28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Θέλετε να καρφώσετε κάποιον που φοροδιαφεύγει;

Θέλετε να καρφώσετε κάποιον που φοροδιαφεύγει;

Θέλετε να καρφώσετε κάποιον γιατί θεωρείτε ότι φοροδιαφεύγει; Από αύριο θα μπορείτε πολύ εύκολα να το κάνετε με ένα κλικ στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή. Και τούτο διότι θα αρχίσει και επίσημα τη λειτουργία του το Ειδικό Ηλεκτρονικό Τμήμα της Εφορίας για υπόδειξη φοροφυγάδων.φοροδιαφεύγει

Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι θα μπορούν πλέον πολύ εύκολα και χωρίς καν να φαίνονται να αποστέλλουν στοιχεία για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή και δωροδοκίες, τα οποία θα ελέγχονται από το αυτοματοποιημένο σύστημα και εν συνεχεία θα διαβιβάζονται στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για περαιτέρω έλεγχο.

Στόχος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι να εφαρμόζει πρακτικές που χρησιμοποιούνται σε άλλες χώρες για την αποκάλυψη φαινομένων φοροδιαφυγής.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών μας ανέφεραν ότι έως τώρα έχουν αποκαλύψει φοροδιαφυγή ύψους τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ.Οι κλάδοι που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας για φοροδιαφυγή, όπως εργολάβοι, αγρότες και εταιρείες παροχής υπηρεσιών, θα ελέγχονται αυτόματα από το ηλεκτρονικό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων,δηλαδή θα συγκρίνεται το δηλωθέν εισόδημα με τις αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ και θα αναζητούνται και τα πραγματικά στοιχεία, δηλαδή τα έσοδα και τα έξοδα του ελεγχόμενου,οι τραπεζικές του καταθέσεις και όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

πηγή sknews.gr

Related posts