3 Μαΐου 2024

Σε πλειστηριασμό ακίνητα γνωστών επιχειρηματιών και επιχειρήσεων

Σε πλειστηριασμό ακίνητα γνωστών επιχειρηματιών και επιχειρήσεων

Σε πλειστηριασμό ακίνητα γνωστών επιχειρηματιών και επιχειρήσεων: Ανέβηκαν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, γύρω στα 35 ακίνητα προς πλειστηριασμό – ακίνητα που ήταν ιδιοκτησίας γνωστών επιχειρηματιών.Σε πλειστηριασμό ακίνητα γνωστών επιχειρηματιών και επιχειρήσεων

Τα ακίνητα θα βγουν σε πλειστηριασμό άμεσα.
Αναλυτικότερα, μεταξύ των ακινήτων, διακρίνουμε τα ακόλουθα:

  • Αγροτεμάχια, στην Θεσσαλονίκη, πρώην κυριότητας ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ ΑΛΛΑΤΙΝΗΣ Α.Ε..
  • Διαμέρισμα 7 ορόφου στην Θεσσαλονίκη, 163 τ.μ., πρώην κυριότητας Πρόδρομου Εμφιετζόγλου (ο βασικός μέτοχος και ιδιοκτήτης της παλαί ποτέ κραταιάς κατασκευαστικής εταιρείας ΜΗΧΑΝΙΚΗ). Η τιμή πρώτης προσφοράς θα είναι €650 χιλιάδες.
  • Διαμέρισμα 114,25 τ.μ. με ποσοστό συνιδιοκτησίας 63/000 σε οικόπεδο 284,71 τ.μ. στο Κολωνάκι, πρώην ιδιοκτησίας ΚΑΡΟΥΖΟΣ 4 ΚΑΠΠΑ Α.Ε.Β.Ε.. Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι €4,17 εκατ..
  • Αγροτεμάχιο 250 τ.μ. στις Αχαρνές στη θέση Λουτρό, πρώην ιδιοκτησίας MAGNET ELECTRIC AEBE ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ. Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι €1,21 εκατ.. 
  • Οικόπεδο με οικοδομή στα Βριλήσσια, πρώην ιδιοκτησίας NICOLAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι €480 χιλιάδες. 
  • Αγρός εκτός Σχεδίου με δύο κτίρια, στο Δήμο Κρωπίας, πρώην ιδιοκτησίας ΑΦΟΙ Κ ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΕΤΟΙΜΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ. Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι €360 χιλιάδες. 
  • Αγροί εκτός Σχεδίου, με κτηριακά συγκροτήματα αλλά και Μεζονέτα, στο Δήμο Κρωπίας, πρώην ιδιοκτησίας ΑΦΟΙ Κ ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΕΤΟΙΜΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ. 
  • Ακίνητο με Ξενοδοχειακή Μονάδα με έκταση 14.623 τ.μ. στην Ζάκυνθο, πρώην ιδιοκτησίας ΠΑΡΑΝΤΑΙΣ Α.Ε.. Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι €44 εκατ.. 

Παρατηρούμε ότι οι τιμές πρώτης προσφοράς, είναι τέτοιες που δεδομένης της εποχής και σε συνδυασμό με την έλλειψη ζήτησης, καθιστούν ουσιαστικά ανεπιτυχείς τους πλειστηριασμούς προτού καν γίνουν.

Όμως πλέον, μετά από συμφωνία με την Τρόικα, η τιμή εκκίνησης για τους πλειστηριασμούς θα είναι στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας, κάτι που διευκολύνει την επιτυχή έκβασή τους. Εάν ωστόσο δεν πετυχαίνει, θα επαναλαμβάνεται εντός 15 ημερών στο 50% της πρώτης τιμής και εφόσον εκ νέου δεν υπάρχει ενδιαφέρον, τότε η τιμή θα ορίζεται εκ του Δικαστηρίου.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν και τα ακόλουθα άρθρα:
✎ Η ΓΓΔΕ άνοιξε την «πόρτα» πληροφόρησης πλειστηριασμών κινητών και ακινήτων μέσω της ιστοσελίδας της
✎ Τα στοιχεία κατοικιών στην Ελλάδα – Γιατί δεν μπορούν να εκποιηθούν με πλειστηριασμούς

 

Related posts