26 Απριλίου 2024

Εντοπίστηκε επιχείρηση με 66.610 κιλά αποστάγματος (τσίπουρο) αλλά και …

Εντοπίστηκε επιχείρηση με 66.610 κιλά αποστάγματος (τσίπουρο) αλλά και …

29/1/2016 –  Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Τελωνειακή Υπηρεσία και την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας έγινε έλεγχος σε επιχείρηση στον Τύρναβο Λάρισας και δεσμεύτηκε ποσότητα τσίπουρου που ξεπερνά τους (300) τόνους

Στο πλαίσιο των δράσεων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και την Τελωνειακή Υπηρεσία του νομού, διενέργησαν την 22-01-2016, έλεγχο σε επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών το χονδρικό εμπόριο τυροκομικών προϊόντων και οίνων – ποτών, στον Τύρναβο Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια του έλεγχου βρέθηκαν στην αποθήκη της επιχείρησης βρέθηκαν δεκαέξι (16) δεξαμενές χωρητικότητας από 300 έως 2.250 κιλά, που περιείχαν συνολικά 18.590 κιλά αποστάγματος (τσίπουρο) και σε υπό κατασκευή οινοποιείο εντοπίστηκαν εννέα (9) δεξαμενές χωρητικότητας από 5.000 έως 25.000 κιλά, οποίες περιείχαν συνολικά 66.610 κιλά αποστάγματος (τσίπουρο).

Επιπλέον, στο αποστακτήριο βρέθηκαν τέσσερις (4) λέβητες απόσταξης (διήμεροι αποσταγματοποιοί) και σε παρακείμενη αποθήκη σαράντα οκτώ (48) δεξαμενές χωρητικότητας από 300 έως 10.000 κιλά, οι οποίες περιείχαν συνολικά 219.323 κιλά αποστάγματος (τσίπουρο).

Από το Τελωνείο Λάρισας δεσμεύτηκαν συνολικά (304.483) κιλά τσίπουρο καθώς επίσης και τα βιβλία της επιχείρησης, προκειμένου να διαπιστωθεί το νόμιμο της κατοχής των ποσοτήτων του τσίπουρου, να εξακριβωθούν οι διαφυγόντες φόροι και να επιβληθούν τα σχετικά πρόστιμα, ενώ σχετικά δείγματα απεστάλησαν στην Χημική Υπηρεσία Λάρισας για να διαπιστωθεί η καταλληλότητα τους.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας.

Επίσης, από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων.

Συγκεκριμένα, οπό την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος διενεργήθηκε έρευνα για απάτη σε βάρος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) και συγκεκριμένα για χορήγηση παράνομων χρηματικών ενισχύσεων για καλλιεργούμενα αγροτεμάχια.

Όπως προέκυψε, δικαιούχοι αγροτικών ενισχύσεων, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς και της Πέλλας, ενώ είχαν αποβιώσει, εμφανίζονταν μετά το θάνατό τους, να προβαίνουν στη μεταβίβαση των Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης (Δ.Ε.Ε.) που κατείχαν εν ζωή, σε συγγενικά τους πρόσωπα, ώστε να είναι αυτοί οι δικαιούχοι και η επικύρωση του γνησίου της υπογραφής τους να γίνεται από αιρετούς προέδρους των τοπικών Κοινοτήτων των οικείων Δήμων.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι δεκαπέντε (15) κάτοικοι των προαναφερόμενων περιοχών, έπαιρναν παράνομες επιδοτήσεις, προκαλώντας ζημιά στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ύψους 24.920 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Related posts