26 Απριλίου 2024

Τώρα και η Γερμανία ετοιμάζεται για default της Ελλάδος

Τώρα και η Γερμανία ετοιμάζεται για default της Ελλάδος

Τώρα και η Γερμανία ετοιμάζεται για default της Ελλάδος. Η Γερμανία δουλεύει σε ένα σχέδιο για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη εάν η χώρα κάνει παύση πληρωμών στο χρέος της, σύμφωνα με δημοσίευμα στην γερμανική εφημερίδα DieZeit.

Επίσης, οι Financial Times ανέφεραν τηΤώρα και η Γερμανία ετοιμάζεται για default της Ελλάδοςν Δευτέρα ότι η Ελλάδα κάνει ήδη τα δικά της σχέδια για το σενάριο της παύσης πληρωμών προς το χρέος.

Τα πράγματα δείχνουν ολοένα και πιο δύσκολα για την Αθήνα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου: Οι διαπραγματεύσεις για την λήψη της δόσης οικονομικής στήριξης συνεχίζονται, αλλά δεν δείχνουν να πηγαίνουν καλά. Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης ανέφεραν ότι δεν φαίνεται εφικτή μια συμφωνία έως τις 24 Απριλίου, όταν θα γίνει το επόμενο Eurogroupμε τους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με την DieZeit, η Γερμανία θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ εάν χρεοκοπήσει. Θα είναι βέβαια δύσκολο έργο και πιθανότατα, θα απαιτήσει αυστηρούς περιορισμούς στη διακίνηση κεφαλαίων για να εμποδίσει τη χειμαρρώδη ροή χρημάτων που θα θέλει να βγει εκτός Ελλάδος.

Είναι δύσκολο να ειπωθεί πότε η όλη κατάσταση θα κορυφωθεί — η HSBC θεωρεί ότι το σημείο καμπής θα είναι στις 12 Μαίου, όταν θα πρέπει να πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ. Ακόμα όμως και εάν τα καταφέρουν σε αυτό το χρονικό σημείο, υπάρχουν και άλλες πληρωμές, αργότερα τον Μάιο και τον Ιούνιο, στις οποίες θα είναι δύσκολο να ανταπεξέλθουν.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες – πάντα πρόσφατα ενημερωμένες

Αὐξημένη Γνώση = Αὐξημένη Ἀνταγωνιστικότητα!

✎ Η Ελλάδα προετοιμάζεται για χρεοκοπία
✎ Από την Ευρωζώνη επωφελήθηκε μόνο η Γερμανία
✎ Έξοδος από την Ευρωζώνη; Γιατί Όχι;

✎ Γιατί πρέπει να επενδύω μόνος μου;

Related posts