2 Μαρτίου 2021

Breaking News

Συμμετοχή του ΓΓ Δημοσιονομικής Πολιτικής σε συνέδριο στο Λος Άντζελες

Συμμετοχή του ΓΓ Δημοσιονομικής Πολιτικής σε συνέδριο στο Λος Άντζελες

Στις 29-30 Απριλίου, ο Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης συμμετείχε σε συνέδριο στο Λος Άντζελες ύστερα από πρόσκληση του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια, με θέμα την Χρηματοικονομική Υπευθυνότητα των Κυβερνήσεων και την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κρίση, (Government Financial Accountability & the European Economic Crisis: Paths to Prosperity).

Στο συνέδριο συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και χρηματοοικονομικοί αναλυτές από την Ευρώπη και τις Η.Π.Α.

Στην ομιλία του, ο Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής περιέγραψε τη διαδικασία δημοσιονομικής σταθεροποίησης στην Ελλάδα, την αναγκαιότητα ελάφρυνσης του χρέους και το σχέδιο μεταρρυθμίσεων στη δημοσιονομική διαχείριση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το βασικό του μήνυμα ήταν πως η ελληνική κυβέρνηση απέδειξε πως διαθέτει τόσο την τεχνική επάρκεια όσο και την πολιτική βούληση να εγγυηθεί την δημοσιονομική σταθερότητα αλλά και να αναβαθμίσει την λογιστική διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Αυτά αποτελούν αναγκαίες συνθήκες για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τόσο απέναντι στις διεθνείς αγορές όσο και απέναντι στους φορολογούμενους πολίτες.

Επισυνάπτονται οι διαφάνειες της ομιλίας.
εδώ
USC_presentation_Koutentakis.

Related posts