18 Μαΐου 2024

Σταχυολόγηση από τα Πρωτοσέλιδα των σημερινών Εφημερίδων – (Κυρ. 4 Οκτ. 2015)

Σταχυολόγηση από τα Πρωτοσέλιδα των σημερινών Εφημερίδων – (Κυρ. 4 Οκτ. 2015)

Σταχυολογήσαμε για λογαριασμό σας τα σημαντικότερα εκ των πρωτοσέλιδων των σημερινών κυριακάτικων εφημερίδων (4/10/2015), τα οποία και σας παρουσιάζουμε:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τι ζητούν, τι δίνουν σε Αθήνα Ουάσιγκτον, Παρίσι, Βερολίνο. Η ΗΠΑ προωθούν την Ελλάδα στο να καταστεί ενεργειακός κόμβος εκτός ρωσικής επιρροής και ενθαρρύνει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις. Η Γαλλία ζητάει την απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων του τρίτου μνημονίου και να διασφαλίζει χώρο για τα γαλλικά επενδυτικά συμφέροντα στην Ελλάδα, εν όψει και της επικείμενης επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, στην Ελλάδα. Το Βερολίνο ζητά από την Αθήνα αποτελεσματικότερη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, με αντάλλαγμα ευελιξία στην εφαρμογή του προγράμματος. Το ζήτημα των αιτούντων άσυλο μονοπωλεί το ενδιαφέρον του Βερολίνου, με τη σημασία της Ελλάδος να αναβαθμίζεται ως πύλη εισόδου στην Ε.Ε.. Την ίδια στιγμή δεν βιάζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μας, ελπίζοντας ίσως ενδόμυχα σε bail in καταθέσεων.

ΒΗΜΑ: Ανώμαλη προσγείωση Τσίπρα – τα δίνει όλα για την αξιολόγηση. Θυσίες για τη δόση. Οι φόροι στα ύψη, οι συντάξεις στον Προκρούστη. Έρχεται ΕΝΦΙΑ και για τα ακίνητα εξωτερικού.
Η εφημερίδα επίσης αναφέρει: Επιστροφή στα ‘Κρυφά Σχολειά’ λόγω 23% ΦΠΑ. Οι γονείς σε απόγνωση, εγκαταλείπουν τα φροντιστήρια και στρέφονται σε μαθήματα κατά ομάδες στα σπίτια για να γλυτώσουν τα αυξημένα δίδακτρα.

ΕΘΝΟΣ: Υποχρεωτικές μετατάξεις υπαλλήλων στο Δημόσιο. Με στόχο να καλύψει τα κενά προκειμένου να γίνει καλύτερος ο προγραμματισμός προσλήψεων, το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι αποφασισμένο να προχωρήσει ακόμα και σε υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού σε τομείς πρώτης προτεραιότητας όπου υπάρχουν διαπιστωμένες ανάγκες. Βασικό εργαλείο του μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας θα έιναι το Ηλεκτρονικό Μητρώο Υπαλλήλων.
Η εφημερίδα επίσης αναφέρει αλλού στην πρώτη σελίδα: Απίστευτη Διαταγή Λιμενικού: Μαζί με τον Σκορπιό, αγόρασαν και τη … θάλασσα οι Ριμπολόβλεφ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Πρόβλεψη λαιμητόμος στο νέο Μνημόνιο. Αυτόματα και χωρίς έγκριση από τη νέα Βουλή οι περικοπές εφόσον τα έσοδα είναι εκτός στόχων. Και διευκολύνσεις για κατασχέσεις σε εφορίες και τράπεζες.

ΑΥΓΗ: Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την ανακεφαλαιοποίηση. Το μεγάλο παιγνίδι με τις τράπεζες. Σε οικονομικό και πολιτικό ζήτημα υψίστης σημασίας αναδεικνύεται η ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, καθώς με την έκβασή της συναρτώνται όχι μόνο θέματα που σχετίζονται με τις καταθέσεις των πολιτών και την προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και ο ιδιοκτησιακός έλεγχος των τραπεζών που αφορά το πλαίσιο άσκησης της οικονομικής πολιτικής. Η οριστική απάλειψη του κινδύνου κουρέματος των καταθέσεων θα επέλθει με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης εντός του έτους, ενώ το ‘παιγνίδι’ γύρω από τον έλεγχο της ιδιοκτησίας θα κριθεί από το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης που θα οριστεί μέσα στο μήνα, παράγοντας που συναρτάται και με τις ρυθμίσεις για τα ‘κόκκινα’ δάνεια. Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και αναδιάρθρωση χρέους αποτελούν τις δύο κορυφαίες προτεραιότητες για τη κυβέρνηση.
Η εφημερίδα επίσης αναφέρει αλλού στην πρώτη σελίδα: Η εύθμιση για τους ‘επίορκους’ στο Δημόσιο. Επιταχύνονται τα πειθαρχικά. Μεταφέρονται παραπτώματα στην αυτοδίκαιη αργία.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Η εφημερίδα καλεί σε οργανωμένη συλλογική πάλη και δράση […] καθώς τα αντιλαϊκά μέτρα δεν πρόκειται να έχου τέλος, αφού αποτελούν προϋπόθεση για την ανάκαμψη των κερδών του Κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων, στόχο στον οποίο συμπλέουν όλα τα άλλα κόμματα (πλην ΚΚΕ). Γι’αυτό και θα έχουν τη στήριξη, άμεση ή έμμεση, όλων των άλλων κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, Χ.Α.) παρά τις μεταξύ των διαφορές. Τα περίφημα ‘ισοδύναμα’ και ‘αντισταθμιστικά’ για τα οποία μιλούν τόσο η κυβέρνηση όσο και όλοι οι άλλοι, στην πραγματικότητα στοχεύουν στον καθησυχασμό, στην ανοχή, στην τακτική του ‘διαίρει και βασίλευε’, ανάμεσα σε τμήματα του λαού.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τι θα συζητήσουν Κατρούγκαλος – Βελκουλέσκου (επικεφαλής του ΔΝΤ) στη Σύνοδο του ΔΝΤ στην Λίμα την ερχόμενη εβδομάδα. Σχέδιο ‘Περού’ για το νέο Ασφαλιστικό. Τα σκληρά προαπαιτούμενα, οι απαιτήσεις των Δανειστών και οι τράπεζες στο … Γολγοθά της ανακεφαλαιοποίησης. Κο΄ρεμα 3% για συντάξιμες αποδοχές κύριας και επικουρικής κάτω των €1.000, έως 7% για τις υψηλότερες. Κατάργηση ΕΚΑΣ για 60.000 δικαιούχους. Επιβολή εισφοράς ασθένειας 6% και στα μερίσματα των Μετοχικών Ταμείων Δημοσίου και Ενόπλων Δυνάμεων. ‘Ψαλίδι’ έως 10% στα Εφάπαξ για όσους συνταξιοδοτήθηκαν μετά την 1η Σεπτ. 2013.
Η εφημερίδα αναφέρει επίσης: Ο γίγαντας Blackstone θέλει να αγοράσει το Hilton. Πρόταση 160 εκατ. €.

