23 Απριλίου 2024

Social Impact Award: Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Social Impact Award: Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας για πρώτη φορά στην Ελλάδα

ευρωπαϊκό πρόγραμμαΤο Social Impact Award είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό να εκπαιδεύσει, να καθοδηγήσει, να συμβουλέψει και να προετοιμάσει τους νέους που θέλουν να πραγματοποιήσουν την δικιά τους κοινωνική επιχείρηση. Το πρόγραμμα ξεκινάει με 7 εκπαιδευτικά σεμινάρια, συνεχίζει με ένα διαγωνισμό κοινωνικής επιχειρηματικότητας, όπου θα βραβευτούν οι 3 καλύτερες ιδέες και καταλήγει στην εφαρμογή των τριών αυτών ιδεών.

Το κάθε βραβείο περιλαμβάνει:

3.000 Ευρώ ως seed funding

6μηνη φιλοξενία στο χώρο του Impact Hub Athens όπου θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν και να εξελίξουν την ιδέα τους ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί

πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο του Impact Hub, το οποίο αποτελούν 8.000 επιχειρηματίες από 60 διαφορετικές πόλεις του κόσμου

συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό συνέδριο του Social Impact Award τον Ιούνιο, στο οποίο θα παρευρεθούν όλοι οι νικητές του SIA της κάθε χώρας.

Στόχος των βραβείων είναι να συμβάλλουν στην εφαρμογή της επιχειρηματικής ιδέας.

Οι δυο νικητές θα επιλεγούν από την Κριτική Επιτροπή και ο τρίτος από την παγκόσμια διαδικτυακή ψηφοφορία που θα ξεκινήσει στις 28 Απριλίου και θα τελειώσει στις 20 Μαίου.

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Social Impact Award ξεκίνησε το 2009 στην Αυστρία και σήμερα λειτουργεί στην Αυστρία, την Ρουμανία, την Τσεχία, την Σλοβακία, την Κροατία, την Ελβετία, τη Ρωσία και τέλος στην Ελλάδα για πρώτη φορά φέτος.

Το Social Impact Award απευθύνεται σε φοιτητές και νέους που θέλουν να φέρουν μία αλλαγή στην κοινωνία, αξιοποιώντας καινοτόμες και δημιουργικές μεθόδους και αναπτύσσοντας τις δικές τους επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Η θεματολογία των ιδεών μπορεί να ποικιλεί και να αφορά τη φτώχεια, την υγεία, την εκπαίδευση, το περιβάλλον, την ενέργεια, την τεχνολογία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και πολλά άλλα.

Το Social Impact Awardπροσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες:

Τεχνογνωσία μέσα από δωρεάν βιωματικά σεμινάρια πάνω στην κοινωνική επιχειρηματικότητα

Το χώρο για να ανταλλάξουν ιδέες, να τις αναπτύξουν, να πάρουν/λάβουν ανατροφοδότηση

Τη δυνατότητα να βραβευτούν οι 3 καλύτερες ιδέες, έχοντας ως κριτήρια το αντίκτυπο, την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και τη δυνατότητα εφαρμογής της επιχειρηματικής ιδέας.

Πρόγραμμα

20/02: Παρακολούθηση του Kick-off

25/02–08/04: Παρακολούθηση δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων

25/02 – 15/04: Ανάπτυξη επιχειρηματικού πλάνου

15/04: Κατάθεση επιχειρηματικού πλάνου

17/04: Ανακοίνωση 10 ομάδων που θα περάσουν στην επόμενη φάση

28/04-20/5: Παγκόσμια διαδικτυακή ψηφοφορία (Global Online Community Voting)

21/05: Παρακολούθηση της τελετής απονομής των βραβείων

Διαδικασία Συμμετοχής

Βήμα 1: Δήλωσε συμμετοχή στο Kick Off εδώ

Βήμα 2: Έλα στο Kick Off τη Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου

Βήμα 3: Δήλωσε συμμετοχή στα workshops της προτίμησης σου

*Όλα τα workshops είναι δωρεάν, προαιρετικά και μπορείς να παρακολουθήσεις όσα επιθυμείς. Ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

