23 Οκτωβρίου 2021

Breaking News

10 Κανόνες για την Επιτυχία από τον Andrew Carnegie

10 Κανόνες για την Επιτυχία από τον Andrew Carnegie

Ο Andrew Carnegie (Άντριου Κάρνεγκι ) έφτασε στις ΗΠΑ το 1848 με ελάχιστα χρήματα. Έως το 1901, είχε καταστεί ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Ένας νεαρός δημοσιογράφος, ονόματι Napoleon Hill πλησίασε τον Κάρνεγκι, αργότερα, όταν πλέον είχε καταξιωθεί ως ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους, καθώς ενδιαφέρονταν να γράψει τις ιστορίες επιτυχημένων ανθρώπων. Ο Κάρνεγκι συνεργάστηκε με τον Χιλ, προκειμένου να του αναπτύξει τις στρατηγικές του και νοοτροπία που τον έκαναν έναν θρυλικό επιχειρηματία και φιλάνθρωπο. Έτσι, γράφτηκε το βιβλίο του Χιλ που εκδόθηκε το 1937 «Think and Grow Rich» το οποίο έγινε top-selling και πλέον είναι κλασσικό.

Όταν ο Χιλ έγραφε περί της Επιτυχίας, ο Κάρνεγκι του έδωσε τους «10 Κανόνες για την Επιτυχία». Ακολουθεί μια σύνοψη αυτών:

1. Προσδιορίστε τον σκοπό σας.
Δημιουργήστε ένα σχέδιο Δράσης και αρχίστε να δουλεύετε προς εκπλήρωσή του άμεσα και συστηματικά.

2. Δημιουργήστε μια «Συμμαχία κυρίαρχων μυαλών».
Βρεθείτε, επικοινωνήστε και δουλέψτε με ανθρώπους που διαθέτουν ό,τι δεν διαθέτετε εσείς. Έτσι, τα σημεία που εσείς θα υστερείτε, δεν θα αποτελούν πρόβλημα για το εγχείρημά σας, αφού θα καλύπτονται από άλλους, που θα είναι δυνατοί σε αυτά.

3. Κάντε κάτι επιπλέον.
Το να κάνει κάποιος περισσότερα από αυτά που πρέπει να κάνει, είναι που θα του δώσει προβάδισμα, το οποίο θα μπορούσε να δικαιολογήσει αυξήσεις, προαγωγές ή / και να καταστήσει ανθρώπους υποχρεωμένους σε εσάς.

4. Εξασκηθείτε στην «εφαρμοσμένη πίστη».
Πιστέψτε στον εαυτό σας και στον σκοπό σας τόσο πολύ, έτσι ώστε να πράττετε επ’αυτού με απόλυτη αυτοπεποίθηση.

5. Να έχετε ατομικά κίνητρα.
Κάντε ό,τι πρέπει να κάνετε, χωρίς να σας το λέει κάποιος άλλος.

6. Χρησιμοποιήστε την φαντασία σας.
Τολμήστε να σκεφτείτε πέραν από το συνηθισμένο. Κάντε την σκέψη σας πρωτότυπη και δημιουργική.

7. Να είστε ενθουσιώδεις.
Επιδιώξτε να είστε ενθουσιώδεις. Μια θετική νοοτροπία σας ανεβάζει και σας προδιαθέτει προς την επιτυχία ευκολότερα, όπως επίσης ανεβάζει και τους συνεργάτες σας, για να συμβάλλουν και αυτοί, όπως και σας καθιστούν πιο αξιοσέβαστο στους άλλους.

8. Σκεφτείτε με ακρίβεια.
Το να σκέφτεστε με ακρίβεια, είναι η ικανότητα να ξεχωρίζει κανείς τα δεδομένα από την φαντασία και να χρησιμοποιείτε αυτά σε σχέση με τις δικές σας ανησυχίες και προβλήματα.

9. Συγκεντρώστε την προσπάθειά σας.
Μην περισπάστε από τα σπουδαιότερα ζητήματα που αντιμετωπίζετε σε κάθε χρονική φάση. Η διάσπαση της ενέργειάς σας θα έχει ως επακόλουθο, «φτωχά» αποτελέσματα.

10. Κερδίστε από τις αντιξοότητες.
Όλοι συναντάμε αντιξοότητες. Τους περισσότερους τους κρατάνε πίσω. Οι πετυχημένοι ξεχωρίζουν διότι σε κάθε αντιξοότητα αναζητούν και βρίσκουν κάποια ευκαιρία και κάποιο όφελος. Και είναι αυτό, παράμετρος σημαντική, που ωθεί εντέλει σταδιακά, αυτούς πιο πέρα από το πλήθος.

10 + 1: Ισχυροποιηθείτε και Κερδίστε

Related posts