ΒΡΑΔΥΝΗ: Αρμαγεδδώνας στις Συντάξεις. Όλες οι αλλαγές που επιβάλλει η τρόικα. Πόσο και ποιες θα μειωθούν, τι θα γίνει με τις επικουρικές.

REAL NEWS: Λίστα Τρόμου ή … κούρεμα καταθέσεων! 40 ημέρες για 127 προαπαιτούμενα. Στον αέρα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εάν δεν περάσουμε την πρώτη αξιολόγηση.
Τα τρία μεγάλα εμπόδια: Ασφαλιστικό, ‘Κόκκινα Δάνεια’ και ισοδύναμα.
Στο Ασφαλιστικό προβλέπεται η πλήρης αναμόρφωση του συστήματος, με ένα ταμείο κύριας ασφάλισης, ενιαίες αποδοχές, μείωση του Εφάπαξ και κατάργηση των πρόωρων συντάξεων. Στα ‘Κόκκινα Δάνεια’ η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την οριστική ρύθμιση του ζητήματός των, με απελευθέρωση πλειστηριασμών και δυνατότητα πώλησης των δανείων σε hedge funds του εξωτερικού. Στα ισοδύναμα, πρέπει να εξευρεθούν αυτά για την κάλυψη των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για μικρότερη φορολογική επιβάρυνση των αγροτών, επαναφορά των συντάξεων στα προ των περικοπών επίπεδα και μη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Ο Πιερ Μοσκοβισί σε αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα, αναφέρει ότι θα χρειαστούν νέα μέτρα εκτός μνημονίου. Ο Επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε., λέει ότι αυτό θα είναι το μήνυμα που θα μεταφέρει στον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Eurogroup της Δευτέρας. Χρειαζόμαστε νέα μέτρα μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων, που θα εμπεριέχουν επιπλέον βήματα σταθεροποίησης των δημόσιων χρηματοοικονομικών. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν όλες, χωρίς απώλεια χρόνου και ιδεολογικές αναστολές.
Η εφημερίδα σε άλλο σημείο, αναφέρει για τον Σκορπιό, ότι ο αριστερός Δρίτσας, έκλεισε τη θάλασσα για χάρη του Ρώσου Κροίσου.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τραγική η κατάσταση στα νοσοκομεία. Το Ιπποκράτειο είναι χωρίς Διοικητή, κενές οι 703 από τις 1.706 θέσεις, αγώνας δρόμου για γάζες, σύρριγγες, γάντια. Στο ΑΧΕΠΑ χωρίς γάζες, σαπούνια και οινόπνευμα, μεγάλα κενά σε προσωπικό, μέχρι 9 μήνες αναμονή για επεμβάσεις. Στο Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ στο νοσηλευτικό του προσωπικό, κενή η μία στις δύο θέσεις.  Στο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, 1.200 άτομα και 12 ώρες αναμονή στις εφημερίες και 140 θέσεις ιατρικού προσωπικού κενές.
Όσον αφορά στο Ασφαλιστικό, αναφέρει μειώσεις συντάξεων με την πρώτη Εγκύκλιο.
Επίσης, αναφέρεται σε σχέδιο επανεκκίνησης των Κλωστηρίων στη Νάουσα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τέλος η εβδομάδα του Μέλιτος για Τσίπρα και κυβέρνηση. Ο νέος Γολγοθάς της ‘δεύτερη φορά’ αριστεράς. Επιστροφή στην πραγματικότητα με 45 προαπαιτούμενα.

>>>•<<<

••• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

Το τελευταίο μενού του Τιτανικού – [Φωτογραφίες]

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts