19 Απριλίου 2024

Fast track Ενημέρωση από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (01/11/2015)

Fast track Ενημέρωση από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (01/11/2015)

Για την γρήγορη και σφαιρική σας ενημέρωση, σταχυολογίσαμε από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού (1 Νοεμβρίου 2015) Κυριακάτικου Τύπου, τα σημαντικά. Έχουμε λοιπόν:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας στην «Κ» για το παρολίγον Grexit του περασμένου Καλοκαιριού και το επίτευγμα της Κύπρου. Αναφέρει ότι έβλεπε να ξεδιπλώνεται μια πορεία που θα έθετε την Ελλάδα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη θέση και για την ακρίβεια, έβλεπε την Ελλάδα να πήγαινε στα βράχια.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• 26,9 δισ. τα μετρητά στη χώρα, είναι αυτά που συνεχώς ανακυκλούμενα κρατούν στη ‘ζωή’ την ελληνική οικονομία.
• Κρίνεται σήμερα η ισχύς Ερντογάν (λόγω εκλογών στη γείτονα).
• Έξι χρόνια βάζουν φόρους αλλά τα έσοδα μειώνονται.

ΤΟ ΒΗΜΑ: SOS για τα νησιά και τους πρόσφυγες. Ο Τσίπρας καλεί στο Μαξίμου δημάρχους και μητροπολίτες. Μέτωπο αλληλεγγύης σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω. Ετοιμάζει και ταξίδι στην Άγκυρα. Ελπίζει σε στήριξη από τη Μέρκελ. Απορρίπτεται το άνοιγμα του Έβρου. Συμπαράσταση αλλά και ανησυχία από την ελληνική κοινωνία.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Τράπεζες: Υπό διαρκή εποπτεία τρέχουν για κεφάλαια.
• Αναταραχή στη κοινωνία και στη κυβέρνηση από το νέο κύμα φόρων και μέτρων σε αγρότες, ΙΧ, ενοίκια, σχολεία.

ΕΘΝΟΣ: Οι αλλαγές στο γκισέ για δάνεια και καταθέσεις. Ανατροπές μετά την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Το μπλόκο στο ‘κούρεμα’, η ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τι θα γίνει με τα capital controls.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Προσφυγικό: ‘Αντισταθμιστικά’ στους κατοίκους των νησιών.
• Τσίπρας σε συνεργάτες του: Δεν θα χάσουν οι Ελληνες τα σπίτια τους. Το τελεσίγραφο προς τους εταίρους για τους πλειστηριασμούς.
• Αποκάλυψη: Πως η BAYER μοίρασε εκατομμύρια σε Έλληνες· έπεφταν οι μίζες σαν ασπιρίνες. Το ‘Βαθύ Λαρύγγι’ που έδωσε ονόματα και λογαριασμούς.

