19 Απριλίου 2024

H επισκόπηση του Κυριακάτικου Τύπου (11 Οκτ. ’15)

H επισκόπηση του Κυριακάτικου Τύπου (11 Οκτ. ’15)

Από τα πρωτοσέλιδα του τύπου της Κυριακής 11 Οκτωβρίου 2015, επιλέγουμε για την ταχεία και συμπυκνωμένη ενημέρωσή σας και σας παρουσιάζουμε:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ο Διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στην εφημερίδα, αναφέρεται ότι πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους, αλλά προσθέτει ότι δεν πρέπει να αμφισβητούμε το Πρόγραμμα (Μνημόνιο), να μην μας κυριεύει η απόγνωση και ακαλεί να ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση.
Επίσης σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, η εφημερίδα αναφέρει:
• το Plan B με Ρωσία, Ιράν, Βενεζουέλα. Η μυστική σύσκεψη τον Μάιο για ενδεχόμενη ρήξη με τους εταίρους.
• Για ένα εκατομμύριο πολίτες, Εγγυημένο Εισόδημα σε χρήμα και είδος. Οικονομική στήριξη και υπηρεσίες σε είδος όπως στέγη, υγεία και μετακίνηση, θα παρέχει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
• Sold out στο Λονδίνο. Ο ροκ σταρ Βαρουφάκης σε παγκόσμια περιοδεία. Εν είδει ροκ σταρ της ευρωσκεπτικιστικής αριστεράς, ο Γιάνης Βαρουφάκης από τον Σεπτέμβριο περιοδεύει ανά τον κόσμο, κάνοντας ομιλίες. Στο Λονδίνο έκανε sold out. Στο Παρίσι, είχε κάποια απρόοπτα.
• Η ρωσική επέμβαση ερεθίζει την Τουρκία και προβληματίζει έντονα την κυβέρνηση Ομπάμα, που αναζητεί αποτελεσματική απάντηση.
• Σχολεία όπου οι γονείς κάνουν τα μερεμέτια. Μαθήματα εθελοντισμού παραδίδουν οι γονείς σε πολλά σχολεία παίρνοντας τη λύση των προβλημάτων στα χέρια τους: βάφουν, επιδιορθώνουν μικροβλάβες, καταθέτουν τον όβολό τους για την προμήθεια αναγκαίων υλικών κλπ.
• Οικονομικό παράδοξο: Ο τουρισμός αυξάνεται αλλά τα ξενοδοχεία στο «κόκκινο». Ο κλάδος πάει από ρεκόρ σε ρεκόρ, ωστόσο πολλά ξενοδοχεία δυσκολεύονται να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους.

ΒΗΜΑ: Αποκάλυψη, μέτρο-σοκ με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Μόνιμο capital control για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους. Μισές αποδοχές με μετρητά και τις υπόλοιπες με κάρτα υποχρεωτικά σχεδιάζει το Υπ.Οικ..
Επίσης σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, η εφημερίδα αναφέρει: Μετά τον κορεάτη, νέος Σύμβουλος για το χρέος και τα «κόκκινα» δάνεια, ο John Geanakoplos, που ασχολείται με τη διαχείριση ενυπόθηκων δανείων.

ΕΘΝΟΣ: Πως ο οικονομικός τους πόλεμος επηρεάζει τα σχέδια της Αθήνας. Η σύρραξη ΗΠΑ – Γερμανίας και στη μέση το ελληνικό χρέος. Την ίδια ώρα η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να απασφαλίσει τρεις «νάρκες» που θέτουν σε κίνδυνο την πορεία της χώρας μας: το Ασφαλιστικό, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά.

ΑΥΓΗ: Αγώνας ταχύτητας της Κυβέρνησης σε δύο ταμπλό. Αύριο στη Βουλή το Πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ. Παράλληλο πρόγραμμα για τη κοινωνική δικαιοσύνη και τη πάταξη της διαφθοράς. 11 καυτές εβδομάδες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την έναρξη διαπραγμάτευσης για το χρέος.
Επίσης σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, η εφημερίδα αναφέρει: Καθολική πρόσβαση στην Υγεία για τους ανασφάλιστους. Προστασία των αδύναμων στις Συντάξεις, όχι οριζόντιες περικοπές.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα μέτρα στη Βουλή, η Τρόικα στην Αθήνα. Μνημόνιο βουνό. Ξεκινά η ψήφιση των προαπαιτούμενων με βαρύ πακέτο σε φορολογία, ασφαλιστικό. Στο τραπέζι το μισθολόγιο των ΔΥ και τα «κόκκινα» δάνεια. Οι 18 νομοθετικές παρεμβάσεις και 10 υπουργικές αποφάσεις που περιμένει η Τρόικα για αποδέσμευση δόσεων.

