29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Σημαντική επιτυχία του ΣΔΟΕ, στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου προϊόντων

Σημαντική επιτυχία του ΣΔΟΕ, στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου προϊόντων

Σημαντική επιτυχία, στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου προϊόντων που υπόκεινται σε Ε.Φ.Κ., καθώς και στην αντιμετώπιση του οικονομικού  εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελλ. Δημοσίου και της Ε.Ε. και στη διασφάλιση  της υγείας  των πολιτών,  σημειώθηκε από υπαλλήλους της Ε.Γ. ΣΔΟΕ.

Ειδικότερα, υπάλληλοι της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής,  ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, διενήργησαν έλεγχο σε δύο αποθηκευτικούς χώρους στην Αττική, όπου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε παράνομος εξοπλισμός εμφιάλωσης και τυποποίησης αλκοολούχων ποτών και ελαίων, μικρή ποσότητα αλκοολούχων ποτών και ελαίων, σημαντικός αριθμός αυτοκόλλητων ετικετών, καθώς επίσης και πλήθος τιμολογίων μεγάλης αξίας, με ισχυρές ενδείξεις εικονικότητας, τα οποία αξιοποιούνταν από το κύκλωμα για τη διακίνηση των λαθρεμπορευμάτων.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • 6.894 τεμάχια αυτοκόλλητες ετικέτες διαφόρων οινοπνευματωδών ποτών κλπ, που επικολλούνταν στις φιάλες με σκοπό την παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού,
  • 139 γεμάτες φιάλες λαθραίων οινοπνευματωδών ποτών,
  • 35 λίτρα ούζου (τυποποιημένα)
  • 30 λίτρα διαφόρων ελαίων (τυποποιημένα)
  • 145 κενές φιάλες διαφόρων ειδών και χωρητικότητας, οι οποίες προφανώς προορίζονταν για επαναγέμιση, κατά περίπτωση, με αλκοολούχα ποτά ή έλαια,
  • εξοπλισμός εμφιάλωσης και τυποποίησης αλκοολούχων ποτών και ελαίων και
  • ένα φορτηγό όχημα ιδιωτικής χρήσεως.

Επίσης κατασχέθηκαν φορολογικά παραστατικά μεγάλης αξίας, τα οποία χρησιμοποιούνταν από το κύκλωμα για την τιμολόγηση και διακίνηση των λαθρεμπορευμάτων.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα, που συμμετείχαν με διακριτούς ρόλους στο συγκεκριμένο κύκλωμα λαθρεμπορίου αλκοολούχων ποτών, τα οποία οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με τη  διαδικασία του αυτοφώρου, για παράβαση των διατάξεων του Ποινικού, Τελωνειακού, Αγορανομικού Κώδικα, καθώς και των διατάξεων του   ν. 146/1914 «περί αθέμιτου ανταγωνισμού», ενώ τρία (3) ακόμη άτομα συμπεριλήφθηκαν στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υπηρεσία, αντιμετωπίζοντας τις ίδιες κατηγορίες με τους συλληφθέντες.

Από την ως άνω κατασχεθείσα ποσότητα αλκοολούχων ποτών και ελαίου ελήφθησαν δείγματα, τα οποία έχουν αποσταλεί  προς εξέταση στη Χημική Υπηρεσία.

Ζητήθηκε από το Τελωνείο Αθηνών να προσδιορίσει τους αναλογούντες δασμούς και λοιπούς φόρους, οι οποίοι εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τις 120.000 €.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστεί η συνολική ποσότητα αλκοολούχων ποτών και ελαίων που διακινήθηκε από τους εμπλεκόμενους, καθώς επίσης και οι επιχειρήσεις στις οποίες διατέθηκαν.

Το ΣΔΟΕ συνεχίζει  με αμείωτους ρυθμούς τη μάχη  κατά του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος.

Related posts