2 Μαΐου 2024

Όλη η Εγκύκλιος για την ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο

Όλη η Εγκύκλιος για την ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο

Όλη η Εγκύκλιος για την ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο: Οι οφειλές δύνανται να ρυθμιστούν σε έως και 100 δόσεις με μειωμένο επιτόκιο 4,56% από την 1/1/2013.ρύθμιση οφειλών

Το ποσοστό της έκπτωσης επί των νομίμων προσαυξήσεων, τελών καθυστέρησης και λοιπών επιβαρύνσεων, (όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί στις 31/12/2012), κυμαίνεται από 100% στην περίπτωση της εφάπαξ καταβολής των οφειλών και φθάνει έως 20% στην περίπτωση που η οφειλή ρυθμιστεί στον μέγιστο αριθμό δόσεων, ήτοι τις 100.

101114-1

Το ελάχιστο ποσό της μηνιαίας δόσης είναι τα €50 σε όλες τις περιπτώσεις.

Προβλέπεται επιπλέον, η δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης επανένταξης στη ρύθμιση, για μια μόνο φορά, για την περίπτωση που η ρύθμιση απωλέστηκε για λόγους ανωτέρας βίας.

Λαμβάνεται μέριμνα ώστε να εξασφαλιστεί η ίση μεταχείριση μεταξύ των οφειλετών που υπήχθησαν στη ρύθμιση της ‘Νέα Αρχής’ του Ν.4152/2013, όπως ισχύει, και όσων υπαχθούν στη νέα ρύθμιση.

Η νέα ρύθμιση έχει εφαρμογή για κύριες οφειλές μέχρι 1 εκατ. ευρώ. Για ποσά κύριας οφειλής άνω του ενός εκατ. ευρώ, παραμένουν σε ισχύ οι διατάξεις του προηγούμενου νόμου ‘Νέα Αρχή’ (Ν.4152/2013).

Για την ένταξη στην παρούσα ρύθμιση απαιτείται μόνο η υποβολή της αίτησης υπαγωγής εκ μέρους του οφειλέτη.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υποβολή των αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων (όπου αυτή προβλέπεται) και η πιστοποιημένη καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από την 1/10/2014 και για όλους τους μήνες που προηγούνται από την υποβολή της αίτησης για τη ρύθμιση των οφειλών.

Η εφαρμογή της ΓΓΠΣ για την υπαγωγή των φορολογουμένων στη ρύθμιση, αναμένεται να ανοίξει εντός της εβδομάδος. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη νέα ρύθμιση ορίζεται η τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαρτίου 2015.

Δείτε αναλυτικά την Εγκύκλιο που αναφέρει επίσης πότε απώλλυται η ρύθμιση, την καταβολή των δόσεων, περί των συμψηφισμών και την υποβολή αιτήσεων, εδώ.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:
✎ Ποιο το πραγματικό όφελος των επιχειρήσεων από τη νέα ρύθμιση;
Που βρίσκεται η Κρυφή Είσοδος στο ταφικό συγκρότημα του τύμβου Καστά;

Δύσκολο το επιχειρηματικό περιβάλλον, αλλά μπορείτε να βελτιώσετε την ανταγωνιστικότητά σας!

Διαβάστε άλλες ενδιαφέρουσες ειδήσεις…

Related posts