ΒΡΑΔΥΝΗ: Αδιέξοδα μέτρα καταστρέφουν τη μεσαία τάξη. Μειώσεις 11% στις συντάξεις. Ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο του γ΄ μνημονίου. Τι θα γίνει με τα βαρέα. Αλλάζουν όλα στις επικουρικές.

KONTRA NEWS: Η Επιτροπή Ανταγωνισμού καίει τρις εγάλους εθνικούς εργολάβους. Πόρισμα – φωτιά για καρτέλ στα δημόσια έργα.
Επίσης σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, η εφημερίδα αναφέρει:
Επίσης σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, η εφημερίδα αναφέρει:
• Χρέος: Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση. Ο Ολάντ, η στάση του ΔΝΤ, η ἁφωνία» του Βερολίνου και η σκληρή γραμμή Ντάισελμπλουμ, οδηγούν στο συμπέρασμα πως η υπόθεση του Χρέους έχει μπει σε νέα τροχιά και οδεύει προς την τυπική διαβούλευση για τη μείωσή του, δια τη αναδιάρθρωσης του χρόνου αποπληρωμής, των επιτοκίων κ.λπ.
• Εκθέσεις ΕΕ: Κυριαρχούν ακόμα λαδώματα, φακελάκια, διαπλοκή. Αμείλικτη η κυβέρνηση στα φαινόμενα διαφθοράς.
• Συντάξεις: Νέα σφαγή και αγώνας για σωτηρία του Ασφαλιστικού.
• Το Ιράκ ζητάει βοήθεια από τον Πούτιν για τους τζιχαντιστές.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Με Νόμο που ψηφίστηκε επί υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, Αθωώνουν Καταχραστές με διάταξη εκ … παραδρομής. Θείο δώρο για τους εμπλεκόμενους σε υποθέσεις διαφθοράς που ήταν πρόεδροι ή διευθύνοντες σύμβουλοι στη ΔΕΠΑΝΟΜ, στη ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, στα ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, στο ΚΕΕΛΠΝΟ κλπ. Με την … παραδρομή αυτή εξαλείφθηκε το αξιόποινο των πράξεών τους!
Επίσης σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, η εφημερίδα αναφέρει:
• Την Παρασκευή η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Μπαράζ μέτρων με στόχο την αξιολόγηση. Συνταξιούχοι, αγρότες πλήττονται από την πρώτη δόση του 3ου Μνημονίου.
• Θέλουν οι δανειστές να εξοντώσουν και το ελληνικό φάρμακο. Επιβάλλουν μέσω τροϊκανών, πολιτικές αφελληνισμού της εθνικής παραγωγής.
• Ο τουρισμός πάει για πολύ ψηλά, κόντρα στο κλίμα αστάθειας της οικονομίας μας. Στα 8 εκατομμύρια θα φτάσουν οι διανυκτερεύσεις στην Αθήνα! Μέχρι το 2020 οι αφίξεις θα ξεπεράσουν τα 40 εκατομμύρια!
• Τέλος στα όνειρα του Ερντογάν για τη Συρία. Φρένο στην Τουρκία βάζει ο Πούτιν. Κανείς στη Δύση δεν διακινδυνεύει στρατιωτική εμπλοκή με τη Ρωσία για χάρη του Ερντογάν.

ΛΟΓΟΣ: ‘Κόλαση’ στον Ασφαλιστικό τομέα παραδέχεται ο Γ.Γ. Εργασίας. Βουλιάζουν τα Ταμεία.
Επίσης σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, η εφημερίδα αναφέρει:
• Ἀπογειώθηκαν’οι επιβάτες των αεροδρομίων. Στα 41,4 εκατ. στο εννεάμηνο.

