25 Απριλίου 2024

Digi-Retail και Digi−Content ανακοίνωση για τις πληρωμές

Digi-Retail και Digi−Content ανακοίνωση για τις πληρωμές

Ανακοίνωση για την καθυστέρηση πληρωμής στους δικαιούχους των προγραμμάτων Digi-Retail, Digi−Content και Digi-Lodge εξέδωσε η Κοινωνία της Πληροφορίας γνωστοποιώντας τους λόγου ςπου έχουν καθυστερήσει η απόδοση των χρημάτων στους δικαιούχους.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ1
Συγκεκριμένα σε απάντηση των πρόσφατων αναληθών και ανακριβών δημοσιευμάτων όπως αναφέρει η εταιρεία , σε σχέση με το θέμα των Κρατικών Ενισχύσεων, η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. παραθέτει τα ακόλουθα: Η ΚτΠ Α.Ε. ανέλαβε, μεταξύ άλλων, την υλοποίηση των εξής δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ 2007-2013:

1. E-Security: «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδύσεων στην ψηφιακή ασφάλεια», προϋπολογισμού 10,5 εκ. ευρώ

Υποβλήθηκαν 2.291 αιτήσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε δημόσια δαπάνη ύψους 33,6 εκ. ευρώ Εντάχθηκαν 685 αιτήσεις , οι οποίες αντιστοιχούν σε 10,4 εκ. ευρώ δημόσιας δαπάνης Ολοκληρώθηκαν 668 αιτήσεις , οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 9,4εκ. ευρώ δημόσιας δαπάνης, εκ των οποίων 6 είναι σε εκκρεμότητα, λόγω μη προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους δικαιούχους

2. Digi-Retail: «Ενίσχυση επιχειρήσεων λιανεμπορίου για την υλοποίηση ψηφιακών επενδύσεων», προϋπολογισμού 98,8 εκ. ευρώ Υποβλήθηκαν 4.450 αιτήσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε δημόσια δαπάνη ύψους 112 εκ. ευρώ Εντάχθηκαν 2.816 αιτήσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε 72,7 εκ. ευρώ δημόσιας δαπάνης.

Ολοκληρώθηκαν 578 αιτήσεις, οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 13,8 εκ. ευρώ δημόσιας δαπάνης, εκ των οποίων 343 αιτήσεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα, διότι αναμένεται η σχετική διάθεση πιστώσεων από τον αρμόδιο Φορέα.

3. Digi−Content: «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδύσεων στον τομέα του ψηφιακού ευρυζωνικού περιεχομένου», προϋπολογισμού 16,6 εκ. ευρώ.

Υποβλήθηκαν 355 αιτήσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε δημόσια δαπάνη ύψους 20,1 εκ. ευρώ Εντάχθηκαν 231 αιτήσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε 13,96 εκ. ευρώ δημόσιας δαπάνης. Ολοκληρώθηκαν 88 αιτήσεις, οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 4,7 εκ. ευρώ δημόσιας δαπάνης, εκ των οποίων 2 είναι σε εκκρεμότητα λόγω μη προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους δικαιούχους

4. Digi-Lodge: «Ενίσχυση ξενοδοχειακών καταλυμάτων για τη δημιουργία διαδικτυακών τόπων προβολής και συστημάτων ηλεκτρονικών κρατήσεων», προϋπολογισμού 34,4 εκ. ευρώ. Υποβλήθηκαν 3.945 αιτήσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε δημόσια δαπάνη ύψους 59,5 εκ. ευρώ Εντάχθηκαν 1.860 αιτήσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε 28,9 εκ. ευρώ δημόσιας δαπάνης. Ολοκληρώθηκαν 1.726 αιτήσεις , οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 24,3 εκ. ευρώ δημόσιας δαπάνης, εκ των οποίων 181 είναι σε εκκρεμότητα, λόγω μη προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους δικαιούχους.

Πενήντα πέντε (55) αιτήματα της δράσης Digi-Lodge βρίσκονται σε αναστολή έκδοσης βεβαίωσης ολοκλήρωσης, εν αναμονή απάντησης επί σχετικού ελέγχου που διενεργείται από τις αρμόδιες αρχές.

Επισημαίνεται ότι: Όλες οι δράσεις βρίσκονται σε φάση υλοποίησης των ενταγμένων έργων. Αναμένεται έγκριση από το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, πιστώσεων ύψους 3 εκ. ευρώ για τη δράση Digi-Retail και 1εκ. ευρώ για τη δράση Digi-Lodge, προκειμένου να πραγματοποιηθούν πληρωμές δικαιούχων εντός του 2013.

Έχει εγκριθεί πρόσθετη αύξηση πιστώσεων από το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ύψους 2,5 εκ. ευρώ για τη δράση Digi-Retail και 1,5 εκ. ευρώ για τη δράση Digi−Content προκειμένου να πραγματοποιηθούν πληρωμές δικαιούχων εντός του 2013.

Συμπερασματικά, η ΚτΠ Α.Ε. απαντώντας στα πρόσφατα αναληθή και ανακριβή δημοσιεύματα, δηλώνει ότι οι όποιες καθυστερήσεις σε πληρωμές δικαιούχων που αφορούν τις ανωτέρω δράσεις οφείλονται σε: Μη προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους δικαιούχους.

Αναμονή διάθεσης των σχετικών πιστώσεων από τον αρμόδιο Φορέα.

Απόφαση αναστολής ολοκλήρωσης των πενήντα πέντε (55) αιτημάτων της δράσης Digi-Lodge, λόγω ελέγχων των περιπτώσεων αυτών από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Related posts