3 Μαΐου 2024

Υποβρύχιες διασυνδέσεις βελτιώνουν την ηλεκτροδότηση στα νησιά

Υποβρύχιες διασυνδέσεις βελτιώνουν την ηλεκτροδότηση στα νησιά

Υποβρύχιες διασυνδέσεις βελτιώνουν την ηλεκτροδότηση στα νησιά: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις του Ανεξάρτητου Διαχ/στή Μεταφοράς Ηλεκτρ. Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και ανάδοχων εταιρειών, που θα κατασκευάσουν υποθαλάσσια καλώδια και υποσταθμούς που θα συνδέουν το Λαύριο με τη Σύρο, την Πάρο, τη Μύκονο και Νάξο.Υποβρύχιες διασυνδέσεις βελτιώνουν την ηλεκτροδότηση στα νησιά

Επιπλέον, η Σύρος θα ηλεκτροδοτείται και από την Tήνο και την Άνδρο, νησιά τα οποία ήδη είναι συνδεδεμένα με την Eύβοια.

O προϋπολογισμός των σχετικών έργων που οι τέσσερις εταιρείες ανέλαβαν να περαιώσουν, είναι €240 εκατ. και υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί έως το 2017. Τα σχετικά έργα, ανέλαβαν με συμβάσεις να διεκπεραιώσουν τα group των PRYSMIAN POWER LINK (ιταλική), ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε. (ελληνική), Alstom Grid (γαλλικών συμφερόντων) και η σουηδική ABB.

Συνεπώς τα νησιά αυτά και με την ολοκλήρωση του έργου, θα απολαμβάνουν ασφάλεια στο σύστημα ηλεκτροδότησής τους και θα παύσει το φαινόμενο των μπλακ άουτ.

Ο υφυπουργός ΠEΚΑ, Μάκης Παπαγεωργίου, μιλώντας σε εκδήλωση του AΔMHE για το έργο των Κυκλάδων, ανάφερε ότι οι καταναλωτές όλης της Ελλάδος θα εξοικονομήσουν €100 εκατ. ετησίως από αυτήν τη διασύνδεση, τα οποία πληρώνουν μέσω των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας της ΔEH για να λειτουργούν ντιζελοκίνητες μονάδες παραγωγής ρεύματος στις Κυκλάδες.

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του AΔMHE, Γιάννης Γιαρέντης, ανέφερε ότι πέρασαν περίπου 20 χρόνια από τότε που έγινε η σύλληψη της ιδέας της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων για να υλοποιηθεί το έργο. – υπονοώντας τις εξαιρετικά αργές αντιδράσεις του κράτους.

 

>>>•<<<

✎ ✎ ✎ Δείτε ακόμη…

✎ ΥΠΟΙΚ: Κλείνει τραπεζικούς λογαριασμούς με τελευταία κίνηση του 2008 και μεταφέρει τα υπόλοιπα στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού

✎ Προγραμματική συμφωνία Τράπεζας Πειραιώς και ΒΕΑ για στήριξη Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων

✎ Εφαρμογή μηνιαίας καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ από 1.3.2015

✎ Μικρή αύξηση των Ανέργων τον Ιούλιο σε μηνιαία βάση

✎ Αποπληθωρισμού συνέχεια και τον Αύγουστο

✎ Εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών σχετικά με την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ

 Απόφαση του ΟΗΕ υπέρ της δημιουργίας πλαισίου αναδιάρθρωσης εθνικών χρεών

Related posts