18 Απριλίου 2024

Δράση 10.2.1: Γενετικοί Πόροι στην Κτηνοτροφία

Δράση 10.2.1: Γενετικοί Πόροι στην Κτηνοτροφία

Δημοσιεύτηκε η Πρόσκληση για την Υποβολή Προτάσεων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, Δράση 10.2.1 «ΓΕΝΕΤΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ». Η Δράση εφαρμόζεται σε όλη τη χώρα.

Η πρόσκληση αφορά τη δράση 10.2.1 «Γενετικοί πόροι στην κτηνοτροφία», του υπομέτρου 10.2 «Στήριξη για τη διατήρηση και βιώσιμη χρήση και ανάπτυξη γενετικών πόρων στη γεωργία» του μέτρου 10 «Ενισχύσεις για τη γεωργία , το περιβάλλον και το κλίμα».

Στόχος της δράσης είναι η διατήρηση και ενίσχυση της βιοποικιλότητας, η οποία αποτελεί το πλέον σημαντικό εργαλείο για την γενετική παραλλακτικότητα, που είναι βασική προϋπόθεση για την επιβίωση των ειδών, συνεισφέροντας αποφασιστικά στην αειφόρο ανάπτυξη.

Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται με την αναβάθμιση της παρεχόμενης τεχνικής υποστήριξης των κτηνοτρόφων σε όλες τις αγροτικές περιοχές της Χώρας, για τη διατήρηση και αξιοποίηση των εγχώριων φυλών αγροτικών ζώων, ώστε να διασφαλιστεί αφενός η βιώσιμη διαχείριση αυτών των πόρων και αφετέρου να ενισχύσει τη βιωσιμότητα των κτηνοτροφικών μονάδων, σε ένα σύγχρονο αναπτυξιακό μοντέλο πράσινης ανάπτυξης.

Η δράση συνεισφέρει στη περιοχή εστίασης 4Α «Αποκατάσταση, διατήρηση και ενίσχυση της βιοποικιλότητας, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Natura 2000, και εντός των περιοχών που αντιμετωπίζουν φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα, της γεωργίας υψηλής φυσικής αξίας και της κατάστασης των ευρωπαϊκών τοπίων».

Δικαιούχοι των ενεργειών στήριξης είναι αναγνωρισμένοι φορείς αναπαραγωγής καθαρών φυλών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, καθώς και Ομάδες Παραγωγών, και Συνεταιρισμοί και λοιπά συλλογικά νομικά πρόσωπα που διαθέτουν νομική υπόσταση και ασκούν κτηνοτροφικές δραστηριότητες οι ίδιοι ή/και τα μέλη τους.

Η υποβολή αιτήσεων στήριξης πραγματοποιείται από την 1η έως την 31η Ιανουαρίου και από την 1η έως της 31η Ιουλίου κάθε έτους μέχρι και το 2020. Κατ’ εξαίρεση, η πρώτη υποβολή αιτήσεων στήριξης πραγματοποιείται σε διάστημα ενός μηνός από τη δημοσίευση της παρούσας.

Διαβάστε αναλυτικά  ολόκληρη την Πρόσκληση με τους όρους, προϋποθέσεις, επιλέξιμες δαπάνες κ.λπ., αμέσως παρακάτω ή αν προτιμάτε, θα βρείτε εδώ την Πρόσκληση σε pdf, όπου αφού πατήσετε και ανοίξει το έγγραφο, μπορείτε στη συνέχεια να το σώσετε τοπικά, επιλέγοντας File > Save as…

Related posts