7 Μαΐου 2024

Τι έδειξαν τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για την αγορά εργασίας τον Οκτώβριο

Τι έδειξαν τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για την αγορά εργασίας τον Οκτώβριο

Τι έδειξαν τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για την αγορά εργασίας τον Οκτώβριο: Αρνητικές ροές απασχόλησης κατά 66.636 θέσεις εργασίας παρουσιάστηκαν τον Οκτώβριο.«ΕΡΓΑΝΗ»

Αυτό δικαιολογείται από το γεγονός ότι ουσιαστικά τον Οκτώβριο έχουμε τη λήξη της τουριστικής σαιζόν που στον τομέα του τουρισμού και λόγω της ‘βαρύτητας’ που έχει στην οικονομία της χώρας μας, απασχολείται μεγάλο μέρος εργαζομένων.

Ωστόσο η δικαιολόγηση είναι μερική, καθώς εάν συγκριθεί με τον Οκτώβριο του 2013, δηλαδή την ίδια χρονική στιγμή έναν χρόνο πριν, υπήρχαν αρνητικές ροές απασχόλησης 34.999 θέσεων εργασίας.

Επομένως στην ίδια χρονική στιγμή, συγκρίνοντας το 2014 και 2013, που και στις δύο περιπτώσεις εξερχόμασταν από την τουριστική σαιζόν, παρατηρείται μια χειροτέρευση (απώλεια 66.636 θέσεων εργασίας έναντι απώλειας 34.999 θέσεων εργασίας πέρσι).

171114-1

Αν δούμε τα δεδομένα αντί μηνιαίας βάσης, σε βάση δεκαμήνου, στο διάστημα Ιανουαρίου –Οκτωβρίου 2014, δημιουργήθηκαν 120.287 νέες θέσεις εργασίας το οποίο αν συγκριθεί με το αντίστοιχο διάστημα του 2013, όταν δημιουργήθηκαν 130.703 νέες θέσεις εργασίας.

Παρατηρούμε δηλαδή ότι σε επίπεδο δεκαμήνου που σίγουρα είναι σημαντικότερο της μηνιαίας βάσης, φέτος ήταν θετική επίδοση με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά ωστόσο χαμηλότερη από την αντίστοιχη περσινή.

Άρα, θα λέγαμε ότι οι επιδόσεις δεν είναι καλές αφού είχαμε μείωση στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε επίπεδο δεκαμήνου, αλλά ούτε και κακές, καθώς κακές θα τις χαρακτηρίζαμε εάν συνεχίζονταν οι αρνητικές σε επίπεδου δεκαμήνου επιδόσεις της περιόδου 2009 ως και 2012 ( = απώλεια θέσεων εργασίας).

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρει το ακόλουθο άρθρο:
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

Ενδιαφέροντα Σεμινάρια!

Διαβάστε ακόμα…

Related posts