25 δισ. ευρώ τα δάνεια σε μη βιώσιμες επιχειρήσεις ή το 20% των οφειλών επιχειρήσεων προς τις τράπεζες, προέρχεται από μη βιώσιμες επιχειρήσεις.
Από την αντίθετη πλευρά, το ένα τρίτο των επιχειρήσεων βρίσκεται σε απολύτως υγιή κατάσταση. Αυτά αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής.
Το δημοσίευμα, βασιζόμενο σε στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, σημειώνει ότι ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων θα βελτίωνε σημαντικά τις προοπτικές του με κατάλληλη μια αναδιάρθρωση του χρέους του.
Τις σχετικές μελέτες που έχουν πραγματοποιήσει οι εταιρίες Grant Thortnon, Price Waterhouse Coopers και KPMG.
Η μελέτη της Price Waterhouse Coopers (PwC ) σε 2.959 επιχειρήσεις, προσδιορίζει τον αριθμό των μη βιώσιμων σε 650. Οι χρηματοδοτικές ανάγκες αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων προκειμένου να ξεκαθαρίσει το πεδίο των βιώσιμων και μη βιώσιμων, υπολογίζεται στα 25 δισ. ευρώ και το κόστος αναχρηματοδότησης αυτών που έχουν βιώσιμα χαρακτηριστικά σε επιπλέον 10 δισεκατομμύρια.
Κατά την PwC, η αναδιάρθρωση των χρεών των μη βιώσιμων εταιριών θα απελευθερώσει ρευστότητα, αλλά και περιουσιακά στοιχεία ύψους 2 δισ. ευρώ, τα οποία θα αποδοθούν στην παραγωγή. Με τον τρόπο αυτό θα κινητοποιηθούν κεφάλαια 7 δισ. ευρώ, καθώς η αναχρηματοδότηση της εταιρικής οικονομίας θα δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες εξαγορών και συγχωνεύσεων.
Πηγή: Καθημερινή
>>>•<<<
Ίσως σας ενδιαφέρει και το ακόλουθο άρθρο:
✎ Νέα υψηλά στα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο τον Ιούνιο