28 Απριλίου 2024

Fast track Ενημέρωση από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (20/12/2015)

Fast track Ενημέρωση από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (20/12/2015)

Fast track Ενημέρωση από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (20/12/2015) και … καλή εβδομάδα φίλοι μας! Εννοείται και καλές Εορτές!

Για την γρήγορη και σφαιρική σας ενημέρωση, σταχυολογίσαμε από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού (20 Δεκεμβρίου 2015) Κυριακάτικου Τύπου, τα σημαντικά. Έχουμε λοιπόν:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: 2016, έτος πολιτικού Big Bang – Οι σχεδιασμοί των εταίρων, η αστάθεια στον Σύριζα και οι εξελίξεις στη ΝΔ
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Χωρίς εθνόμετρο τα σχολικά βιβλία Ιστορίας
• Ημέτεροι στο Δημόσιο – Γυμναστές και θεολόγοι, διοικητές νοσοκομείων
• Μετά τις γιορτές, Κλήσεις σε καταθέτες τραπεζών εξωτερικού
• Ελληνικοί παραδοσιακοί οικισμοί στην πρώτη σειρά προτίμησης
• Timothy Garton Ash: Η Ε.Ε. μπορεί να βρίσκεται στο τέλος της, καθώς βέλεπει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα ασταθές και εάν δεν στραφεί στον ρεαλισμό, κινδυνεύει με σταδιακή διάλυση
• Με 35άρηδες τεχνοκράτες στην αιχμή της διαπραγμάτευσης
• Επικίνδυνση άνοδος του εθνολαϊκισμού (αναφέρεται στην άνοδο της Λεπέν στη Γαλλία και στον Ντόναλτ Τραμπ στις ΗΠΑ)

ΤΟ ΒΗΜΑ: Παιγνίδια εξουσίας εντός και εκτός ΝΔ – Κάλπες σταυροδρόμι για την ιστορική συντηρητική παράταξη. Κλειδί για τις πολιτικές εξελίξεις η εκλογή νέου αρχηγού. Ορκίζονται στην ενότητα, φοβούνται τη διάσπαση.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Εμπόριο – κρίση: Οι πολυεθνικές καταπίνουν τους μικρομεσαίους
• Σκάνδαλο: Βαφτίζουν ελληνικά εισαγόμενα κρέατα, όπως και γάλα
• Η Ισπανία με την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, στον αστερισμό των κυβερνήσεων συνεργασίας.

ΕΘΝΟΣ: Η κάλπη της ΝΔ και τα σενάρια της επόμενης μέρας. Ο γρίφος της συναίνεσης, ο εμφύλιος στο παρασκήνιο και τα παζάρια για τον δεύτερο γύρο.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Ο άγνωστος διάλογος Τσίπρα – Καραμανλή. Ο Καραμανλής – λέει η εφημερίδα – ανέφερε Να έχεις στο μυαλό σου την Ελλάδα και ο Τσίπρας είπε Στο μυαλό μου είναι πάντα οι Έλληνες και κυρίως οι αδύναμοι. Έχω πάρει τις αποφάσεις μου και θα βγάλω το φίδι από την τρύπα.
• Η μυστική αλληλογραφία με τους θεσμούς για το Ασφαλιστικό.

ΑΥΓΗ: Αιχμή της ανάπτυξης η Νέα Οικονομία. Ο Γ. Σταθάκης για το κυβερνητικό σχέδιο εξόδου από την κρίση: Γνώση και εξωστρέφεια τα κλειδιά για τη παραγωγική ανασυγκρότηση. Επταετές σταθερό φορολογικό περιβάλλον για προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων. Ορόσημο το 2016: Η επιστροφή της οικονομίας σε θετικό πρόσημο οδηγεί σε αναπροσαρμογή όλων των δεδομένων, δημοσιονομικών στόχων, μέτρων και προσεγγίσεων. Τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας θα μείνουν μέχρι τέλους εκτός της δευτερογενούς αγοράς.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς, υπουργός οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας: Έτσι μαζέψαμε €2 δισ. από τους φοροφυγάδες.
• Ισπανικές εκλογές: Προς νέο πολιτικό σταθμό; Στις κάλπες ξηλώνεται η πολιτική λιτότητας.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Το κεφάλαιο «κόβει» και η κυβέρνηση «ράβει». Θυσίες διαρκείας επιβάλλουν στο λαό για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Σε άλλο σημείο της πρώτης της σελίδας, αναφέρει:
•Ρωσία – Τουρκία: Ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις σε πολλά πεδία.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Χρυσές μπίζνες με τα «κόκκινα» δάνεια. Η επέλαση των Distress Funds στην αγορά και η αγωνία των μικρών δανειοληπτών. Ριζικές ανατροπές στον επιχειρηματικό χάρτη από τις αγοραπωλησίες των «κόκκινων» και ενήμερων δανείων. Ποιους κλάδους «γλυκοκοιτάζουν» ξένοι επενδυτές και πως μπορεί να γίνει «by pass» κούρεμα δανείων σε επιχειρήσεις. Τι συμβουλεύουν ειδικοί για να προστατεύσετε την πρώτη κατοικία από τα «κοράκια» και τους πλειστηριασμούς.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Τα δύσκολα Χριστούγεννα της συγκυβέρνησης Σύριζα – ΑΝΕΛ.
• Η Ελληνισκή Αστυνομία προσλαμβάνει αραβόφωνους στη μάχη κατά των τζιχαντιστών. Την Άνοιξη αναμένεται κύμα 700.000 μεταναστών.

