πατήσουν το κουμπί μην πάθουν εγκεφαλικό.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Πράγματι, όποιος έχει κοινό νου, καταλαβαίνει, γιατί δεν είμαι εγώ πιο έξυπνη που έβαλα τις φωνές, καταλαβαίνει ότι εδώ κάτι έχει συμβεί. Τελικά αποδεικνύεται ότι το κράτος είμαστε εμείς. Δεν το έκανε το λάθος ο Σαμαράς, δεν το έκανε ο Παυλόπουλος, ο Λαφαζάνης. Κάποιος το έκανε. Σε κάποια αλυσίδα.
ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Να το μάθουμε και να μην επαναληφθεί. Γιατί ο κόσμος έχει βρεθεί σε απόγνωση.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Δεν έχουμε μάθει να δουλεύουμε συλλογικά σε αυτή τη χώρα. Το λάθος δεν το έκανε ούτε ο Σαμαράς ούτε ο ΥΠΟΙΚ, το έκανε κάποιος. Τώρα σβήνουμε τη φωτιά. Δεν θα κάνουμε ΕΔΕ αλλά …
ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Στον υπάλληλο θα τα ρίξουμε; Δεν υπάρχουν υπουργοί, δεν υπάρχουν αρμόδιοι παράγοντες;
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Μάλλον Συριζαίος θα ήταν ο υπάλληλος για να υπονομεύσει την κυβέρνηση.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Δεν πρόκειται για μια περίπτωση. Κάποιος έκανε το λάθος, κάποιος δεν επαλήθευσε, κάποιος δεν κοίταξε το χαρτί πριν φύγει και να πει, «καλά, όλοι τσιφλικάδες γίναμε στην Ελλάδα»; Βλέπετε λοιπόν ότι το κράτος είμαστε εμείς. Το θεωρώ αυτό μεγάλη απόδειξη. Κάποιοι μπορεί στην πορεία μετά από μία απόφαση να κάνουν το λάθος και να το αφήσουν να φύγει.
ΡΟΓΚΑΚΟΣ: Υπάρχουν συνάδελφοί σας όπως ο κ. Παυλόπουλος που κάνουν λόγο για αντισυνταγματικότητα.
ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν το είπα εγώ, το είπε το ΣτΕ. Φυσικά το υποστηρίζω. Το έλεγα και τον καιρό που ψηφιζόταν το ΕΤΗΔΕ του κ. Βενιζέλου. Η ΝΔ είχε κάνει αίτηση αντισυνταγματικότητας.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Τα δέχομαι όλα αυτά και τα ακούω. Δεν έχω κανένα ζήτημα. Απλώς θυμίζω ότι όλα αυτά που γίνονται στη χώρα, γίνονται κάτω από έκτακτες συνθήκες. Και αυτό το αναγνωρίζουμε όλοι. Δεν υπάρχει λόγος να πληρώνουμε τόσους πολλούς φόρους γιατί οι φόροι δημιουργούν πρόβλημα και στην οικονομία. Απλώς, φτάσαμε στην κατάσταση που φτάσαμε… Υπάρχει οδικός χάρτης εξόδου, όχι μόνο από την κρίση, αλλά και τη φορολογία, και έχει σταθμούς.
ΡΟΓΚΑΚΟΣ: Θα μειωθεί η φορολογία;
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Είναι προφανές ότι η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτή τη βαριά φορολογία. Είναι στο πλαίσιο έκτακτων συνθηκών αυτή.
ΡΟΓΚΑΚΟΣ: Και μονομερώς θα προχωρήσουμε;
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Σας λέω, έχουμε έναν οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση. Αυτός περιλαμβάνει αυτό στο οποίο δεν ήθελε να φτάσουμε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα φτάσουμε τελικά, γιατί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνομιλούσε πάλι χθες. Οπότε μάλλον δεν έχει συμμαχίες να κάνει κάτι άλλο. Άρα λοιπόν, διαπραγματευόμαστε για το χρέος, κηρύσσεται και επίσημα το χρέος μας βιώσιμο και τότε αρχίζει η αντίστροφη πορεία η οποία περιλαμβάνει και τις φοροελαφρύνσεις.
ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Μέχρι να φτάσουμε στο χρέος… Άρα λοιπόν ο κόσμος που έχει πάρει εκκαθαριστικά φουσκωμένα για τις 29 του μήνα θα πληρώσει; Ή θα δώσετε παράταση ένα μήνα για την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ;
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να σας απαντήσω πώς θα γίνει αυτό. Είναι βέβαιο, όμως, ότι στο τέλος του μήνα αν πλήρωναν, μπορεί να πλήρωναν περισσότερο από αυτό που πρέπει να πληρώσουν τελικά. Αυτό δεν μπορεί να γίνει.
ΡΟΓΚΑΚΟΣ: Άρα να περιμένουν. Να μην πληρώσουν την πρώτη δόση.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Δεν θέλω να πω τώρα πράγματα που δεν έχω υπόψη μου και δεν έχουν σταθεροποιηθεί. Αυτή τη στιγμή είναι πολύ νωρίς, δεν μπορώ να σας πω κάτι. Είναι βέβαιο ότι μέσα στην ημέρα αυτό θα λυθεί.
ΡΟΓΚΑΚΟΣ: Αυτή είναι η είδηση. Εντός της ημέρας
ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η πρώτη δόση είναι μέχρι τέλος του μήνα. Καλό είναι να περιμένουν οι άνθρωποι.
ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Από το ΥΠΟΙΚ μας λέγανε ότι χρειάζεται τροπολογία, και η Βουλή είναι κλειστή μέχρι στις 26.
ΚΑΣΣΗΣ: Πρέπει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει πότε θα πληρώσουν, πότε θα διορθωθούν τα λάθη.
ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Το ξεκαθάρισε η κα Βούλτεψη ότι σήμερα ανακοινώνεται όλο το νέο πλαίσιο.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ήταν σαφές το λάθος. Φαινόταν από την αρχή.
ΡΟΓΚΑΚΟΣ: Επισήμως μας λέτε να μην πληρώσει κανείς σήμερα και αύριο.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Είναι δυνατόν; Χαζός Έλληνας δεν υπάρχει κύριοι συνάδελφοι…
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Γίνεται μια προσπάθεια να αποπροσανατολιστεί εντελώς η συζήτηση. Το λάθος δεν είναι κάτι 25χίλιαρα που έχει βάλει η κυβέρνηση μέσω του ΕΝΦΙΑ.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Το λάθος είσαστε εσείς, το μεγάλο. Ίσως είστε και το επόμενο λάθος του ελληνικού λαού. Αλλά δεν θα είσαστε.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Πρέπει να μάθετε να ακούτε.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Εσείς να μάθετε να ακούτε. Κύριοι συνάδελφοι, δεν είχαμε κάνει τέτοια συνεννόηση. Δεν έχω πρόβλημα, αλλά δεν έχουμε κάνει αυτή τη συνεννόηση. Εσείς θα μάθετε να ακούτε, γιατί αρκετά έχετε μιλήσει.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Μιλάτε τόση ώρα. Πήγα να πω μια λέξη και λέτε το λάθος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Στις 8.30 είναι η ώρα σας από το «κανάλι της διαπλοκής».
ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Μισό λεπτό. Να ολοκληρώσουμε με την κ. Βούλτεψη.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Τι να ολοκληρώσετε; Δεν θα δέχεται αντίλογο η κα Βούλτεψη; Μονόλογο; Δικτατορία έχουν επιβάλει στον τόπο; Το λάθος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Είναι ντροπή να τα λέτε αυτά για την αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι ντροπή. Πρώτη φορά κυβέρνηση μιλάει έτσι για την αξιωματική αντιπολίτευση. Ότι είναι το λάθος. Εγώ ομιλώ για τον ΕΝΦΙΑ κυρία μου…
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: 150.000 ψήφους χάσατε στις ευρωεκλογές. Με όλες τις υποσχέσεις και τις βρισιές σας. Πηγαίνετε με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κύριοι. Θα περάσετε καλά.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Τι σχέση έχουν οι ευρωεκλογές τώρα; Πετάτε την μπάλα στην εξέδρα. Κρίμα που σας βάλανε κυβερνητική εκπρόσωπο. Ξευτελίζετε τα πάντα σε αυτή τη χώρα. Όχι κύριοι δεν είναι έτσι.
ΡΟΓΚΑΚΟΣ: Πάμε σε διάλειμμα.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Έχετε να με ρωτήσετε κάτι;
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Δεν είναι δυνατόν να έχετε επιβάλει, κανάλια και κυβέρνηση, δικτατορία σε αυτή τη χώρα. Δικτατορία έχετε επιβάλει στη χώρα. Δεν ισχύει το Σύνταγμα, όλα έχουν γίνει κουρελόχαρτο. Ορίστε, η κυβερνητική εκπρόσωπος είναι αυτή. Θαυμάστε την.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Εσείς τι είστε; Ο συμπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ;
ΡΟΓΚΑΚΟΣ: Πάμε σε ένα διαφημιστικό διάλειμμα.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Θέλετε να με ρωτήσετε κάτι;
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Πρέπει να κάνετε διάλογο.
ΡΟΓΚΑΚΟΣ: Αμέσως μετά το διάλειμμα.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Βλέπετε ότι δεν τα κάνετε σωστά.
ΡΟΓΚΑΚΟΣ: Ο διάλογος είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας, κα Βούλτεψη.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Εγώ δεν έχω πρόβλημα. Θέλω να πω κάποια πράγματα. Είναι εκεί ο κ. Παυλόπουλος. Δεν θα τον υποκαταστήσω. Πώς να το κάνουμε.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Έχετε υποκαταστήσει τα πάντα εσείς.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Θα ήταν εκ μέρους μου απαράδεκτο.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Τοποθέτηση δεν μπορούμε να κάνουμε απέναντι στον υπουργό. Αυθεντία. Πάλι θα μιλήσει η κα Βούλτεψη; Δεν γίνεται. Κυβέρνηση που δεν δέχεται διάλογο. Υπάρχει κυβέρνηση που δεν δέχεται διάλογο σε αυτή τη χώρα;
ΚΑΣΣΗΣ: Είμαστε εδώ για να κάνουμε διάλογο. Αφήστε να τελειώσει η κα υπουργός.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Να αφήσω εγώ να τελειώσει; Μία ώρα μιλάει. Πήγα να πω μία κουβέντα και δεν επιτρέπεται. Υπάρχει κυβέρνηση που δεν δέχεται διάλογο;
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Δεν χρειάζεται να μιλήσετε εσείς. Θα μιλήσετε μετά με τον κ. Παυλόπουλο.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Μιλάτε εσείς συνεχώς. Ποιος κ. Παυλόπουλος; Ο κ. Παυλόπουλος δεν είναι στην κυβέρνηση. Εσείς είστε κυβέρνηση. Τον διάλογο πρέπει να τον κάνω με την κυβέρνηση.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Πού είναι δηλαδή ο κ. Παυλόπουλος;
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Ο κ. Παυλόπουλος σας είπε ότι είναι αντισυνταγματικός αυτός ο φόρος. Δεν το ακούσατε και δεν απαντήσατε.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Δεν είπε τίποτα ο κ. Παυλόπουλος. Είστε συστηματικοί ψεύτες. Σας ξέρω καλύτερα εγώ από τον κ. Παυλόπουλο. Μεγαλύτεροι ψεύτες από εσάς δεν υπάρχουν. Σας έχω ζήσει στο πετσί μου εσάς. Εγώ σας έζησα στο πετσί μου από παιδί. Τον ολοκληρωτισμό σας και τον φασισμό σας.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Τον φασισμό σας τον επιστρέφω. Ξέρετε ποιος είναι ο φασίστας. Και το ξέρετε πάρα πολύ καλά.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Κύριοι συνάδελφοι τι θα γίνει τώρα;
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Θαυμάστε κυβερνητική εκπρόσωπο.
