19 Μαρτίου 2024

Breaking News

Συνάντηση της ΕΣΕΕ με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς

Συνάντηση της ΕΣΕΕ με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς

Συνάντηση της ΕΣΕΕ με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς

 Με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, αντιπροσωπεία της ΕΣΕΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Καρανίκα.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, τις Κυριακές, την καταπολέμηση του παρεμπορίου και την προώθηση των Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου (Open Malls).

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ειλικρίνειας και η Συνομοσπονδία εξέφρασε στον κ. Υπουργό τις αντιρρήσεις και τις επιφυλάξεις της σε σχέση με την πρόσφατη απόφαση επέκτασης του καθεστώτος των 32 Κυριακών στο επιχειρηματικό πάρκο Γιαλού – Αγ. Δημητρίου – Πύργου.

Σε σχέση με το ευρύτερο ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου ότι το θέμα είναι επαρκώς ρυθμισμένο και η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε γενικότερη αλλαγή του ισχύοντος πλαισίου.

Το Υπουργείο και η ΕΣΕΕ συμφώνησαν στην ανάγκη πραγματοποίησης συνεχούς διαλόγου, επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσά τους, ώστε να βρεθεί λύση στα ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία της αγοράς, να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία της και να εξασφαλιστεί η αναπτυξιακή πορεία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας.

Related posts