ΑΥΓΗ: Τα ορφανά των πολέμων αναζητούν πατρίδα. Πάνω από 45.000 ασυνόδευτα ανήλικα έχουν πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς στην Ευρώπη. Στο μεταξύ η Ευρώπη προσπαθεί να διαχειριστεί το κύμα των προσφύγων με φράχτες – σύντομα θα είναι έτοιμα και τα συρματοπλέγματα της Βουλγαρίας και η επέκταση του φράχτη στο γαλλικό Καλαί – και παραβλέπει την άμεση ανάγκη διάνοιξης νόμιμων οδών πρόσβασης των απελπισμένων στο έδαφός της. Με κάθε νέο φράχτη που ορθώνεται, οι διακινητές θησαυρίζουν, όπως παραδέχονται ο ΟΗΕ και οι πολιτικοί, αφού όσο πιο δύσκολη η πρόσβαση τόσο πιο πολλά λεφτά ζητούν από τους πρόσφυγες.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Τρύφων Αλεξιάδης: Δημιουργούμε κοινωνικό μέτωπο ενάντια στη φοροδιαφυγή. Μαθήματα φορολογικής συνείδησης στα σχολεία από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Εντός του 2015 η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxis.
• Προστασία Α΄ κατοικίας: Πολιτική λύση μέχρι το Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου. Τι κομίζει στην Αθήνα ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σε διάφορα σημεία της πρώτης της σελίδας, αναφέρει: Νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών· ικανοποιεί μόνο τις ανάγκες του κεφαλαίου. Συγκυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ: Προσαρμογή του Ασφαλιστικού στη ζούγκλα της αγοράς εργασίας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Φόρος Μαμούθ σε σπίτια, θυρίδες, κοσμήματα, χρυσές λίρες και … στρώματα. Το Περιουσιολόγιο φέρνει νέες επιβαρύνσεις από το 2016. Οι πολίτες θα κληθούν να δηλώσουν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία σε εσωτερικό και εξωτερικό και η συνολική αξία θα φορολογηθεί, με εξαίρεση τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες. Έρχεται νόμος για οικειοθελή αποκάλυψη κεφαλαίων που δεν είχαν δηλωθεί και θα φορολογηθούν με βάση τις ισχύουσες κλίμακες. Και σχέδιο του ΥΠ.ΟΙΚ. για δέσμευση περιουσιακών στοιχείων που δεν θα δηλωθούν στο Περιουσιολόγιο.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Πρώτα η Αξιολόγηση, μετά τα λεφτά για την ανακεφαλαιοποίηση.
• ‘Πυραμίδα’ 500.000€ από Βούλγαρους στον Πύργο Αθηνών (το κτίριο εννοεί)· πως παγίδεψαν μικροεπενδυτές.
• Τα project Μάρδα δεν σταματούν στο «νησί-Νταβός» · φορολογικός παράδεισος αλά … Μονακό, το Ελληνικό.
• Ε-mails φωτιά σε όσους μπήκαν στη Ρύθμιση των 100 Δόσεων · Πόσο αυξάνονται οι μηνιαίες δόσεις για 268.000 οφειλέτες ταμείων.
• Αυτοδυναμία Γιοκ για Νταβούτογλου, ρυθμιστές και πάλι οι Κούρδοι.

ΒΡΑΔΥΝΗ: Όλες οι αυξήσεις ορίων και οι μειώσεις συντάξεων. Τι θα ισχύσει ανά ταμείο σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα. Τι θα γίνει με τις μητέρες με ανήλικα τέκνα. Ποιες πρόωρες σώζονται. Πόσο θα πέσει η κατώτατη. Αναλυτικοί πίνακες.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Εφορία: Επαναφέρουν τα τεκμήρια διαβίωσης. Ένα εκατομμύριο Έλληνες θα πληρώσουν περισσότερους φόρους.
• Τουρκία – Προσφυγικό: Τα παίζει όλα για όλα ο Ερντογάν.

REAL NEWS: Το Βερολίνο υψώνει ‘τείχος᾿ Απορρίπτει τα ελληνικά αιτήματα. Ξεχάστε τη χαλάρωση διαμηνύει η καγκελαρία στη κυβέρνηση Τσίπρα, που επιδιώκει να αναπληρώσει τις οικονομικές απώλειες εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης με ελάφρυνση των σκληρών όρων του τρίτου μνημονίου. Ποιες θα είναι οι τέσσερις διεκδικήσεις της Αθήνας ενόψει της Αξιολόγησης.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Απέραντος καταυλισμός μέχρι 500.000 πρόσφυγες. Μπάζει από παντού η Συμφωνία με Ε.Ε.. Από το Αιγαίο το δράμα μεταφέρεται στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις καθώς πέρασε η γραμμή των Ευρωπαίων να μας κάνουν βασικό κέντρο παραμονής, έναντι πενιχρών ανταλλαγμάτων.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Πιο εύποροι και από τον Τσίπρα, οι μισοί υπουργοί του Σύριζα. Σπουδαγμένοι σε Κολέγια – Στέλνουν τα παιδιά τους σε Ιδιωτικά. Φωτιές άναψε ο Φίλης και στο Μαξίμου με την γκάφα για «εύπορο πρωθυπουργό».
• Στα €350 η Ανώτατη Επικουρική Σύνταξη.

