19 Απριλίου 2024

Τα μόνα 5 πράγματα που χρειάζεστε να έχετε μαζί σας σε ένα job interview

Τα μόνα 5 πράγματα που χρειάζεστε να έχετε μαζί σας σε ένα job interview

Τα μόνα 5 πράγματα που χρειάζεστε να έχετε μαζί σας σε ένα job interview. Ρωτήσαμε μερικούς ειδικούς σε θέματα καριέρας και υπεύθυνους σε τμήματα προσλήψεων, περί τι περιμένουν από τους υποψήφιους να φέρουν μαζί τους κατά την μεγάλη μέρα (της συνέντευξης). Ακολουθούν τα πέντε βασικά και θεμελιώδη, που θα πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι στις συνεντεύξεις μαζί τους:Τα μόνα 5 πράγματα που χρειάζεστε να έχετε μαζί σας σε ένα job interview

1. Αντίγραφα του Βιογραφικού τους 

Παρά την μετάβαση από το παραδοσιακό χάρτινο βιογραφικό σε περισσότερο δυναμικά socialmediatemplates, όπως το LinkedIn, πολλοί υπεύθυνοι προσλήψεων εμμένουν στο να αναμένουν από τους υποψήφιους να έρχονται στο ραντεβού για την συνέντευξη, με μερικά έντυπα, εκτυπωμένα βιογραφικά τους.

Η Amanda Augustine, ειδικός σε θέματα careermanagementστην TheLadders, μια onlineεφαρμογή στο χώρο της εργασίας και απευθυνόμενη κυρίως σε επαγγελματίες, λέει ότι εάν συμβαίνει να ξέρετε τον ακριβή αριθμό που θα συναντήσετε, φέρτε μαζί σας τουλάχιστον ένα αντίγραφο του βιογραφικού σας για κάθε έναν από αυτούς, συν λίγα επιπλέον αντίγραφα, για περιθώριο ασφαλείας. Θα χρειάζεστε ένα για να δείχνετε εάν χρειάζεστε καθώς θα μιλάτε, όπως επίσης και ένα για κάθε συμμετέχοντα κατά την διαδικασία της συνέντευξής σας, για την περίπτωση που αυτοί δεν είναι προετοιμασμένοι.

2. Στυλό και Σημειωματάριο

Σχεδόν όλοι οι ειδικοί καριέρας, δίδουν έμφαση στην σημασία του να φέρνει κανείς στυλό και σημειωματάριο.

Το να καταγράφει ο υποψήφιος ορισμένες σημειώσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, μπορεί να είναι πολύ χρηστικό και λειτουργικό για αυτόν που δίδει την συνέντευξη, τον υποψήφιο εργαζόμενο. Απαιτείται προσοχή όμως, η καταγραφή των σημειώσεων να μην σας αποσπά από το να ακούτε προσεκτικά τον υπεύθυνο προσλήψεων που έχετε απέναντί σας.

Επίσης εάν συνεντευξιαζόσαστε για πρόσληψή σας σε θέσεις που έχουν να κάνουν με τους τομείς της συμβουλευτικής, χρηματοοικονομικών ή μηχανικής, είναι πιθανό ότι θα κληθείτε να απαντήσετε σε κάποιες ερωτήσεις – προβλήματα. Θα σας βοηθήσει λοιπόν πολύ σε αυτή την περίπτωση, να έχετε στυλό και σημειωματάριο ώστε να εργαστείτε πάνω σε αυτές τις ερωτήσεις που θα σας τεθούν.

3. Ερωτήσεις

Στη συνέντευξη δεν θα ακούτε μόνο εσείς ερωτήσεις· θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε και εσείς, τις δικές σας ερωτήσεις.

Χρησιμοποιήστε αυτή τη δυνατότητα της διαδικασίας της συνέντευξης προς πλεονέκτημά σας. Κάντε έξυπνες ερωτήσεις που θα μπορούσαν να εντυπωσιάσουν τον υπεύθυνο προσλήψεων και να τον βοηθήσετε να καταλάβει ότι είστε ιδανικός για την θέση προς κάλυψη.

Ενδεχομένως θα βοηθούσε να έχετε ήδη γραμμένες κάποιες ερωτήσεις, από το να ψάχνετε να βρείτε εκείνη την στιγμή.

Βέβαια, οι ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε, θα διαφέρουν αναλόγως του είδους της εταιρείας για την οποία συμμετέχετε στην συνέντευξη, όμως ακολουθούν ορισμένες εντυπωσιακές που ισχύουν ουσιαστικά σε όλες τις περιπτώσεις:

• Πως βλέπετε αυτή τη θέση να εξελίσσεται στα επόμενα τρία χρόνια;

• Τι θα μπορούσα να κάνω για να σας βοηθήσω να ξεκαθαρίσετε τα όσα θα θέλατε να μάθετε για μένα και ίσως να διευκολύνω την απόφασή σας;

• Πως η δουλειά που θα κάνω, εφόσον προσληφθώ, θα συνεισφέρει στους στόχους της εταιρείας;

4. Χαρτοφύλακας με δείγματα εργασίας

Εξαρτάται βέβαια από την εργασία την οποία αιτήστε αλλά είναι καλή ιδέα, να φέρετε δείγμα της εργασίας σας μαζί σας. Επίσης θα πρέπει να ταιριάζει το μέσο παρουσίασης: για παράδειγμα, εάν πάτε σε συνέντευξη εταιρείας ψηφιακών εκδόσεων, μην πάτε με έντυπο ντοσιέ· δείξτε κάτι σε ψηφιακό μορφή – και βέβαια να είστε έτοιμοι να συζητήσετε γύρω από τα δείγματα της εργασίας σας.

5. Μια θετική στάση

Ίσως το σημαντικότερο, είναι η εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, η θετική στάση, ένα αυθεντικό ενδιαφέρον για τον ρόλο και την εταιρεία στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε και που αν το δείξετε καλύτερα από τους άλλους, θα σας φέρει πιο κοντά στην πρόσληψη. Σκεφτείτε το εξής: Εάν έχετε τις ίδιες δεξιότητες και εμπειρία με έναν άλλον συνυποψήφιο προς πρόσληψη για την ίδια θέση, θα επιλέξουν αυτόν που θα έχει μεγαλύτερο πάθος και ενθουσιασμό – είναι αυτό που ενδεχομένως θα σας ξεχωρίσει.

Πηγή: Yahoo Finance

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες – πάντα πρόσφατα ενημερωμένες

Αὐξημένη Γνώση = Αὐξημένη Ἀνταγωνιστικότητα!

✎ Τα κορυφαία λάθη όταν διαπραγματεύεσαι την πρόσληψή σου
✎ Γιατί πρέπει να επενδύω μόνος μου;

Related posts