ΒΡΑΔΥΝΗ: Μετά την Πρωτοχρονιά οι πρώτες περικοπές στις συντάξεις. Το μυστικό σχέδιο Τσίπρα. Ποιοι προωθούν την ιδέα της οικουμενικής. Ο φόβος της απώλειας της δεδηλωμένης και το ασφαλιστικό.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Το παραμύθι του Παράλληλου Προγράμματος και γιατί ο Τσίπρας υποχρεώθηκε να το πάρει πίσω.
• Πλειστηριασμοί: Οι υποσχέσεις έπεσαν στο κενό.

REAL NEWS: Έρχεται; (εννοεί τον Κώστα Καραμανλή). Ποιοι συζητούν να επανέλθει σύντομα στην ηγεσία της ΝΔ και ποιοι του προτείνουν να ιδρύσει νέο κόμμα στο χώρο της κεντροδεξιάς.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Τζον Πόλσον (αμερικανός μεγαλοεπενδυτής): Εάν κάνετε όσα πρέπει, μπορείτε να επιστρέψετε στις αγορές στα μέσα του 2016.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Διπλάσιοι μισθοί στα νέα «δικά μας παιδιά». Από €2.000 το μήνα ξεκινούν οι μετακλητοί « εκλεκτοί» της κυβέρνησης και μπορούν να έχουν και παράλληλη απασχόληση – Ενώ στον μέσο δημόσιο υπάλληλο δεν δίνεται καμία αύξηση ή ψυχία – άλλοθι των 50€ μηνιαίως. €100 εκατ. για τους «ημετέρους», όσο και το Επίδομα Θέρμανσης που κόπηκε.

ΕΣΤΙΑ: Ἐξοργίζουν τοὺς ἐπενδυτές. Οἱ τέσσερις ὑπουργοί ποὺ «ναρκοθετοῦν» τὴν οἰκονομία.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Ζητεῖται ἐλπίς γιὰ τὴν Νέα Δημοκρατία.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Μαύρα τα μαντάτα για συνταξιούχους και αγρότες. Στο νέο έτος προωθείται ένα Ταμείο για τις κύριες συντάξεις, ένα Επικουρικό, ενώ ΟΓΑ και ΝΑΤ θα μείνουν. Ως προς το ύψος της εισφοράς που θα πρέπει να καταβάλουν στο εξής οι αγρότες, θα είναι (για κάθε αγρότη) €1.103 για το 2016 και €1.250 για το 2017.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Με 15% θα αγοράζουν τα δάνειά τους οι μεγαλοκαρχαρίες. Το μεγάλο κόλπο με τη πονηρή διάταξη που ψηφίστηκε. Να επιβάλλει η κυβέρνηση στις τράπεζες, πριν πουλήσουν τα «κόκκινα» δάνεια στα κοράκια, να καλέσουν τους δανειολήπτες να τα πληρώσουν στο ίδιο ποσοστό, αλλιώς θα ζήσουμε τραγωδίες.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Κόκκινο» τηλέφωνο Τσίπρα – Καραμανλή. Ο πρώην πρωθυπουργός τοποθετεί πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον. Την ημέρα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών η τελευταία επικοινωνία τους.

ΤΟ ΧΩΝΙ: Οι τρεις Σοϊμπλο-φύλακες εναντίον των Ελλήνων (εννοεί καθώς τους δείχνει σε φωτογραφία τον Μεϊμαράκη, Γεννηματά, Θεοδωράκη). Σε σχέση με το Παράλληλο Πρόγραμμα, όταν η κυβέρνηση διαπραγματεύονταν, αυτοί την πολεμούσαν για να κερδίσουν οι δανειστές. Όταν η ελληνική κυβέρνηση έλεγε ΟΧΙ στο τελεσίγραφο, που είχε ΜΟΝΟ μέτρα χωρίς ανταλλάγματα και και χρηματοδότηση, ΑΥΤΟΙ κατέβαιναν στις πλατείες παρακαλώντας τον Τσίπρα να το κάνει δεκτό, για να κερδίσουν πάλι οι δανειστές. Και τώρα που η κυβέρνηση έφερε το Παράλληλο Πρόγραμμά της, για να βοηθήσει τους πολίτες που πλήττονται, ΑΥΤΟΙ έκαναν τα πάντα προκειμένου να μη περάσει! Έτρεξαν να ξεσηκώσουν τους δανειστές για να μπλοκάρουν τον Σύριζα. Όμως το νομοσχέδιο δεν αποσύρθηκε. Έρχεται μετά τις γιορτές. Θα συζητηθεί αναλυτικά και θα γίνει ακόμη πιο ξεκάθαρο στο λαό ποιος αγωνίζεται για τα συμφέροντά του και ποιος πασχίζει για τα συμφέροντα των δανειστών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Η κυβέρνηση επιδεικνύει σταθερά μειωμένη αντίληψη για τους συσχετισμούς που ισχύουν στον Δυτικό κόσμο, συνεχίζοντας να εξευτελίζει τον εαυτό της και τη χώρα.
• Κουτοπονηριών συνέχεια: Το ταπεινωτικό φιάσκο με την άρον – άρον απόσυρση του Παράλληλου Προγράμματος, ξεγυμνώνει για άλλη μια φορά την ανεπάρκεια της κυβέρνησης.

Related posts