24 Απριλίου 2024

ILO: Το σχέδιο Juncker θα μπορούσε να προσφέρει άνω των 2 εκατ. θέσεων εργασίας

ILO: Το σχέδιο Juncker θα μπορούσε να προσφέρει άνω των 2 εκατ. θέσεων εργασίας

ILO: Το σχέδιο Juncker θα μπορούσε να προσφέρει άνω των 2 εκατ. θέσεων εργασίας στην Ευρώπη. Ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (International Labour Organisation – ILO) ανάφερε ότι το σχέδιο των €315 δισ. επενδύσεων μέσω μόχλευσης, έχει τη δυνατότητα να απαλύνει την κρίση με την αυξημένη ανεργία στην Ευρώπη, δημιουργώντας πάνω από 2 εκατ. θέσεις εργασίας.ILO: Το σχέδιο Juncker θα μπορούσε να προσφέρει άνω των 2 εκατ. θέσεων εργασίας

Ο ILO που εδρεύει στην Γενεύη, είναι ένα ‘τριπλό’ σώμα που αντιπροσωπεύει τους εργαζόμενους, τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις. Ο ILO υποστήριξε το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αν και ανέφερε ότι η παραπάνω εκτίμηση για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, θα υλοποιηθεί μόνο εάν το σχέδιο εφαρμοστεί σωστά.

Σημειώνεται από τον ILO όμως, ότι χρειάζεται να διασφαλιστεί ότι θα στοχευθούν καλύτερα χώρες της Ε.Ε. με υψηλότερα ποσοστά ανεργίας – εάν δεν γίνει, τότε η επίδραση του σχεδίου θα είναι σαφώς μικρότερη. Αντιθέτως, εάν γίνει με τον σωστό τρόπο, στοχεύοντας σε χώρες του ευρωπαϊκού νότου, όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, τότε μπορεί να δημιουργήσει παραπάνω από 2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Θυμίζουμε ότι η ανεργία στην Ε.Ε. είναι κοντά στο 10%, τρεις ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από ότι ήταν στην αρχή της οικονομικής κρίσης, το 2008. Και είναι σημαντικό ότι περίπου οι μισοί από τους άνεργους, είναι μακροχρόνια άνεργοι.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

✎ Ο Γιουνκέρ σχεδιάζει ένα ‘New Deal’ Πρόγραμμα για την αναθέρμανση της ευρωπαϊκής οικονομίας
✎ Συγχαρητήρια Μέρκελ στον Αλ.Τσίπρα, «αναλαμβάνετε σε δύσκολους καιρούς»
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης
✎ Ο Νόμος της Αντίστροφης Προσπάθειας και γιατί Αποτυγχάνετε

• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

Άλλα σημαντικά Νέα

Related posts