KONTRA NEWS: Ληστεία €5 δισ. από το ‘τρίγωνο του Διαβόλου· εντόπισαν το κόλπο τριγωνικής τιμολόγησης που καίει τη Starbucks (η συγκεκριμένη εταιρεία, τα φέρνει έτσι που δεν πληρώνει φόρους στην Ελλάδα). Πόρισμα φωτιά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις αλυσίδες franchise.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Θαλασσοδάνεια τέλος για τους ημετέρους. Ενισχυμένο το Δημόσιο. Σε καθεστώς αξιολόγησης οι διοικήσεις των τραπεζών.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Δεν τους φτάνει η οικονομική υποδούλωση· Στο στόχαστρο και η εθνική μας κυριαρχία. Πίσω από τους εκβιασμούς για «κοινές περιπολίες»με την Τουρκία.
• Δεκαήμερο φωτιά για τη κυβέρνηση που έρχεται αντιμέτωπη με τους δανειστές και με την κοινωνική βάση του Σύριζα.
• Τσίπρας: Νιώθω ντροπή για την ανίκανη Ευρώπη. Δεν θα παίξουμε τον ρόλο του φρούραρχου.

Ο ΛΟΓΟΣ: Θλιβερή πρωτιά στην ανεργία. Στο 48,6% η ανεργία των νέων στην Ελλάδα.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Κάλπες εν μέσω πόλωσης στην Τουρκία.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μόνο 5 δισ. κοστίζουν σήμερα όλες μας οι τράπεζες μαζί. ‘Κούρεμα’ Καταθέσεων αποφάσισαν οι Ἐταίροι’! Μπορεί να φτάσει μέχρι και το 70%! Που είναι τα €230 δισ. που πήρατε από τον ελληνικό λαό;

FREE SUNDAY: Προσφυγικός Χειμώνας. Αμήχανη και διχασμένη η Ε.Ε. μπροστά σε μια ιστορική πρόκληση. Δύσκολη η σύνδεση του προσφυγικού με τα δημοσιονομικά. Το βαρύ ανθρωπιστικό καθήκον απέναντι σε φράχτες και συρματοπλέγματα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Φόβοι για ταχεία κατάρρευση. Η καταιγίδα του Μνημονίου 3 πλήττει ήδη την κοινωνία. Αχνοφαίνεται πάλι το σενάριο της οικουμενικής. Την ώρα που το Μαξίμου πελαγοδρομεί ανάμεσα σε υπερφορολόγηση, ισοδύναμα, Ασφαλιστικό και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ο Σόιμπλε καραδοκεί εμπλουτίζοντας το δικό του σχέδιο για χρεοκοπία της Ελλάδος εντός του Ευρώ. Η διατήρηση των capital controls έως τον Ιούνιο ενισχύει τις υποψίες για ‘κούρεμα’ καταθέσεων.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Δημοσκόπηση: καλπάζει σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ο Τζιτζικώστας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Η κυβέρνηση υπερέβη τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών με αποτέλεσμα ο οποιοσδήποτε νέος φόρος επιβάλλεται να μην είναι εισπράξιμος. Μη εισπράξιμοι φόροι αντί μείωσης κρατικής σπατάλης. Μόνη λύση η δραματική περικοπή δημοσίων δαπανών με πρώτη προτεραιότητα να μπει τέλος στο πάρτι διαφθοράς των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και όλων των κρατικών προμηθειών.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Προς μονομαχία Μεϊμαράκη –Τζιτζικώστα. Πως οι τέσσερις υποψήφιοι Πρόεδροι έγιναν … δύο. Η Μακεδονία στο επίκεντρο των … εχθροπραξιών. Χτυπήματα κάτω από τη μέση στο ‘νέο’ – Σηκώνει το γάντι ο περιφερειάρχης.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Μέγαρο Μαξίμου: Τα δίνει όλα για τη δόση των €2 δισ.
• Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Μπαίνει νερό στο αυλάκι της ιδιωτικοποίησης.
• Άδωνις Γεωργιάδης: Μεϊμαράκης – Τζιτζικώστας αποφεύγουν το ντίμπεϊτ.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Προς όφελος των ‘μεγάλων’ –τώρα χτυπούν και την ελληνική μικροζυθοποιία. Αντιδράσεις προκαλεί διάταξη που περιλαμβάνεται στο Πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, που κατατέθηκε στη Βουλή και προβλέπει την αύξηση της φορολογίας για τις μικρές ζυθοποιίες.

>>>•<<<

Διαβάστε επίσης: 

Απίστευτες Συμπτώσεις! Άνδρας συνάντησε τον σωσία του στο αεροπλάνο και…

Η Τουρκία φτιάχνει Αεροπλανοφόρο και …

 

••• Θέλω fast track ποιοτική κατάρτιση, δια ζώσης!

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts