1 Δεκεμβρίου 2022

Breaking News

Ο.Ε.Ε.: Αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων μέχρι και τις 18/4/2016 – αποκλεισμός εφοριών την Πέμπτη 7/4/2016 σε όλη τη χώρα

Ο.Ε.Ε.: Αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων μέχρι και τις 18/4/2016 –  αποκλεισμός εφοριών την Πέμπτη 7/4/2016 σε όλη τη χώρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Ε.Ε. της 06/04/2016

Αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων μέχρι και τις 18/4/2016 –
αποκλεισμός εφοριών την Πέμπτη 7/4/2016 σε όλη τη χώρα

Κλείνουν τα κομπιούτερ τους οι λογιστές – φοροτεχνικοί, οι οποίοι ανακοίνωσαν την αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, λίγες ώρες μετά το άνοιγμα της εφαρμογής στο TAXIS. Παράλληλα, αύριο προχωρούν σε αποκλεισμούς εφοριών σε όλη τη χώρα.

Διαμαρτύρονται για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, σε σχέση με το νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών τους, ο οποίος οδηγεί στην καταβολή του 70% και πλέον του εισοδήματός τους σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

«Εάν εφαρμοστεί το νέο σύστημα υπολογισμού των εισφορών, του χρόνου θα είναι αδύνατη η υποβολή φορολογικών δηλώσεων, γιατί – πολύ απλά – δε θα υπάρχουν λογιστικά γραφεία και ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού θα έχουν βάλει λουκέτο», δήλωσε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

«Καλούμε όλους τους Συναδέλφους να βάλουν κατά μέρος τα πολιτικά και συνδικαλιστικά «εγώ» τους και να απέχουν από την υποβολή δηλώσεων, ώστε το μήνυμα αντίδρασης να είναι ηχηρό, γιατί όλοι μαζί μπορούμε», τόνισε ο Πρόεδρος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., Βασίλης Καμπάνης.

«Οι οικονομολόγοι – λογιστές φοροτεχνικοί – στηρίζουν τον επιστημονικό τους φορέα και αποφάσισαν να απέχουν από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε., Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος.

Σε πρώτη φάση, η αποχή θα διαρκέσει έως και τις 18 Απριλίου, οπότε και θα συνεδριάσουν εκ νέου, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Ο.Ε.Ε. -1

Δείτε ακόμη….

Δ. Τύπου ΓΓΔΕ για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φ. έτους 2015

και

ΠΟΛ.1042/16: Οδηγίες συμπλήρωσης Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχειών από επιχειρηματική δραστηριότητα) και Κατάστασης Φορολογικής Αναμόρφωσης…

και

Υπόδειγμα Εντύπου για το Πρόγραμμα Επιδότησης ενίσχυσης ΜΜΕ και…

Related posts