ΡΟΓΚΑΚΟΣ: Να τοποθετηθεί ο κ. Λαφαζάνης και θα σας αποδεσμεύσουμε.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ας μιλήσει ο κ. Λαφαζάνης, να πει τι ωραία που είναι η «ρεαλιστική ουτοπία» του κ. Τσίπρα.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Διατελούν σε παραλήρημα. Προφανώς. Δεν μπορείτε να ακούσετε κανέναν.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Σε παραλήρημα είστε εσείς που χάσατε 150.000 ψήφους. Που προσπαθείτε όλο το καλοκαίρι να κάνετε ανατροπή και τελικά μιλάτε με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
ΡΟΓΚΑΚΟΣ: Πάμε σε διαφημίσεις.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Άντε, μπράβο. Να φύγω εγώ τώρα;

ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Την περασμένη εβδομάδα είδαμε στο Reuters δημοσίευμα ότι η τρόικα φεύγει από την Ελλάδα. Σπεύσατε να πείτε ότι ισχύει. Φεύγει τελικά η τρόικα από την Ελλάδα;
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Δεν σπεύσαμε να πούμε για το Reuters, δεν επιβεβαιώνουμε δημοσιεύματα. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι, επειδή το πρόγραμμα εφαρμόζεται, τηρείται απαρέγκλιτα και η χώρα βρίσκεται μπροστά στη διαπραγμάτευση για το χρέος -και όπως σας είπα μόνο τότε θα μπορεί να κηρυχθεί βιώσιμο- για να μπορέσουν να έρθουν επενδύσεις στη χώρα. Γιατί μέχρι τώρα όλοι οι ξένοι επενδυτές έχουν ένα πρόβλημα: Ο ένας λέει «δεν είναι βιώσιμο το χρέος σας», ο άλλος λέει «θέλει εκλογές», «να μην έρθω να φέρω τα λεφτά μου εδώ και αύριο να μου πείτε ‘με συγχωρείτε, λάθος’», πρέπει λοιπόν όλα αυτά να γίνουν. Γιατί λεφτά δεν κόβονται από τον τοίχο. Υπάρχει ένα σχέδιο ένα πρόγραμμα για να ξεφύγουμε από όλα αυτά. Επομένως όταν θα γίνουν οι αξιολογήσεις, αυτή θα γίνει στο Παρίσι, αυτό επιβεβαιώσαμε εμείς. Όταν θα ακολουθηθεί το πρόγραμμα όταν θα γίνονται οι αξιολογήσεις και θα προκύπτει από τις αξιολογήσεις ότι είμαστε εντός του προγράμματος, γιατί κανείς δεν σου δανείζει λεφτά χωρίς να έχεις ένα σχέδιο, ένα business plan. Αν υπάρχει δεν ξέρω.
ΡΟΓΚΑΚΟΣ: Θα μας ξαναδανείσει η τρόικα;
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται. Νέο μνημόνιο δεν υπάρχει. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή μπορεί με τη βοήθεια των εταίρων της να χρηματοδοτείται χωρίς να βρίσκεται εκτός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ. Γιατί εμάς αυτό μας έσωσε. Στην Αργεντινή είδατε. Φύγανε μετά από 13 χρόνια, δεν μπορούσαν να τα βρουν με κανέναν.
ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Πάντως στην Αργεντινή έχουν μικρότερη ανεργία.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Γιατί οι μισθοί στην Αργεντινή είναι κάτι πέσος, της τάξης των 150-200 ευρώ. Αν και εμείς είχαμε τέτοιους μισθούς εδώ και αν και εμείς βέβαια είχαμε παραγωγή, και δεν χρειαζόταν να εισάγουμε ζωοτροφές για να τρέφουμε τα βόδια μας, γιατί η Αργεντινή έχει μεγάλη αυτάρκεια. Και σκεφτείτε ότι παρά τη μεγάλη αυτάρκεια…
ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Είπε ο κ. Λαφαζανης «έχουμε κάτι βόδια εδώ πέρα»…
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Μας τώρα λένε ότι ο Ντε Λα Ρούα που έφυγε με ελικόπτερο ανήκε στη δική μας παράταξη. Στην πραγματικότητα ανήκε στην κεντροαριστερά. Είχε διώξει τον Κάρλος Μένεμ, ήρθε αυτός ως κεντροαριστερός, έφυγε με το ελικόπτερο γιατί χρεοκόπησε τη χώρα και μετά ήρθαν οι Περονιστές τους οποίους υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ με την Αργεντινή είναι σε ευθεία σχέση, επαφή. Και τι έγινε μετά; Δεν μπορούσαν να δανειστούν.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Τι σχέση έχει η Αργεντινή; Πείτε μας για το λαό εδώ πέρα που πεινάει. Σώσατε την Ελλάδα, θα σώσετε και την Αργεντινή;
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Καλά, εσείς πανηγυρίζετε με την Αργεντινή.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Εμείς πανηγυρίζουμε; Αφήστε την Αργεντινή. Να δείτε τη φτώχεια και την εξαθλίωση στην Ελλάδα.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Η Αργεντινή έκανε στάση πληρωμών. Έφυγαν όλα τα κεφάλαια. Έχει 60% φτωχούς. Λιντσάρονται στους δρόμους. Το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 13 είχε 9 νεκρούς. Λεηλασίες. Η Αργεντινή πήγε μόνη της στα κοράκια, τον Σίνγκερ, η δυστυχής αυτή χώρα.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Για την Αργεντινή συζητάμε τώρα; Σώσατε την Ελλάδα, θα σώσετε και την Αργεντινή.
ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι αλλά απαντάτε στον κ. Λαφαζάνη.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Τι να κάνω να κλείσω το ακουστικό; Η Αργεντινή πήγε μόνη της και δανείστηκε από τα κοράκια και τώρα λένε φταίει ο Σίνγκερ.
ΡΟΓΚΑΚΟΣ: Πάμε στην Ελλάδα. Για τον ΕΝΦΙΑ.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ως προς το συγκεκριμένο το τελειώσαμε. Επρόκειτο περί τραγικού λάθους και όχι περί σχεδίου και επιλογής που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.
ΚΑΣΣΗΣ: Ποιος ευθύνεται για το λάθος; Λάθος με ένα δισ. παραπάνω στους πολίτες;
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Τι θέλετε να γίνει τώρα; Να κάνουμε σαρία; Θα βρεθεί και ποιος ευθύνεται.
ΚΑΣΣΗΣ: Να βγούμε σήμερα ως κυβέρνηση να πούμε τι θα κάνουμε και πώς θα λυθεί.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Δεν διαφωνώ μαζί σας. Είπα εντός της ημέρας. Αυτό θα το κανονίσει το Υπουργείο Οικονομικών.
ΚΑΣΣΗΣ: Ήδη έπρεπε να έχει γίνει αυτό. Τα βλέπανε τα χαρτιά και τα στείλανε. Ποιος το έκανε το λάθος; Αν κάνατε λάθος εδώ στην εκπομπή σας, στον ιδιωτικό τομέα τι θα λέγατε στο αφεντικό σας;
ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Κασσής ζητά απόλυση αυτού που έκανε το λάθος.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Δεν διαφωνώ με τον κ. Κασσή

 

 

✎✎✎ Δείτε ακόμη…

 

Related posts