27.02 Workshop 1 – Idea Generation -Βρίσκοντας μία καινοτόμα ιδέα

06.03 Meet – Team – Go — Γνωρίζοντας τις ομάδες του διαγωνισμού επιχειρηματικότητας του ΟΠΑ

10.03 Workshop 2 – Human Resources – Χτίζοντας μια δυναμική επιχειρηματική ομάδα

14.03 Workshop 3 – Business Modelling – Μετατρέποντας την ιδέα σου σε επιχειρηματικό μοντέλο

19.03 Workshop 4 – Project & Financial Planning – Σχεδιάζοντας ένα στρατηγικό πλάνο δράσης

27.03 Workshop 5 – Sales – Προωθώντας την επιχειρηματική σου ιδέα

01.04 Workshop 6 – Marketing & PR – Διαδίδοντας και δικτυώνοντας την επιχειρηματική σου πρωτοβουλία

08.04 Workshop 7 – Meet the jury – Παρουσιάζοντας και τεστάροντας το project σου

Βήμα 4: Παρακολούθησε τα workshops στα οποία έχεις αιτηθεί.

Βήμα 5: Κατέθεσε το επιχειρηματικό σου πλάνο στις 15.04

*Μπορείς να καταθέσεις το πλάνο σου ακόμα και αν δεν έχεις παρακολουθήσει όλα τα παραπάνω, αρκεί να πληρείς τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

Βήμα 6: Διεκδίκησε τον τίτλο του νικητή και έλα στο Award Ceremony στις 21.05

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Οι αιτήσεις του Social Impact Award 2014 γίνονται δεκτές κάτω από τις ακόλουθες συνθήκες:

Κάθε φοιτητής ελληνικού πανεπιστημίου ή κολεγίου μπορεί να αιτηθεί για το SIA αν αυτός/ή επιθυμεί να ιδρύσει ή έχει ήδη ιδρύσει έναν οργανισμό ή μια επιχείρηση με κοινωνική σκοπό. Συνεπώς οι προϋποθέσεις για μία έγκυρη αίτηση είναι οι συμμετέχοντες να έχουν αριθμό μητρώου που χρησιμοποιούν στο πανεπιστήμιο, το οποίο θα έχει ισχύ το χειμερινό εξάμηνο 2013/2014 και το καλοκαιρινό εξάμηνο 2014. Συμμετέχοντες που δεν είναι φοιτητές μπορούν να είναι μέρος μίας ομάδας, της οποίας τουλάχιστον το 50% των μελών της είναι φοιτητές.

Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές για ιδέες που δεν έχουν εφαρμοστεί ή έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται. Projects τα οποία ήδη υπάρχουν και λειτουργούν μπορούν να αιτηθούν μόνο εάν η λειτουργία τους δεν ξεπερνά τα 2 χρόνια.

Στη διαδικασία αξιολόγησης θα ληφθούν υπόψιν μόνο οι ιδέες ή τα projects που πληρούν τα κριτήρια.

Δεκτές θα γίνουν οι αιτήσεις που θα έχουν ολοκληρωθεί και υποβληθεί μέχρι τις 15 Απριλίου 2014 στις 19.00.

Οι νικήτριες ομάδες θα λάβουν τα εξής βραβεία. Φιλοξενία για 6 μήνες στο χώρο του Impact Hub Athens, η οποία περιλαμβάνει χώρος εργασίας και πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο του Impact Hub, και το ποσό των 3.000 €. Το ποσό αυτό θα δοθεί σε τρεις δόσεις, στην αρχή του Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2014. Τα χρήματα αυτά μπορούν να καλύψουν λειτουργικά κόστη ή μπορούν να επενδυθούν απευθείας για την εφαρμογή του project. Τέλος, δίνεται η δυνατότητα σε ένα μέλος της κάθε ομάδας να συμμετέχει σε δυο Ευρωπαϊκά συνέδρια (Ιούνιο – Οκτώβριο) στο οποίο θα παρευρεθούν όλοι οι νικητές του SIA της κάθε χώρας.

Οι προσδοκίες απέναντι στις νικήτριες ομάδες του Social Impact Award είναι η μετέπειτα ανάπτυξη και εφαρμογή της ιδέας ή του project τους μήνες Ιούνιο με Νοέμβριο του 2014. Επιπλέον τουλάχιστον ένα μέλος της ομάδας πρέπει να παρακολουθήσει το φθινοπωρινό συνέδριο του 2014 στο οποίο θα παρουσιαστεί η εξέλιξη του κάθε project κατά τη διάρκεια των 3 μηνών. Τέλος, θα πρέπει να συμπληρώσουν 2 διαδικτυακές φόρμες/αναφορές σχετικά με την εξέλιξη της δουλειάς τους αυτούς τους μήνες.

socialimpactaward.gr

Πηγή socialpolicy.gr

Related posts