FREE SUNDAY: Στο τέλμα της ύφεσης. Κολασμένο τρίμηνο φόρων και περικοπών για τους «κάτω». Πολιτική επιστροφή στην πόλωση και στην ασυνεννοησία. Σ. Ρομπόλης: Πλησιάζει η ώρα της σύγκρουσης των γενεών.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ο ‘λύκος’ Σόιμπλε απειλεί πάλι με πτώχευση εντός Ευρώ. Οι πάντες προετοιμάζονται για πολύ δύσκολες καταστάσεις. Το έγγραφο που παρουσίασε ο Σόιμπλε στο Eurogroup της 11ης Σεπτ., για αλλαγή των Ευρωπαϊκών Συνθηκών, προβλέπει και κούρεμα για ομολογιούχους. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση στις συμπληγάδες του Grexit: Υπακοή στα σκληρά μέτρα ή …
Επίσης σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, η εφημερίδα αναφέρει:
Χρέος + πρόσφυγες το deal του Τσίπρα.

ΠΡΙΝ: Στο μονόδρομο ο Τσίπρας στο δρόμο οι εργαζόμενοι. Τα πρώτα σφαγιαστικά μέτρα στην Βουλή, ξεκινούν οι αντιστάσεις. Μνημόνιο τσίπρα και χωρίς τσίπα.

Η ΕΠΟΧΗ: Οι δανειστές πιέζουν η κυβέρνηση να επιμείνει. Κινητοποιήσεις κατά της λιτότητας και των απολύσεων.

REAL NEWS: Το Βερολίνο πιέζει για κοινές περιπολίες του ελληνικού και τουρκικού Λιμενικού. Ύποπτα γερμανικά παιγνίδια στο Αιγαίο! Χρησιμοποιούν το προσφυγικό πρόβλημα για να δημιουργήσουν σοβαρά τετελεσμένα στην περιοχή.
Επίσης σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, η εφημερίδα αναφέρει: Ο Φίλης, υπουργός παιδείας, σε συνέντευξή του, αναφέρει ότι ο χωρισμός Εκκλησίας – Κράτους θα αποδειχθεί χρήσιμος και για τα δύο μέρη.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Η παγίδα του Περιουσιολογίου. Νέος φόρος σε ό,τι έχεις και κατέχεις. Θα πληρώνεις διπλά και τα ακίνητα και τα Ι.Χ. και τα εισοδήματα και τις καταθέσεις (μέχρι και τα έργα τέχνης) – που όμως έχουν ήδη φορολογηθεί από την αρχή. Η Τρόικα πιέζει να επιβληθεί από το 2016 παρά τις αντιρρήσεις της ελληνικής πλευράς.
Επίσης σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, η εφημερίδα αναφέρει:
• Που’σαι Βαρουφάκη; Αρχίσαμε συναλλαγές σε bitcoin!
• Από τον άλλο μήνα κιόλας οι περικοπές. 18% κάτω όλες οι συντάξεις των 1.000€ και άνω.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Η θέρμανση καίει τα νοικοκυριά σε πολλές περιοχές της Βορείου Ελλάδος, που έχουν αρχίσει να αναζητούν τρόπους για να ζεσταθούν. Οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης είναι μηδενικές, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τέτοια εποχή τα προηγούμενα χρόνια. Κατακόρυφη είναι όμως η ζήτηση καυσόξυλων, κατά +50% με +60% συγκριτικά με πέρυσι και με αθρόες εισαγωγές από την Βουλγαρία.
Επίσης σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, η εφημερίδα αναφέρει:
• 4.000 κλήσεις για να μπει τάξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
• Τραγικές ελλείψεις στις μονάδες εντατικής των Δημοσίων Νοσοκομείων.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ακριβαίνουν από το Νοέμβριο οι 100 δόσεις. Σε άλλο σημείο, ο Μάρκος Μπόλαρης, Αναπλ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνέντευξή του, αναφέρει ότι θα είναι κλιμακωτή η φορολόγηση των αγροτών.

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Τρόικα σαμποτάρει το Ελληνικό Φάρμακο. SOS για την ελληνική Φαρμακοβιομηχανία. Θέλουν να οδηγήσουν σε αφανισμό την ακμάζουσα βιομηχανία φαρμάκων. Η απαίτηση των θεσμών για διάλυση των τιμών στα παλαιά, καταξιωμένα φάρμακα, τα οποία αποτελούν στην ουσία την εγχώρια παραγωγή φαρμάκων, ενώ παράλληλα αφήνει αλώβητα τα ακριβά εισαγόμενα φάρμακα.

>>>•<<<

••• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts