5 Μαΐου 2024

Handelsblatt: Ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό στο 2017

Handelsblatt: Ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό στο 2017

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, ο ελληνικός τουρισμός αναμένει ρεκόρ επισκεπτών το 2017. Κατά τους πρώτους δέκα μήνες του 2017, 25,9 εκατ. τουρίστες ταξίδεψαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα. Για λόγους σύγκρισης, την ίδια περίοδο το 2016, είχαν περάσει τις διακοπές τους στην Ελλάδα 23,5 εκατομμύρια άνθρωποι. Οι περισσότεροι τουρίστες ήταν από τη Γερμανία (λίγο κάτω από 3,6 εκατομμύρια), ακολουθούμενοι από τους Βρετανούς με 2,9 εκατομμύρια επισκέπτες.

Επίσης, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, ήταν “καλά”, δήλωσε ο Δημήτρης Σκαλίδης, ξενοδόχος της τουριστικής περιοχής του Ναυπλίου, στην γερμανική εφημερίδα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέμενε το καλοκαίρι περί των 30 εκατομμυρίων τουριστών. Αυτός ο στόχος θα μπορούσε να ξεπεραστεί, σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, αναφέρει η Handelsblatt. Άλλωστε η ελληνική πρωτεύουσα και η Θεσσαλονίκη, προσέλκυσαν πολλούς επισκέπτες το χειμώνα.

Οι Έλληνες ξενοδόχοι αποδίδουν την ανάπτυξη σε λόγους εγχώριας αλλά και εξωτερικής ‘φύσεως’: στην Ελλάδα, στην τελευταία διετία τα πολιτικά πράγματα έχουν ηρεμήσει και οι απεργίες έχουν περιοριστεί σημαντικά. Επιπλέον, η Ελλάδα μπόρεσε να επωφεληθεί από τα χτυπήματα που υπέστη η τουριστική βιομηχανία στην Τουρκία και στη Βόρεια Αφρική (κυρίως Αίγυπτο), όπου οι εν λόγω τουριστικά ανταγωνιστικές χώρες της νοτιοανατολικής Μεσογείου αντιμετώπισαν, κυρίως λόγω συχνών φαινομένων τρομοκρατίας, ανασφάλειας και αβεβαιότητας, που αποθάρρυναν τους τουρίστες από αυτούς τους προορισμούς και τους κατηύθυναν στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα:

• ΑΑΔΕ: Περί του Φόρου Διαμονής

• Οι επιπτώσεις του Φόρου διαμονής για τους Ξενοδόχους

• Παρατάσεις που αφορούν Ξενοδοχειακά καταλύματα

Κομβική Απόφαση για τις Βραχυχρόνιες μισθώσεις, όπως Airbnb

Πρόγραμμα Επιδότησης: Ενίσχυση Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Επιχειρήσεων

• Εντυπωσιακή Άνοδος της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη των ισχυρών τουριστικών χωρών στον κόσμο

• Υπουργική απόφαση για την Ρύθμιση Οφειλών προς Δημόσιο, σε έως και 120 δόσεις

• Υπουργική απόφαση για την Ρύθμιση Οφειλών στα Ασφαλιστικά Ταμεία σε έως και 120 δόσεις

 

 

 

 

 

Related posts